INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jaroslav Klíma slaví: 50 let!

A“-muži Významného životního jubilea se dožívá v neděli 8. února 2015 majitel Slavoje Vyšehrad a současně trenér A-týmu Jaroslav Klíma. „Pokud by mi to lidé okolo mne nepřipomínali, ani bych nevěděl, že mám padesátiny. Asi je to tím, že se nenudím, mám dost práce a současně velkého koníčka, kterým je samozřejmě fotbal,“ vyznal se první muž našeho klubu. Pravdou je, že kdo nezná jeho datum narození, rozhodně by mu tento věk nehádal. Díky tomu je ale živým důkazem, že pravidelná a poctivá „údržba těla“ i ve středním věku prostřednictvím sportování dělá svoje.

S fotbalem začínal jako žák sportovní školy ZDŠ Botičská, prvním klubem v hráčské kariéře byl samozřejmě Slavoj Vyšehrad. V sedmnácti letech odsud odešel do Bohemians, kde hrál za ligový dorost a pak také za juniorku zelenobílých. Trénoval tehdy společně s A-týmem mužů a odehrál za něj desítku přátelských utkání, ale dostat se na hřiště v dresu s klokanem i při mistrovském zápase bylo tehdy prakticky nemožné. Vršovičtí totiž v té době prožívali své nejslavnější údobí a mohli se pochlubit čtrnácti (!) čs. reprezentanty. V roce 1983 také získali pro ďolíček titul mistrů Československa.

Jaroslav Klíma si potom zahrál za Uhelné sklady, béčko Sparty (pod vedením trenéra Františka Myslivečka, společně s Horstem Sieglem, Jiřím Novotným, Lumírem Mistrem, Borisem Kočím atd.), Příbram a II. ligu za Pardubice, jež v té době usilovaly o postup do nejvyšší soutěže. Oblékal rovněž dres německého Zwieselu a kopal i za Vlašim.

Sem na Vyšák jsem se vrátil ve třiceti letech. Jsem tu dvacet let v kuse,“ připomněl oslavenec. Je-li potřeba, ještě dnes bez reptání oblékne dres, nazuje kopačky a nastoupí v mistrovském utkání I. A třídy za juniorku Vyšehradu. Nebo také za starou gardu Bohemky, nemluvě o jeho působení v Hanspaulské lize a špičkovém týmu malé kopané Klokan Perón. Prezidentem a hlavním sponzorem Slavoje Vyšehrad se stal na přelomu milénia.

Pokud je člověku okolo dvaceti, pětadvaceti let, myslí si, že padesátka je natolik daleko, že se toho snad ani nedožije. Ale najednou šup, a je to tady,“ uvědomil si.

Tak to zkrátka chodí. A přání do dalších let? „Chtěl bych, aby byl klub hlavně v pohodě a mohli jsme hrát to, na co máme.“ Udržet fotbalový klub v pohodě, aby fungoval, jak má, není v této době ani trochu snadné.

Faktem je, že především díky Jardovi Klímovi je dnes klub na současné úrovni: A-tým v popředí ČFL, to tu ještě nikdy nebylo, k tomu mládež držící vysoko položenou laťku a kompletně zrenovovaný areál Slavoje Vyšehrad. Deníkem Sport byl také předloni vyhodnocen jako nejlepší stadion na úrovni amatérského fotbalu v rámci celé České republiky. Což je skvělá vizitka.

Jardo, vše nejlepší k tvým padesátinám a hodně zdraví, spokojenosti i úspěchů do dalších let!

 

Kdo další slaví v neděli 8. února 2015 padesátiny?

Mathilda May, francouzská herečka

Henrik Walsdorff, německý jazzový saxofonista

Miguel Pardeza, španělský fotbalista (Real Madrid, Real Zaragoza, Puebla/Mexiko)


Foto: zde

vizitka podle Klokanu Perón: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...