INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci na lopatkách: za delší konec opět tahal Králův Dvůr

„A“-muži – Horkým adeptem na prvenství v anketě o dosud nejhloupější porážku v sezoně by pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad mohla být ta, již utrpěli v sobotu 14. března v Králově Dvoře. Při vší úctě k soupeři byla asi ještě hloupější, než ta na podzim v Čáslavi a nebo dokonce před rokem v Souši. Všechny tři měly společného jmenovatele: domácí týmy tři body doslova ubojovaly.

V první vzájemném utkání v srpnu na Vyšehradě se prezentovali králodvorští cábelíci vynikajícím výkonem, zvítězili 5:1 a mohli i víc. Tentokrát byla situace odlišná a šemíci svoji šanci na úspěšnou odvetu a možnost zisku dalších bodů zbytečně promarnili. Na vině tomu byly zejména dva faktory: nedostatečná vůle porvat se o výsledek a místy až kataklyzmatické jevy při defenzivní činnosti.

Ani domácí rozhodně nevynikali v plnění obranných úkolů, místy šemíci procházeli jejich zadními řadami jako nůž máslem, většinou ale ztroskotali na výborně chytajícím Krčkovi, tedy někdejším brankáři Vyšehradu. Středočeši si směrem dopředu nic nekomplikovali, praktikovali jednoduchý a přímočarý fotbal a prosadili se díky důrazu v koncovce.

Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva poslali na králodvorský trávník stejnou základní sestavu jako týden předtím proti Domažlicím. Zpočátku to vypadalo nadějně, brankáře Krčka prověřil nejprve Kočí a po něm dvakrát Macháček, zatímco Kalaše zastavil ve vyložené gólové šanci ofsajd.

Pak ale také začali vystrkovat růžky domácí. Příbramský útočník Krbeček si vyzkoušel v obraně Vyšehradu slalom ve stylu legendárního Stenmarka, dostal se i za brankáře Kubáta a stihl ještě z úhlu přesně vystřelit, na brankové čáře však odvrátil balon obětavým zákrokem Mojdl. V 17. min. po rohu získal odražený míč právě Krbeček a z malého vápna ve skluzu otevřel skóre: 1:0. O tři minuty později rozehráli domácí před lavičkou hostí trestný kop a přestože nešlo o žádný důmyslný signál, ale velmi dobře čitelnou situaci, zase se dostali na malém vápně k míči a uspěli. Skóroval Řezáč, i když jeho trefa by měla velké šance zaujmout v soutěži o nejlacinější gól měsíce. Vzápětí to mohlo být 3:0, Krbeček ve skluzu těsně minul.

Ve 24. min. se na druhé straně probil do gólové příležitosti Smolák, brankář Krček ale včas zasáhl. Chvíli nato ho zastavil v další šanci ofsajd. Den otevřených dveří na obou stranách pokračoval možností pro domácí, proti byl však brankář Kubát. Vzápětí vytěsnil na roh Krbečkovu hlavičku z malého vápna, jež mířila pod břevno. Autor druhé branky utkání Řezáč pak zahodil ještě jednu vyloženou šanci dvě minuty před poločasem, hlavičkoval mimo tři tyče.

Do druhé půle nastoupil místo Kratochvíla Schön a hrálo se téměř výlučně na polovině domácích. Právě čerstvý borec v dresu Vyšehradu přesnou střelou trefil do horního růžku brány, Krček ale stihl míč vyrazit. Po necelé hodině hry Kočí pálil zblízka na přední tyč, ani on si ale na Krčka nepřišel, a byl z toho jen roh.

V 70. min. ale Kočí nastřelil ve vápně ruku Šilhavého a penaltu bezpečně proměnil Macháček: 2:1!

Vyrovnat mohl střídající Šimkovský a velkou příležitost měl zejména Svátek, jeho střelu z vápna ovšem Krček zneškodnil. Kabele to zkusil falšovanou střelou přímo z rohového kopu a moc nechybělo, aby brankáře domácích nachytal. V 85. min. ale přišel brejk domácích a po přihrávce od Krbečka Vybíral upravil na konečných 3:1. Byl to jediný střelecký pokus domácích po změně stran. Ve druhé půli šemíci vyhráli na střely 11:1 a na rohy 5:2, jenomže celé utkání prohráli… Co se týče mistrovských utkání, Vyšehrad naposledy zdolal tým Králova Dvora před osmi lety v divizi.

