INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jarní premiéra na výbornou: vítězství 2:0 s Domažlicemi

„A“-muži – Jarní premiéry ve třetí nejvyšší soutěži jsou doménou Slavoje Vyšehrad. V osmnáctičlenné ČFL znamenal vstup do odvetné fáze sezony pokaždé vítězství! Tentokrát o to příjemnější, že šemíci porazili dosud druhé Domažlice 2:0, a navázali tak na výborné výkony i výsledky z podzimu. Nejen to, v tabulce se po 18. kole posunuli z pátého na čtvrté místo, když pod sebe dostali Louňovice. Obě gólové akce se zrodily počínaje autovým vhazováním Michala Macháčka. Nejprve po faulu na Honzu Svátka otevřel skóre z trestného kopu Karel Kratochvíl a druhý gól dal ze Svátkovy přihrávky ještě před poločasem David Smolák. Navíc sedmnáctiletý gólman Michal Kubát ve svém třetím mistrovském utkání za Vyšehrad potřetí uhájil čisté konto.

Domácí tým se představil v jarní premiéře vlastním fanouškům ve zbrusu nových zelených dresech od Adidasu, na soupisce však chyběli zranění střední záložníci Schön s Kučerou. Již ve 2. min. se dostal k zakončení Smolák, hlavou však v záklonu minul. V 18. min. pálil Kočí metr nad, udeřilo však málem na druhé straně. Ve 25. min. po centru zprava Roubal v jasné šanci z rohu malého vápna hlavou minul bránu Kubáta! Ten pak o sedm minut později musel hasit další nebezpečnou situaci vyběhnutím a odkopem až vně vápna.

O minutu později Kratochvíl přenesl hru ze středu hřiště doleva a před atakujícím Smolákem odehrál míč jeden z protihráčů radši do autu. Ten ale vhodil Macháček směrem ke Svátkovi, který byl těsně před pokutovým územím faulován. Téměř z rohu šestnáctky pak Kratochvíl z trestného kopu dokonale trefil na bližší tyč: 1:0!

Tohle bylo to nejlepší, co šemíci v danou chvíli potřebovali, navíc ze zbývajícího času do přestávky vytěžili maximum. Tři minuty před poločasem totiž Kalaš díky důraznému presinku vybojoval na pravé straně aut, Macháček vhodil balon do běhu Svátkovi, ten ho potáhl po brankové čáře a odcentroval před bránu, kde Smolák přetlačil bránícího zadáka ve žlutém dresu: 2:0!

Chodové mohli korigovat devět minut po změně stran, Hošek trefil hlavou břevno. O pět minut později se uvolnil na vápně Braun, poslal křížnou střelu na zadní tyč, která by ovšem skončila nejspíš těsně v zámezí. Balon ještě stihl tečovat Mužík a poslal jej do brány domácího týmu, jenomže si v tu chvíli neuvědomil, že se ocitl v ofsajdovém postavení. Rozhodčí Váňa nejprve gól uznal, potom ho ale po protestech domácích hráčů a konzultaci s asistentem Štefanem, avizujícím postavení mimo hru, odvolal.

Od té chvíle propukly na hřišti emoce, a doplatil na to pravý záložník Domažlic Leitl. Neudržel nervy na uzdě, po kritice rozhodčího viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně zamířit do sprch.

Slavoj tak měl k dispozici pro závěrečnou půlhodinu hru v početní výhodě. Hosté byli kvůli neuznané brance podráždění a Mužík v souboji kapitánů uprostřed fauloval hřiště zezadu Hendrycha, to už se ale obešlo bez dalšího vyloučení.

V 74. min. se po báječné přihrávce od Kabeleho prodral až před brankáře Švihoříka Kočí, mohl ještě přihrávat volnému Smolákovi, ale rozhodl se pro střelu a tu gólman vyrazil na roh. Po dalším centru Kabeleho se tlačil do šance Kalaš, tentokrát ale byli zadáci Jiskry důraznější.

V 83. min. po rohu proletěl s míčem do vápna Vyšehradu Javorský, Kubát ale jeho hodně nebezpečnou střelu na zadní tyč skvěle vytěsnil na roh. Na druhé straně Kočí střelou zdálky trefil k tyči, Švihořík s námahou dostal míč robinzonádou do zámezí.

Jeho protějšek v domácí svatyni Kubát mohl přijít o čisté konto ještě ve třetí minutě nastaveného času, kdy Mužíkův brilantně zahraný trestný kop tečoval konečky prstů a míč se odrazil od břevna zpátky do pole. Šemíci tak vyhráli 2:0 a oplatili Domažlicím stejným výsledkem prohru z prvního vzájemného střetnutí.

V dalším 19. kole dojde k utkání Králův Dvůr – Vyšehrad, a sice v sobotu 14. března ve 14.30 hod. V prvním vzájemném utkání v srpnu na Vyšehradě králodvorští „cábelíci“ dominovali a vyhráli 5:1.


