INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V tombole se letos napoprvé usmálo štěstí na Jiřího Marsu

TombolaPrvní poločasovou tombolu v aktuální sezoně vyhrál v srpnu Jan Petříček z Barrandova. Shodou okolností na Barrandově bydlí také vítěz první jarní tomboly: Jiří Marsa. V poločase utkání s Domažlicemi si proto došel pro hlavní cenu, kterou byl toustovač.

Fotbal provází pana Marsu, jemuž je nyní 80 let, po celý život. Narodil se v časech, kdy byl ve vršovickém ďolíčku vybudován Dannerův stadion a právě tady začal hrát. „Jsem totiž původem z Vršovic, a tak jsem hrál za Bohemku v žácích. Pamatuji, že na konci druhé světové války, při náletech vzdušných sil USA na Prahu, dopadly ve Vršovicích dvě bomby poblíž stadionu. Často byl poplach kvůli bombardování, od té doby nemám zrovna Američany moc rád,“ svěřil se pan Marsa. Vzhledem k dnešní vyostřené situaci v Evropě zdaleka není sám, kdo zastává podobný postoj.

V kategorii mužů to dotáhl Jiří Marsa do pražského přeboru, kde hrál za Dopravní podniky Praha. To bylo v 60. letech. „Zahrál jsem si zde mimo jiné i s Robertem Segmüllerem, který byl ale mladší a přišel z dorostu. Později v sedmdesátých letech byl známým kanonýrem Slavie,“ připomněl pan Marsa. Pamětníci té doby jistě znají popěvek: Segi, Segmüller, dává góly jako Gerd Müller…

Po skončení aktivní hráčské činnosti pan Marsa funkcionařil, prošel Hlubočepy, Zlíchovem a Spartou Krč. Zde strávil 15 let, mj. i jako sekretář oddílu. Byl u toho samozřejmě i v sezoně 2007/08, kdy si tento malý pražský klub zahrál pod vedením majitele Petra Bodnára a trenéra Juraje Šimurky II. ligu. Potom to šlo ale s Krčí už jen z kopce a dnes hraje nejnižší pražskou soutěž, tedy III. třídu. A v jedné z jejich tří skupin figuruje na předposledním místě, pod ní už jsou jen Záběhlice.

Na hřišti v Krči také trénují a někdy i hrají týmy Vyšehradu, hlavně žákovské. Kromě funkce sekretáře jsem tam dělal dlouho i pořadatele, a v tom pokračuji tady na Vyšehradě. Sice už druhým rokem, ale s dlouho pauzou, kdy jsem marodil.“

Už v poločase vedli šemíci nad Domažlicemi 2:0. „Vyšehrad hraje dobře, vyhraje 3:1,“ odhadl pan Marsa. Nakonec zůstalo skóre 2:0. „Myslím, že by mohl tento tým minimálně uhájit současné čtvrté místo v tabulce,“ dodal vítěz první jarní tomboly.

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Vítězové jarní tomboly

Jiří Marsa, Barrandov

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...