INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Porážka i s Hořovickem: 0:1

A“-muži Zimní příprava, co se týče výsledků přípravných utkání, fotbalistům Slavoje Vyšehrad zatím nevychází. Po prosincové prohře s druholigovou Vlašimí šemíci podlehli v lednu také dorostu Sparty, prvoligové Příbrami a naposledy Hořovicku. S pátým celkem podzimní části divize A prohráli 0:1. V rámci turnaje Cobra Cup se tak pořadatelskému týmu dosud nepodařilo bodovat.

V sestavě se poprvé v lednu objevil Mojdl a šemíci zahájili náporem. Již po pěti minutách hry Macháček trefil břevno a zdálo se, že vedoucí gól je pouhou otázkou času a padne co nevidět. Dařily se průniky po stranách hřiště, v jeho středu se ale začali někteří domácí hráči postupem času utápět v dlouhém držení míče a výborně zformovaná defenziva soupeře bez větších problémů odolávala.

Deset minut před poločasem se po přihrávce od Kabeleho protlačil do gólové šance opět Macháček, ale na zlomek vteřiny zaváhal a zadáci hostí jeho střelu stihli zblokovat. Po následném rohu pak Kabele bombou bez přípravy o metr minul bránu. V závěru první půle se dostali ke slovu Hořovičtí, Bežó ani kapitán Kaufman křížnou střelou k tyči však pozorného gólmana Procházku nenachytali.

Jediný gól utkání padl po hodině hry chvíli nato, co Procházka vystřídal. Trefil se Šebek: 0:1. Ve zbývajícím čase byly nebezpečné pro soupeře hlavně průniky Rybaříka a také Kabeleho střela těsně nad. Hořovická obrana v čele s pozičně vynikajícím Kaufmanem ale veškerou hrozbu odvrátila, a tak svěřenci trenéra Petra Vrabce dotáhli zápas k vítězství.

Další utkání sehrají šemíci (opět doma) v neděli 1. února, kdy se opět v rámci Cobra Cupu střetnou s týmem Králova Dvora, tj. rovněž účastníkem ČFL. Zápas začne opět v pravé poledne.


Asistent Milan Kopřiva: „Další z utkání, které nám ukázalo, na čem všem musíme zapracovat. S hráči, které tady máme, bychom však měli divizního soupeře jednoznačně porazit. Úvodních dvacet minut také bylo z naší strany výborných, byli jsme jednoznačně lepší a měli jsme možnost brzy o všem rozhodnout. Jenomže jsme neproměnili šance a přestali jsme pak hrát jako tým. Každý si hrál na svém písečku, a proto to takhle dopadlo. Je třeba však říct, že Hořovicko bylo velmi zdatným soupeřem, snažilo se kombinovat a hrát fotbal. V podstatě tak převzalo roli, kterou jsme se chtěli prezentovat my sami. Pro nás je to především ponaučení, že na sto procent se musí odjezdit každý zápas. Ukazuje se také, že máme problém s koncovkou. Kombinujeme, góly však nedáváme.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Hořovicko 0:1 (0:0)

Branka: 62. Šebek.  

Rozhodčí: Hádek – Matějček, Gunitš. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad 1. poločas: Procházka – Šimkovský, Mojdl, Houdek, Nosek – Kabele, Kučera, Schön, Kalaš – Svátek, Macháček.

Vyšehrad 2. poločas: Procházka (60. Dvořák) – Zavadil, Houdek (56. Rybařík), Nosek, Hanuš – Šimkovský (60. Kubík), Mojdl, Kučera, Kalaš – Svátek, Kabele.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...