INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Přijďte v neděli na Vyšehrad, je tady derby s Loko Vltavín!

A“-muži Všichni, kdo drží palce fotbalistům Slavoje Vyšehrad, by si neměli nechat ujít nedělní dopolední zápas: je tu první pražské derby v tomto roce, souboj s Loko Vltavín! A hned zkraje je třeba říct, že šemíci budou mít trojnásobnou motivaci: za prvé získat body, za druhé napravit dokonale zbabraný zápas před týdnem v Králově Dvoře a za třetí vrátit rivalovi z Holešovic srpnový výprask 0:4. Je tedy rozhodně o co hrát. Oba nadcházející soupeře, Slavoj Vyšehrad a Loko Vltavín, dělí od sebe geograficky či dopravně šest stanic na trase C metra a také šest míst v tabulce ČFL.

Holešovický klub byl založen o devět let dříve než Slavoj Vyšehrad, již v roce 1898, původně jako SK Praha VII. Patřil mezi sedm nejstarších klubů v republice. Dlouhá léta nesl název TJ Lokomotiva Praha a jeho dres oblékal mj. i Josef Bican. Až v novém miléniu se začal prodírat výš hierarchií fotbalových soutěží. V roce 2002 pod vedením trenéra Josefa Jarolíma vyválčil postup z I. A třídy do pražského přeboru. Rok nato už byla „Lokáda“ v divizi. Vedl ji Václav Šťastný, ale už během první divizní sezony ho vystřídal Radek Kronďák a spolu s asistentem Petrem Zábranským koučují tým dodnes. Ještě většími stálicemi jsou šéf klubu Josef Neuberg, sekretář Miroslav Janků i další činovníci.

V roce 2005 se klub přejmenoval na Loko Vltavín a.s., čtyři roky nato vyhrál divizi A. Postoupil tak do ČFL a postupně zde obsadil 4., 6., 9. a 1. místo, což znamenalo další postup. V loňském ročníku 2013/14 si vyzkoušel II. ligu, skončil v ní poslední, a tak po roce sestoupil zpět do ČFL.

Po sestupu se stal Loko Vltavín loni v létě farmou Sparty, nicméně její hráči se v sestavě neobjevovali. Podzim dohrál v polovině tabulky, od exdruholigisty se asi čekalo přece jen víc. V zimě pak odešly letité opory: brankář Ladislav Čaba (na podzim 6x čisté konto), kapitán Michal Krimlák, Michal Bureš či Jan Předota, ale také další hráči: Lukáš Roubal (v jarní premiéře ČFL se představil na Vyšehradě v dresu Domažlic), Adam Klavík a Václav Klán. Za ně přišli noví hráči, z nichž se zdá být největší posilou brankář Jiří Havránek z Bohemians 1905. Nejlepšími střelci jsou autoři pěti gólů Jan Hodas a Vladimír Valíček, někdejší hráč Vyšehradu.

V jarní premiéře Loko Vltavín překvapil výhrou 3:1 na Střížkově, před týdnem ale uhrál doma s Pískem jen bod, když v rozstřelu neproměnil ani jednu ze čtyř penalt. Holešovičtí nastoupil proti Písku v této sestavě: Havránek – Uvíra, Komárek, Mařík (83. Horák), Podzimek – Láncz, Turák (58. Macháček), Krolop (54. Valíček), Pozníček – Abena, Hodas.

K prvnímu vzájemnému souboji došlo před deseti lety v divizi B a Vyšehrad vyhrál v Holešovicích díky hattricku Karla Sochy 3:1. Pak už tahal za delší konec spíš Loko Vltavín. V jeho týmu je momentálně jeden fotbalista, který si dříve zahrál i za Vyšehrad: záložník Vladimír Valíček.

Utkání 20. kola ČFL Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín se hraje v neděli 22. března od 10.15 hod. a odřídí je rozhodčí Michal Myška z Libic nad Cidlinou. Na čarách mu budou asistovat Milan Matějček z Mělníku a Olga Zadinová alias „malá Dáša“ z Havlíčkova Brodu.

Juniorka hraje v neděli doma s Kyjemi

Do jarní části sezony vstupují ve svých soutěžích také juniorka a starší dorostenci Slavoje Vyšehrad. Rezerva mužů hraje doma na Vyšehradě po A-týmu, ve 13.30 hod. přivítá v letošní premiéře I. A třídy soupeře z Kyjí. V prvním vzájemném utkání v srpnu v Kyjích vyhrála 5:1 s hattrickem Jana Komerse. Půjde o měření sil osmého s devátým celkem podzimní tabulky.

