INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dramatické derby s vítěznou koncovkou: 4:3 s Vltavínem!

„A“-muži – Nevídané fotbalové drama se sedmi góly, dvěma penaltami, z toho jednou neproměněnou, a naprostým obratem v závěrečné desetiminutovce: to vše viděli diváci v neděli 22. března na Vyšehradě. Většina z nich držela palce domácím a domů odcházeli spokojeni: šemíci ještě v 80. minutě prohrávali 1:3, nakonec ale zvítězili 4:3 a v tabulce se dotáhli s 38 body na třetí Jirny, tedy svého nadcházejícího soupeře. Hlavním strůjcem obratu byl Michal Macháček, který nejprve z penalty snížil na 2:3 a potom ještě přihrál na oba zbývající góly, které přinesly definitivní zvrat ve skóre na 4:3.

Smazat dvoubrankové vedení soupeře a ještě dotáhnout zápas do vítězného konce – něco takového se povedlo Vyšehradu poprvé po třech a půl letech, naposledy tomu tak bylo 11. září 2011 při vítězství 3:2 v divizním derby na Meteoru (2 góly Bošanský, 1 Kavka). Tehdejší velký zápas pamatuje ze současného týmu už jen kapitán Hendrych.

Kromě Kučery chyběli tentokrát i dva defenzivní hráči Nosek s Mojdlem, trenéři tak neměli na výběr moc variant pro sestavu. Oproti zápasu v Králově Dvoře se objevili v základní jedenáctce Hanuš a Schön. Derby začalo dvěma trestnými kopy Kratochvíla po faulech na Svátka a Kočího. První z nich odvrátili stopeři, druhý jen s velkou námahou brankář Havránek, hrdina jarní premiéry na Střížkově. A poradil si i s dorážkou Svátka.

V 6. min. hostující Krolop vhodil aut do vápna, hráči domácích odvrátili balon jen ke Kamerunci Abenovi, který se bleskově otočil s míčem a mezi Hendrychem a Kabelem jej poslal neomylně k tyči: 0:1.

O sedm minut později Abena uvolnil Hodase, do něhož ve vápně strčil Schön a kopala se penalta. Mladý brankář Kubát se však při ní znovu vyznamenal a střelu Maříka k tyči vyrazil na roh! Zneškodnil tak už třetí penaltu: na podzim to bylo ve Štěchovicích, v zimě proti Benešovu a nyní potřetí proti Vltavínu. A hned po rozehrání rohu chytil hlavičku kapitána hostí Komárka, to byla další vyložená gólová šance Lokády.

Ve 20. min. ale Kubát i tak kapituloval podruhé. Po dalším autu a centru Pozníčka, ač tísněn Kratochvílem, zvýšil hlavou na 0:2 Horák, který byl na hřišti teprve čtyři minuty za zraněného Hodase.

Ve 25. min. si ale po Svátkově autu Kalaš vyměnil míč s Hanušem, ten odcentroval před bránu a našel Smoláka, jenž byl u míče dříve než Pozníček a z bezprostřední blízkosti snížil: 1:2! Byl to gól velmi podobný tomu, jaký dal už proti Domažlicím.

P půlhodině hry Michal Macháček z otočky přestřelil, na druhé straně se dostal hned třikrát za sebou do koncovky Abena. Dvakrát minul a napotřetí běžel sám na brankáře Kubáta, ten jej ale perfektně vykryl a zbytek akce zneškodnil Hendrych.

Čtyři minuty po změně stran Abena obešel čtyři hráče Vyšehradu a přihrál Komárkovi, ten ale netrefil. Kubát si pak ještě poradil s nebezpečnou střelou Horáka z úhlu. V 56. min. to kapitán hostí napravil. Martin Macháček vhodil dlouhý aut až hluboko do vápna domácích, kde se dostal k míči Komárek, míč jen líznul hlavou a velmi laciným gólem zvýšil na 1:3. To bylo naprosté selhání obranné činnosti při standardce, kterou je i dobře zahraný, resp. vhozený aut.

Na druhé straně minuli Kočí i hlavou Hendrych a čtvrt hodiny před koncem přišla další kritická chvíle před bránou Vyšehradu. Kubát po souboji s Horákem vyrazil míč jen před Pozníčka, který těsně přestřelil břevno. Chytal se za hlavu a měl proč, Holešovičtí promarnili velkou šanci jít do vedení 4:1. To byla možná klíčová chvíle celého střetnutí.

V 79. min. Michal Macháček centrem ze středu hřiště nastartoval Kalaše, toho ve vápně složil Martin Macháček a také Slavoj kopal penaltu. Bezpečně proměnil Michal Macháček: 2:3! Minutu nato pravý záložník Slavoje ostrou střelou z úhlu zaměstnal Havránka, ten míč vyrazil.

V 84. min. mohli zase udeřit hosté, Martin Macháček rozehrál trestný kop a kapitán Komárek na zadní tyči zblízka hlavičkoval podél brány vedle! A přišel trest, pak už se derby definitivně otočilo ve prospěch Vyšehradu. V 87. min. si na levé straně Hanuš dvakrát vyměnil míč se Svátkem, ten odcentroval na zadní tyč, kde Michal Macháček vyhrál hlavičkový souboj a zpětnou přihrávkou vrátil míč na malé vápno. Rtuťovitý Schön byl u míče o zlomek vteřiny dříve než Komárek a špičkou kopačky jej nasměroval do sítě: vyrovnáno 3:3! Minutu nato mohl vrátit Vltavínu vedení Abena, byl však tísněn Hanušem a minul.