V dalším 20. kole ČFL šemíci doma přivítají v pražském derby Loko Vltavín, jemuž mají vracet holešovickou porážku 0:4. Hraje se v neděli 22. března od 10.15 hod.


Asistent Milan Kopřiva: „Body doslova ležely na hrací ploše, stačilo nám jen shýbnout se pro ně a vzít si je. To jsme ale neudělali a naprosto nesmyslně jsme tento zápas ztratili. Přestože jsme na něj hráče připravovali a tudíž dobře věděli, o co nám jde, podali laxní výkon. První poločas byl z naší strany přímo katastrofální. Během čtvrthodiny jdeme třikrát do otevřené obrany soupeře a ani nezakončíme. Domácím umožníme vedení 2:0, a mohlo to být i 4:0. Ve druhé půli naopak nepustíme soupeře za půlící čáru, za stavu 2:1 zahodíme šanci na vyrovnání a vzápětí inkasujeme sami potřetí. Králův Dvůr si na rozdíl od nás nic nekomplikoval, hrál jednodušše a z jediné střely za celý druhý poločas nám dal gól. V obranné činnosti to bylo z naší strany doslova šílené. Takový přístup prostě není možný. Propadli jsme nejen po taktické stránce, ale doslova ve všem. Hráči by si měli vážit toho, že oblékají dres Vyšehradu, měli by za něj dýchat. Místo toho jsme se prezentovali v Králově Dvoře výkonem, který byl o ničem.“

Jiří Krček, brankář Král. Dvora: „Po dlouhé době jsem nastoupil v soutěžním utkání, a jsem za to rád. Proto vše hodnotím pozitivně, lehké utkání to však nebylo a docela jsem si zachytal. Jsem rád, že jsem klukům mohl pomoci, od toho jsem v bráně, fotbal je týmový sport, proto bych svůj výkon nepřeceňoval.“

Jiří Sabou, 40letý záložník Král. Dvora: „Nastoupil jsem po šesti týdnech od zranění znovu do soutěžního utkání pro mě ve složité pozici, kdy Vyšehrad snížil na rozdíl jedné branky. Myslím, že závěr utkání jsme nakonec ustáli, i když směrem dopředu už jsme nehrozili. Je to cenné vítězství, Vyšehrad se tady představil ve velice dobrém světle.“

 

FK Králův Dvůr - Slavoj Vyšehrad 3:1 (2:0)

Branky: 17. T. Krbeček, 20. Řezáč, 85. Vybíral – 70. Macháček z pen. Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 4:4.

Rozhodčí: Košan – Paták, Špindlerová. ŽK: Řezáč, Husár (oba Král. Dvůr).

Diváků: 200.


Králův Dvůr: Krček – Šindelář, Šípek (67. Brandler), Řezáč, T. Pilík – Kraus (75. Sabou), Husár, Řezáč (82. Vybíral), Šilhavý – Soldát, T. Krbeček. Trenér František Barát.

Vyšehrad: Kubát – Kabele, Kratochvíl (46. Schön), Hendrych, Nosek – Macháček, Mojdl, Kočí, Smolák (64. Hanuš) – Svátek, Kalaš (64. Šimkovský). Na lavičce byli ještě připraveni Krivosheev, Rybařík a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Jukl, Kočí, Kratochvíl

3 – Ansuma, Hendrych, Macháček

2 – Frimmel, Jurečka, Kabele, Kalaš, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Smolák

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Schön, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Kabele, Kočí

3 – Ansuma, Kalaš, Kratochvíl, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

 

Série nezdarů proti Královu Dvoru

7.  9. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Král. Dvůr 0:0

12.  4. 2009 (ČFL): Král. Dvůr – Vyšehrad 2:1

15. 11. 2009 (ČFL): Vyšehrad – Král. Dvůr 1:2

18.  6. 2010 (ČFL): Král. Dvůr – Vyšehrad 5:1

17.  8. 2014 (ČFL): Vyšehrad – Král. Dvůr 1:5

14.  3. 2015 (ČFL): Král. Dvůr – Vyšehrad 3:1

 

Foto: Pavel Paluska

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...