INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pan Procházka měl čím slavit triumf v derby: vyhrál šampus!

Tombola – Lahev šampaňského a osobní váhu získal vítěz druhé jarní vyšehradské tomboly: pan Ladislav Procházka ze Sulic. „To je pro manželku. Šampaňské vypije a asi se i zváží,“ usmíval se častý návštěvník našeho stadionu. V tombole tedy něco vyhrál už potřetí, tentokrát ale poprvé hlavní výhru.

Pochází ze Sulic, menší obce na Říčansku. Fotbal hrával za týmy Žebráku a Kostelce u Křížků. Pak se dal na trénování v pražských klubech. Působil u mládeže Bohemians, ale také v Krči, Braníku či na Tempu. V posledních dvou působištích vedl i týmy mužů.

„Trénování se věnuji dodnes. A také chodím pravidelně sem na Vyšehrad, už čtyřicet let. Vyhovuje mi zdejší nedělní dopolední termín. Za ty roky se ze mě stal fanoušek šemíků. Zápasy na umělce jsou v rychlém tempu a plné soubojů. A tady je ta nejlepší umělka.“

Panu Procházkovi se líbí hráči, kteří už jsou na Vyšehradě nějaký ten čas: z defenzivních fotbalistů hlavně kapitán Miroslav Hendrych a pak také Honza Mojdl, z ofenzivních Michal Kočí. Jenomže v poločase derby s Loko Vltavín on ani další příznivci domácích moc důvodů k radosti neměli, šemíci prohrávali 1:2 a Holešovičtí byli lepší. „Věřím, že Vyšehrad ještě zápas otočí a vyhraje 3:2,“ optimisticky odhadl během pauzy vítěz tomboly.

Byl to dobrý tip. Obrat se po změně stran opravdu konal, Slavoj skutečně vyhrál o ten jeden gól. Bylo to však dramatičtější, než by kdokoliv čekal. Ještě deset minut před koncem utkání bylo na ukazateli skóre hrozivých 1:3, pak ale Michal Macháček nejprve snížil z penalty a poté přihrál Vláďovi Schönovi na vyrovnávací a ještě také Jirkovi Kabelemu na vítězný gól. Radost neznala mezí. Šemíci zvítězili 4:3 a bez nadsázky lze říct, že 340 diváků vidělo zápas, na který hned tak nezapomenou. A pan Procházka si odnesl domů, kromě hezkého fotbalového zážitku, navíc jako bonus věcné ceny z tomboly. Na domácí zápasy Vyšehradu se zkrátka vyplatí chodit!

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Vítězové jarní tomboly

Jiří Marsa, Barrandov

Ladislav Procházka, Sulice

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...