INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zdravím všechny doma! píše Mokroš z Land Down Under

A“-muži Brankář Radim Mokrohajský přišel do Slavoje Vyšehrad v lednu roku 2013 a odchytal zde necelé dvě sezony: až do 13. října 2014, kdy jej vyřadilo zranění. V současnosti ale žije s přítelkyní v Austrálii, odkud nám také poslal své postřehy a zážitky.

„Zdravím domů, naše australské dobrodružství je v plném proudu. Mně i Míše se povedlo najít práci dříve, než nám došly finance z domova. Je to práce v pohostinství, což je poněkud jiný druh, než ten, na jaký jsme byli zvyklí z Česka. Oba se angažujeme i v trénovaní, já působím jako trenér beachvolejbalu pro střední školy, začátečníky a drobotinu.

Samozřejmě se zde chci věnovat fotbalu i nadále, momentálně jsem začal v tymu Narrabeen FC, který hraje dle názvu honosnou Premiere League. Jaká bude její úroveň, nechám se překvapit v sezoně.

Podařilo se mi tady spojit s Čechem, který zde žije již patnáct let a má vlastní brankářskou školu, ve které teď spolu s ním působím. Máme okolo pětadvaceti gólmanů napříč kategoriemi a okolními týmy. Je zde sice mnoho fotbalových nadšenců, nicméně určitě to není sport číslo jedna. Spíš tak čtyřka až pětka. Fotbalu zde však ohromně pomůže nedávný triumf na Mistrovství Asie.

Celkově bych si ale dovolil srovnání: fotbal je zde víc soubojovou záležitostí, než krásných kombinačních akcí a takticky vyspělé hry. V tomto směru mi to trochu připomíná mou dávnou návštěvu Skotska.

Každopádně Austrálie je krásná země, multinárodnostní, příjemná. Jedna z mála vad na kráse mého pobytu je, že Česká republika nemá Work and travel viza, ale pouze studentská či turistická víza. Já jsem skončil na studentských, abych mohl legálně pracovat a nějak se zde uživil. Takže po dodělání jedné školy jsem se ocitl na CSF, tedy College Sports and Fitness. Mým hlavním oborem je Capoeira, velice zábavná, ale i náročná věc.

Bydlení se nám podařilo sehnat, třetí v pořadí, již na pláži přímo u moře, takže ranní vstávání je o něco příjemnější. I večer po práci stačí shodit oblečení, skočit do plavek a překonat „dlouhou vzdálenost“ dvaceti metrů m přímo na pláž.

 

Radim Mokrohajský

narozen: 11. března 1989 v Ostravě

výška: 190 cm, váha: 82 kg

post: brankář

kariéra: Baník Ostrava, Sparta, Vlašim, Králův Dvůr, Slavoj Vyšehrad

největší fotbalové zážitky: stáž v klubu Celtic Glasgow, 43násobného skotského mistra a start na Letní světové Univerziádě v srpnu roku 2011 v Číně

 

Foto: zde

dva australské národní hity:

https://www.youtube.com/watch?v=XfR9iY5y94s

https://www.youtube.com/watch?v=ejorQVy3m8E

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...