Asistent Milan Kopřiva: „Vítězství 2:0 nad druhým týmem podzimní tabulky je pro nás dobrým vstupem do jarní části sezony. Proti vysokým a fyzicky vybaveným hráčům Domažlic jsme to neměli snadné, protože naše hra není založena na osobních soubojích. Soupeř měl první gólovou šanci po centru, který jsme vůbec neměli dopustit. Hlavičkující hráč Domažlic ale minul naši bránu a naopak my jsme šli do vedení díky nechytatelné střele Karla Kratochvíla. Obraz hry se pak změnil, snažili jsme se víc kombinovat a hrát po stranách hřiště. Přidali jsme druhý gól a další šanci měl Honza Svátek. Ve druhé půli se sice Domažlice snažily něco udělat s výsledkem, jenomže nedokázaly změnit svůj herní projev. Hra pak byla rozháraná a nervózní, protože soupeř se cítil být ukřivděn neuznaným gólem. Jejich hráč ale tečoval míč do naší brány v ofsajdovém postavení. Faktem ale také je, že hosté dvakrát nastřelili břevno. Michal Kubát vychytal zápas na nulu, přestože v týdnu nebyl úplně fit, absolutorium zaslouží i celá obranná čtveřice. Výborný zápas odehrál Jirka Kabele, jinak ale měla být podpora záložníků i útočníků při obranné činnosti větší.“

Jan Svátek (autor obou gólových asistencí): „Před prvním gólem Machy házel aut, píchnul jsem si balon před sebe a obránce mě u rohu vápna fauloval. Pak už to Kráťa parádně trefil z trestňáku. Druhá gólová akce byla zase po Machyho autu, pustil jsem si balon do lajny a poslal do ohně, kde Smolič přetlačil obránce a dostal míč do brány. Ve druhé půli už byla hra hodně rozkouskovaná, což nám za stavu 2:0 až tolik nevadilo. Soupeř dost znervózněl, a sám se tak vyvedl z tempa, viz faul zezadu na Héňu uprostřed hřiště. Jejich gól však rozhodčí správně odvolal, protože hráč Domažlic, který tečoval míč do naší brány, stál v ofsajdu. Proti jejich vysokým hráčům a nebezpečným standardkám jsme to každopádně neměli vůbec jednoduché.“

Autor druhé branky David Smolák: „Je to můj druhý gól za A-tým Vyšehradu v mistráku, ten první jsem dal v podzimní derniéře Admiře. Po autovém vhazování Machyho mi Sváťa přistrčil míč podél lajny před bránu a přestože se mě snažil od něj domažlický bek odstavit, podařilo se mi ho dotlačit do brány. Jsem rád, že jsem nastoupil v základu a dal gól, vždyť jsem začal po zranění s přípravou až šestého února.“

Brankář Michal Kubát: „Zpočátku jsme byli trochu nervózní, ale po vedoucím gólu to z nás spadlo. Samozřejmě mě těší, že i třetí mistrák za Vyšehrad jsem odchytal na nulu. Na konci zápasu už v nastavení jsem o ni málem přišel, střelu z trestňáku se mi však podařilo alespoň tečovat a odrazila se od břevna, jinak by to byl gól. Ty jejich standardky a centry z nich byly hodně nebezpečné, sebrat míč z hlavy vysokým hráčům Domažlic nebylo snadné. Dosud nejtěžší to však bylo pro mě ještě na podzim ve Štěchovicích: jednak to byl první zápas, jednak jsem tam musel čelit penaltě domácích.“

Trenér Domažlic Stanislav Purkart: „Oba týmy toužily co nejlépe vkročit do jarní části soutěže, na tomhle hřišti to však byl spíš boj než fotbal. Vyšlo to domácím, pro něž se ukázaly být výhodou umělka i menší rozměry hřiště, na oboje jsou tu zvyklí. První gólovou šanci jsme i tak přesto my, bohužel Roubal hlavičkoval mimo bránu a pak se potvrdilo fotbalové pravidlo nedáš – dostaneš. Inkasovali jsme ze standardky a před poločasem ještě jednou. Ve druhé půli jsme dali regulérní kontaktní gól, který byl nejprve uznán a vzápětí odvolán. Potom už to bylo z naší strany spíš na náhodu, byť jsme dvakrát nastřelili břevno.“


Slavoj Vyšehrad – Jiskra Domažlice 2:0 (2:0)

Branky: 27. Kratochvíl, 42. Smolák. Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Váňa – Duchoň, Štefan. ŽK: Kočí, Macháček, Svátek – Mužík, Leitl. ČK: 64. Leitl (Domažlice).

Diváků: 235.


Vyšehrad: Kubát – Kabele, Hendrych, Kratochvíl, Nosek – Macháček (88. Krivosheev), Mojdl, Kočí, Smolák (79. Šimkovský) – Svátek (83. Rybařík), Kalaš (86. Hanuš). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka a Komers. Trenér Jaroslav Klíma.

Domažlice: Švihořík – Hrubý, Tůma, Bauer, Bárta (85. Beránek) – Javorský – Leitl, Braun (65. Došlý), Mužík, Roubal (79. Špírek) – Hošek (83. Vojtko). Trenér Stanislav Purkart.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR):

4 – Jukl, Kočí, Kratochvíl

3 – Ansuma, Hendrych

2 – Frimmel, Jurečka, Kabele, Kalaš, Macháček, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Smolák

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Schön, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR):

7 – Kabele

6 – Kočí

3 – Ansuma, Kalaš, Kratochvíl, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Jarní premiéry Vyšehradu ve třetí nejvyšší soutěži:

27. 3. 1982 (II. nár. liga): Havířov – Vyšehrad 3:1

18. 3. 2001 (ČFL): Vyšehrad – Střížkov 1:0

16. 3. 2008 (ČFL): Cheb – Vyšehrad 0:1

15. 3. 2009 (ČFL): Vyšehrad – Letohrad 4:2

14. 3. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Ovčáry 2:0

8. 3. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Domažlice 2:0

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...