Hned po rozehrání v 89. min. balon putoval po levé straně přes Hanuše, Kalaše, Svátka až k Michalovi Macháčkovi, jenž odcentroval na zadní tyč a Kabele ve skluzu rozhodnul zápas: 4:3! Oba góly domácích dělilo od sebe jen 98 vteřin a přinesly dvanáctou tříbodovou výhru. Vyšehrad patří mezi střelecky tři nejlepší týmy soutěže, podle počtu inkasovaných je však pátý nejhorší v celé ČFL.

Ve 21. kole ČFL šemíci hrají v neděli 29. března od 14 hodin v Jirnech. Půjde o souboj třetího a čtvrtého týmu tabulky, oba týmy mají 38 bodů.


Asistent Milan Kopřiva: „Derby se muselo divákům líbit a rozhodla jej vůle našich hráčů poprat se za nepříznivého stavu o výsledek. Na druhé straně tolik štěstí jako v tomto utkání už mít asi nikdy nebudeme. Vltavín byl po většinu zápasu lepší a především důraznější. Jasně nejlepším hráčem byl Abena, se kterým jsme si vůbec nevěděli rady. Vyhrál šťastnější tým.“

Strůjce obratu Michal Macháček: „Dlouho jsme byli docela špatní, neměli jsme odražené míče a naše hra se zlepšila, až když jsme si to začali dávat víc po zemi. Díky gólu na 2:3 z penalty jsme se chytili a zužitkovali tlak v závěru utkání.“

Autor vyrovnávací branky Vladislav Schön: „V první půli jsme nehráli dobře, ve druhé už to bylo lepší. Na noh nás postavil Machyho gól z penalty, která ale byla úplně jasná, faul na Kalyho tam byl. Pak mi Machy přihrál na vyrovnávací gól, dával jsem to z první, byl jsem tam dříve než obráncd.. Čtvrtý gól jsme vykombinovali, nakonec hlavička Machyho, Kejbův skluz a gól. Jsem rád, že se nám podařilo otočit a vyhrát.“

Autor vítězné branky Jiří Kabele: „Nehráli jsme dobře, díky šťastnému závěru jsme to ale otočili a vítězný gól na 4:3 jsem dal skluzem. Jsem rád za tři body, to je vše. Po herní stránce se budeme muset zlepšit.“

Trenér Loko Vltavín Radek Kronďák: „Pro nás je to malá sportovní tragédie. Ukázalo se opět, jak je fotbal nevyzpytatelný. Z utkání jasně rozehraného na výhru a navíc se třemi góly venku nakonec nemáme ani bod. Včetně penalty jsme měli ještě řadu dalších vyložených šancí, které jsme neproměnili, místo toho jsme inkasovali po chybách zkušených hráčů. Je to až neuvěřitelné, že jsme ještě v 87. minutě vedli 3:2 a pak jsme po dvou centrech ze strany dvakrát úplně propadli. Zklamání je velké.“


Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín 4:3 (1:2)

Branky: 25. Smolák, 80. Michal Macháček z pen., 87. Schön, 89. Kabele – 6. Abena, 20. Horák, 56. Komárek.  

Střely na branku: 12:8. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3.

Rozhodčí: Myška – Matějček, Zadinová. ŽK: Schön, Kratochvíl, Svátek – Martin Macháček.

Diváků: 340.

Ve 14. min. neproměnil Mařík (Loko Vltavín) penaltu.


Vyšehrad: Kubát – Kabele, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš – Michal Macháček, Schön, Kočí, Smolák (67. Šimkovský) – Svátek (90. +2 Rybařík), Kalaš. Na lavičce byli ještě připraveni Krivosheev, Komers a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

Loko Vltavín: Havránek – Láncz, Komárek, Uvíra, Podzimek - Mařík (32. Martin Macháček), Turák, Krolop, Pozníček – Abena, Hodas (16. Horák). Trenér Radek Kronďák.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Jukl, Kočí, Kratochvíl, Macháček

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele, Smolák

2 – Frimmel, Jurečka, Kalaš, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Kabele, Kočí

5 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Macháček, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Úspěšné obraty Vyšehradu

11. 9. 2011 (divize B): Meteor – Vyšehrad 2:3 (Meteor vedl 2:0)

18. 9. 2011 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 3:2 (Neratovice vedly 1:0)

27. 5. 2012 (divize B): Vyšehrad – Litol 8:3 (Litol vedla 1:0)

12. 8. 2012 (divize B): Úvaly – Vyšehrad 1:3 (Úvaly vedly 1:0)

20. 7. 2013 (pohár): Vyšehrad – Kunice 4:3 (Kunice vedly 2:1)

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1 (Úvaly vedly 1:0)

18. 5. 2014 (divize B): Louňovice – Vyšehrad 1:2 (Louňovice vedly 1:0)

8. 6. 2014 (divize B): Vyšehrad – Štětí 12:1 (Štětí vedlo 1:0)

5. 10. 2014 (ČFL): Louňovice – Vyšehrad 1:4 (Louňovice vedly 1:0)

18. 10. 2014 (ČFL): Písek – Vyšehrad 2:3 (Písek vedl 1:0)

23. 11. 2014 (ČFL): Vyšehrad – Admira 5:3 (Admira vedla 3:2)

22. 3. 201(ČFL): Vyšehrad – Loko Vltavín 4:3 (Vltavín vedl 3:1)

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...