Rezervu šemíků povede i na jaře coby kouč prezident klubu Jaroslav Klíma a v roli kapitána Radek Hanzlík. V těchto zápasech dostanou samozřejmě prostor i hráči, kteří se nevejdou do sestavy nebo odehrají jen menší počet minut v zápasech A-týmu v ČFL.

Na podzim v I. A třídě byli nejlepšími střelci juniorky Jan Komers (8 branek) a František Rybařík (8), po šesti gólových asistencích si připsali právě Rybařík a také Jiří Ivančo. Ten ale odešel do Čisovic, podobně jako Doksanský (na podzim 4 góly) do Tuchorazi a Jiří Kubík do Braníka, tedy lídra této soutěže.

U 19 zahájí své tažení v Újezdě nad Lesy

Také v neděli 22. března, ale na hřišti soupeře, se představí naše U 19. Přesně v poledne rozehraje svůj první jarní mistrovský zápas v Újezdu nad Lesy. Mladí šemíci vyhráli podzimní část pražského přeboru své věkové kategorie o tři body před Střešovicemi a mají před sebou jasný cíl – vrátit se o stupeň výš do České ligy staršího dorostu, tj. druhé nejvyšší celostátní soutěže.

Do jarních odvet vstoupí U 19 s širokým kádrem 24 hráčů a čtyřčlenným realizačním týmem, který tvoří trenér František Mysliveček, asistenti Jan Křemen, František Hrachovec a vedoucí mužstva František Řezáč.

Na podzim měli nejlepší mušku David Janoušek (12 branek), Marek Horváth (10) a Jan Křemen (7), nejvíc gólových asistencí si připsal Daniel Remeš (9).

Na Vyšehradě se hraje po celý den již v sobotu

Není ale třeba čekat až do neděle: na Vyšehradě se budou hrát po celou sobotu. Už v deset hodin dopoledne U 17 pod vedením trenérů Olina Martince a Zdeňka Jaroše přivítá v utkání České ligy mladšího dorostu chrudimské vrstevníky, zápas týmů U 16 pak začne čtvrt hodiny po poledni. Šestnáctileté šemíky koučuje dvojice Alexandr Samuel – Petr Semirád.

Odpoledne bude patřit starším žákům, kteří výzvou obě benešovská družstva: zápas U 15 začne ve 14.30 hod. a U 14 v 16.15 hod. Patnáctiletí šemíci pod vedením trenérů Alessandra Moreniho a Dana Krafta vedou tabulku České ligy U 15!

Mladší žáky čeká v neděli dvojzápas a pražské derby na Admiře: U 13 s výkopem již v devět hodin ráno, U 12 hodinu před polednem.

 

Soupiska Loko Vltavín

BRANKÁŘI: Jiří Havránek (narozen 1987), Radek Hlaváč (1993), Adam Roušal (1997).

OBRÁNCI: Martin Komárek (1984, kapitán mužstva), Lukáš Dvořák (1984), Daniel Zelenka (1992), Martin Uvíra (1988), Martin Macháček (1989), Lukáš Láncz (1993)

ZÁLOŽNÍCI: David Pozníček (1991), Vladimír Valíček (1988), David Mařík (1994), Robert Turák (1988), David Podzimek (1992), Martin Abena Biholong (1986), Josef Krolop (1992), Zdeněk Bareš (1995).

ÚTOČNÍCI: Jan Hodas (1992), Jakub Dobiáš (1994), Matěj Horák (1993).

 

Vzájemná (mistrovská) utkání Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín

28. 8. 2004 (divize B): Loko Vltavín – Vyšehrad 1:3

3. 4. 2005 (divize B): Vyšehrad – Loko Vltavín 0:1

21. 8. 2005 (divize B): Vyšehrad – Loko Vltavín 1:0

26. 4. 2006 (divize B): Loko Vltavín – Vyšehrad 2:1

21. 11. 2009 (ČFL): Loko Vltavín – Vyšehrad 1:0

21. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Loko Vltavín 0:0

23. 8. 2014 (ČFL): Loko Vltavín – Vyšehrad 4:0


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...