INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Cábelíkům z Král. Dvora mají šemíci oplácet srpnový debakl

A“-muži První jarní krok fotbalisté Slavoje Vyšehrad zvládli na jedničku, porazili doma do té doby druhý tým ČFL Jiskru Domažlice 2:0. V sobotu brzy odpoledne se představí poprvé venku, a sice na stadionu Králova Dvora, aktuálně šestého týmu tabulky. Letos však obhajuje vynikající čtvrté místo z minulého ročníku. Tedy přesně to, na němž je právě usazen Vyšehrad.

Šemíci mají s králodvorskými cábelíky dlouhdobě nepříznivou bilanci, a to docela výrazně. Potvrdil to i první vzájemný zápas v srpnu na Vyšehradě, který skončil výsledkem 1:5. Slavoj nastoupil bez Kočího, Mojdla i Macháčka a u všech králodvorských gólů byl příbramský útočník Martin Šlapák: dosáhl hattricku a u dalších dvou branek asistoval.

Byl to náš první třetiligový zápas na domácím hřišti a mužstvo se teprve sehrávalo. Navíc soupeř podal vynikající výkon. Historicky nepříznivá bilance s týmem Králova Dvora, to je jen statistika z minulosti, kterou odvál čas. Faktem ale je, že máme tomuto soupeři co vracet. Nevíme, o kolik hráčů Příbrami se jako jeho farma posílí. Nebude to tudíž jednoduché, ale my máme v současnosti kvalitní kádr a chceme každé utkání vyhrát. Jedeme si pro tři body,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. Mimo hru je nadále Martin Kučera, dispozici pro záložní řadu by naopak snad už mohl být uzdravený Vladislav Schön.

Počátkem února byl úspěšnější Vyšehrad

Oba týmy na sebe narazily v zimní pauze v rámci turnaje Cobra Cup 1. února na Vyšehradě. Na vedoucí gól Kalaše odpověděli Středočeši ve druhé půli vyrovnávací brankou Pecha, v samotném závěru utkání ale Kratochvíl precizní střelou z trestného kopu zajistil šemíkům výhru 2:1.

Králův Dvůr se představil v jarní premiéře ČFL na hřišti předposledního Písku. Zápas skončil remízou 1:1 a na penalty pak vyhráli domácí Jihočeši. Trenér cábelíků František Barát (na snímku) poslal na hřiště tuto sestavu: L. Krbeček – Petr, Šilhavý, Soldát, Šindelář – Šípek, Polanský, Pilík, Husár, Kraus (67. Brandner) – T. Krbeček. V týmu už není známý fotbalový klaun Petr Švancara, který odešel v zimě do zahraničí. Na podzim Královu Dvoru svými výkony hodně pomohl.

Utkání píská rozhodčí Košan z Plzně

Utkání Králův Dvůr – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 14. března ve 14.30 hod. a řídí je plzeňský rozhodčí Martin Košan. Na čarách mu budou asistovat Viktor Paták z Horní Břízy a Zuzana Špindlerová z Bezděkova.

Generálky před jarní sezonou čekají juniorku a starší dorost Slavoje Vyšehrad. Rezerva mužů přivítá doma v přípravném utkání Slivenec, a sice v neděli v 15 hodin. Již v sobotu dopoledne hraje U 19 v Satalicích s tamním týmem mužů.

Jaro začíná už nyní pro mladší věkové kategorie, účastníky republikových soutěží. Týmy U 17 a U 16, tj. mladší dorostenci, hrají v sobotu v Ústí nad Labem. Starší žáci přivítají na Vyšehradě týmy Rokycan: zápas U 15 se hraje od 10 hodin, U 14 čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci hrají až koncem března.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...