INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Týmu Benešova vyšla odveta za podzimní vysokou porážku

A“-muži Před třemi měsíci fotbalisté Slavoje Vyšehrad oslavili nejvyšší vítězství v podzimní části sezony, když v souboji nováčků ČFL porazili doma Benešov 4:0. Odveta vyšla soupeři, v utkání Cobra Cupu porazil 14. února šemíky 3:2. Dvěma góly v modrém dresu domácího mužstva se blýskl střídající útočník František Rybařík, který začínal s fotbalem právě v Benešově.

Oproti předchozímu utkání chyběli tentokrát brankář Procházka, Hanuš, Kučera, Schön a Kubík, do sestavy se zato vrátil Nosek a právě on už po několika vteřinách hry lobem směřujícím pod břevno prověřil pozornost benešovského brankáře Starečka. V 19. min. ale získali hosté výhodu trestného kopu těsně za hranicí šestnáctky a syn trenéra Luboše Zákostelského Jan Zákostelský standardku přesnou trefou využil: 0:1. O pět minut později pálil kapitán hostí Turek zblízka nad. Šance měli však i hráči Slavoje, zejména Macháček, který, až tísněn, hlavičkoval dvakrát v dobrých pozicích vedle a těsně minul i další forvard Svátek.

Hned po změně stran se dostal do další gólovky Macháček, nicméně znovu minul. Chvíli nato to tedy zkusil jako nahrávač, z jeho ideální přihrávky ale střídající Smolák (v novém roce nastoupil poprvé) také netrefil Starečkovu bránu. Chvíli nato v 57. min. po souboji Kratochvíla se Skopcem odpískal sudí Petřík pro Benešov penaltu. Jíšovu střelu k tyči však Kubát skvěle vyrazil, a dal tak vzpomenout na svoji premiéru na podzim ve Štěchovicích, kdy se mu podařil stejný kousek.

Tlak domácího mužstva pokračoval, jenomže ani Kalaš s Mojdlem nebyli sto trefil prostor mezi třemi benešovskými tyčemi. Hosté byli efektivnější a v 67. min. Skopec střelou z vápna upravil na 0:2. Šemíci se dál snažili o zteč, Kalaš pálil z vápna nad a Kočího střelu stihli zblokovat hráči ve žlutých dresech.

Korekce skóre se začala dařit až v poslední desetimintovce. Nejprve v 82. min. úplně nový hráč v dresu Vyšehradu Saša Krivosheev si naběhl na přihrávku Rybaříka, jeho tečovaný míč ale proletěl podél vzdálenější tyče do zámezí. Minutu nato si své role vyměnili, Krivosheev zprava přihrával a Rybařík střelou po zemi zakončoval: 1:2!

Místo vyrovnávací branky se potřetí prosadili hosté. Svoboda mezi třemi hráči Vyšehradu přesně zakončil: 1:3.

V 90. min. se po přihrávce od Macháčka podruhé trefil Rybařík: 2:3! To už ale byla jen labutí píseň tohoto utkání, šemíci podlehli rozdílem jedné branky. Termín a soupeř dalšího utkání budou teprve upřesněny podle vývoje ostatních zápasů Cobra Cupu.


Asistent Milan Kopřiva: „Kromě úvodních patnácti až dvaceti minut byla první půle z naší strany velmi špatná. Zpočátku jsme snažili o presink a měli jsme i šance. Pokud bychom je využili, mohlo utkání vypadat jinak. Pak jsme ale začali hrát moc profesorsky bez ochoty běhat a podstupovat souboje. Výsledek 0:1 v poločase byl tak pro nás ještě lichotivý. Ve druhé půli jsme znovu soupeře zatlačili do jeho vápna, ale opět jsme zahodili vyložené příležitosti. Na druhé straně brankář Michal Kubát chytil Benešovu penaltu. Následné prostřídání bylo tentokrát spíš ku prospěchu věci, mladí hráči přinesli na hřiště víc dravosti a rychlosti. Prohráli jsme, protože jsme zahodili pět až šest jasných šancí. Je to škoda, protože současně s tím děláme zbytečné chyby, z nichž pak sami inkasujeme. Na druhou stranu Benešov má velmi dobrý tým. Využívá i hráče z Dukly Praha, kteří nelitují každého kroku, chodí do soubojů a jsou důrazní. Jde o našeho soupeře z ČFL, jejíž jarní start se blíží a my už bychom se také měli víc přiblížit tomu, co chceme hrát v samotných mistrovských zápasech.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 2:3 (0:1)

Branky: 83. a 90. Rybařík – 19. Zákostelský, 66. Skopec, 85. Svoboda.

Rozhodčí: Petřík – Flimmel, Šulcová. Bez karet.

Diváků: 40.

V 57. min. neproměnil Jíša (Benešov) penaltu.


Vyšehrad: Kubát – Šimkovský (75. Zavadil), Hendrych, Kratochvíl (77. Macháček), Nosek (64. Rybařík) – Kabele, Mojdl, Kočí, Kalaš (68. Krivosheev) – Macháček (75. Š. Klíma), Svátek (51. Smolák). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...