INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Venku podruhé na lopatkách: šemíci prohráli i v Jirnech 0:1

A“-muži Doma stoprocentní, na hřištích soupeřů nuloví. Taková je bilance fotbalistů Slavoje Vyšehrad v úvodu jarní části sezony. Doma výhry s Domažlicemi a Loko Vltavín, venku porážky v Králově Dvoře a během poslední březnové neděle i v Jirnech. Vyrovnaný souboj o třetí místo tabulky s minimem šancí i střeleckých pokusů rozhodl gól zkušeného domácího hráče Radka Bukače ze 74. minuty a šemíci vyšli počtvrté v sezoně střelecky naprázdno. Především ale klesli na 6. místo, nicméně ztráta jak na Jirny, tak i na druhé Domažlice činí jen tři body.

K dispozici už nebyl zkušený útočník Jan Svátek, který v týdnu odešel na hostování do Bohemians Praha, tedy k lídrovi ČFL. Jenomže chyběl tentokrát i Macháček, do Jiren neodjel kvůli bolestem zubů. A ne zcela doléčený Kratochvíl usedl na lavici náhradníků. Macháčka nahradil na pravém kraji záložní řady Kabele, a tak v sestavě zbylo místo i na Šimkovského na pozici pravého beka. Kratochvíla vyměnil na postu stopera Mojdl a do útoku se povysunul ze zálohy Smolák. To ale nebylo ještě vše, neboť místo Kubáta dostal tentokrát příležitost v bráně Procházka. Zhostil se jí velmi důstojně, podal v jirenském utkání výborný výkon.

V souboji vyrovnaných soupeřů toho ale před oběma bránami zase tolik vidět nebylo. Nejvýraznější situace první půle přišla po deseti minutách hry: Smolák téměř na polovině hřiště fauloval Šimka, Nečas z trestného kopu poslal táhlý balon do šestnáctky Slavoje a stoper Stehlík hlavou trefil břevno Procházkovy brány. V 18. min. další zadák Parys střelou ze střední vzdálenosti těsně minul. Deset minut nato domácí podnikli rychlou akci po své levé straně a finální přihrávku před bránu uhasil Mojdl, skluzem poslal míč do zámezí.

Ve 37. min. se dostali k zakončení i hráči v zelených dresech: po odraženém míči vypálil z hranice vápna Kočí, střele ale chyběla potřebná razance a brankář Ducheček ji bez problémů kryl. Ve 40. min. Šimkovský vysunul po pravého straně Kočího, ten se na brankové čáře zbavil Šimka a odcentroval před bránu, míč ale nikdo nezasáhl a navíc mu byl odmáván aut. Ve 42. min. se po přiťuknutí od Hanuše a Schöna prodral s míčem hluboko do vápna Kalaš a po kontaktu se Šimkem skončil na zemi, penalty se ale nedočkal. Místo ní viděl žlutou kartu.

Ve druhé půli Jirny zvýšily své úsilí ve snaze rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Deset minut po změně stran trenéři Jícha s Obermajerem poslali na hřiště za Nečase robustního útočníka Bukače, a to se ukázalo být jako rozhodující tah. O osudu zápasu se rozhodlo v 74. min., kdy Vandasovu střelu tečoval Kratochvíl (osm minut předtím nahradil Kalaše), míč se odrazil k Bukačovi a ten bez přípravy poslal balon za Procházkova záda: 1:0.

Trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou zareagovali na změnu stavu hned trojnásobným střídáním, a tak místo Šimkovského, Schöna a Smoláka přišli na hřiště Krivosheev, Kučera a Rybařík. K žádnému zásadnímu obratu a dokonce ani k závěrečnému vzepětí to nevedlo. Až v 89. min. Mojdl vypálil k tyči, brankáře Duchečka ale zastihl připraveného. Vyšehrad tak v šestém vzájemném měření sil s Jirny pošesté prohrál.

Ve 22. kole ČFL šemíci přivítají na domácím hřišti v neděli 5. března od 10.15 hod. Chrudim, již na podzim zdolali na jejím stadionu 4:2. Půjde o souboj šestého se sedmým týmem tabulky.

Asistent Milan Kopřiva: „V utkání plném soubojů, kdy byl míč stále ve vzduchu, Jirny hrozily jen standardkami a centry do vápna. Měly dvě střely na ránu, zatímco my jen jednu, a to rozhodlo tento jinak remízový zápas. Jsem přesvědčen, že jsme měli tři minuty před poločasem kopat penaltu. Byl tam faul na Kalaše, jenomže rozhodčí to posoudil jako filmování. Škoda, byl to důležitý zápas a měli jsme uhrát v Jirnech alespoň ten bod.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Tahle porážka mrzí, protože to bylo vyloženě remízové utkání. Pokud bychom to dotáhli nerozhodnému výsledku, byla by navíc šance na další bod při penaltách. Ve druhé půli sice pršelo, ale terén jinak nebyl špatný. Jenomže jsme vyprodukovali jen jednu střelu na bránu skoro v poslední minutě Honzou Mojdlem, a to je málo. Bylo hodně znát, že nám chyběli Sváťa a Machy.“

 

Viktorie Jirny – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Branka: 74. Bukač.  

Rozhodčí: Kříž – Paták, Košan. ŽK: Kalaš, Smolák, Kratochvíl (všichni Vyšehrad).  

Diváků: 120.


Jirny: Ducheček – Parys, Besta, Stehlík, Šimek – Vandas, Pávek, Kejha, Nečas (55. Bukač) – Dubský (86. Havierník), Dvořák (88. Skuček). Trenér Josef Jícha.

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský (75. Krivosheev), Hendrych, Mojdl, Nosek – Kabele, Schön (75. Kučera), Kočí, Hanuš – Kalaš (66. Kratochvíl), Smolák (75. Rybařík). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Jukl, Kočí, Kratochvíl, Macháček

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele, Smolák

2 – Frimmel, Jurečka, Kalaš, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Kabele, Kočí

5 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Macháček, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák


Foto ze zápasu: zde

Foto: Petr Sloboda

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...