INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Velikonoce s hořkou pachutí: šemíci podlehli 0:1 Chrudimi

A“-muži Velikonoční souboj s Chrudimí nedopadl pro fotbalisty Vyšehradu dobře. Stejně jako týden předtím v Jirnech Slavoj prohrál 0:1 a po 22. kole ČFL je stále s 38 body na 6. místě tabulky. Sedmá je právě Chrudim, která se dotáhla na rozdíl jednoho bodu. Jediný gól utkání dal pět minut před koncem 18letý útočník Petr Rybička, který zastoupil na hrotu chrudimského útoku zraněného veterána Radima Holuba, loňského krále střelců ČFL. Šemíci prohráli doma počtvrté, předtím na podzim to bylo s Král. Dvorem, Jirny a Bohemians Praha.

Pro utkání s Chrudimí chyběl jen levý bek Hanuš a za úvodních 12 minut se dostali Východočeši k jedinému výpadu na polovinu našeho týmu, jinak se hrálo stále na půlce soupeře. Bohužel bez patřičného efektu, i proto, že tým trenéra Jirouska se prezentoval precizní defenzivou. Již po 45 vteřinách hry sice Šimkovský poslal balon do sítě hostí, těsně předtím byl však Kabelemu odpískán faul na hranici vápna po souboji s bekem Adámkem. V 6. min. po rohu hlavičkoval Kabele, byl však tísněn a pro gólmana Mrázka byl míč snadnou kořistí. V 9. min. prověřil jeho pozornost z trestného kopu Schön. V 16. min. se po přihrávce od Kočího tlačil do šance Kalaš, na hranici vápna byl odstrčen Adámkem. Ve 28. min. po trestném kopu Kratochvíla se dral do koncovky opět Kalaš, Mrázek ale včas vyběhl a byl u míče o zlomek vteřiny dříve.

První vyloženou šanci utkání měli hosté. Ve 32. min. po trestném kopu Řezníček vyhrál na malém vápně hlavičkový souboj s Schönem, brankář Procházka byl však na místě a balon kryl. Na druhé straně to zkoušel ve 37. min. Kočí a dvě minuty nato z trestného kopu zdálky i Kratochvíl, s jehož dělovkou měl Mrázek co dělat. Minutu před poločasem se dostal do koncovky chrudimský záložník Kesner, střela k tyči ale neměla potřebnou razanci.

Tři minuty po změně stran se konečně urodila gólová šance i před bránou hostí. Po zpětné přihrávce od Schöna vypálil po zemi na vzdálenější tyč Nosek, Mrázek mu ale zmenšil střelecký úhel a rozštěpem nohou míč ztlumil. Ten by i tak skončil v síti, jeden z obránců ho však vykopl z brankové čáry. Minutu nato po rohu Kabele těsně minul a v 53. min. nastal další velmi důležitý moment, který měl rozhodně vliv na konečný výsledek. Po přihrávce od Kočího se doslova vřítil s balonem do chrudimského vápna Schön, do souboje s ním šel Adámek a vypomohl si trochu i levou rukou, takže střední záložník Vyšehradu skončil na zemi. Rozhodčí Šimáček ale vyhodnotil situaci opačně a ukázal bez váhání Schönovi žlutou kartu za filmování. Jenomže videozáznam naznačuje cosi jiného: z pohledu domácího týmu šlo skutečně spíš o přistrčení a faul, měla se tudíž pískat penalta!

V 62. min. se znovu postavil k exekuci trestného kopu Kratochvíl, zhruba o metr minul. O několik vteřin později měla k dispozici trestný kop i Chrudim, ale až téměř před vlastní střídačkou. Kesner se přesto odhodlal k přímé střele a balon, který se snášel pod břevno, musel vyboxovat Procházka. Pět minut nato se zapotil při Sixtově střele k tyči.

V 74. min. po Schönově faulu na Řezníčka rozhrál Kesner trestný kop a Adámek hlavičkoval těsně vedle. To byla již druhá vyložená šance hostí. Ti pak připravili šemíkům horké chvilky při dlouhotrvajícím závaru.

Rozhodnutí padlo v 85. min. Nadrchal zleva odcentroval před bránu, kde obránci nedostatečně atakovaný Kesner přiťukl zpětně míč dobíhajícímu spoluhráči a Rybička, který rovněž v tu chvíli nebyl nikým tísněn, napálil balon do sítě: 0:1.

V závěrečné pětiminutovce šemíci soupeře zamkli před jeho bránou, ale šlo už jen o závěrečnou křeč. Výjimkou byla Macháčkova střela čtyři vteřiny po vypršení základní hrací doby, která pleskla o tyč, odrazila se však bohužel do zámezí. Brankář Mrázek (v podzimním vzájemném souboji nenastoupil) tak uhájil pojedenácté v sezoně čisté konto.

A ještě jedna zajímavost. Velikonoční porážku viděli diváci na hřišti Vyšehradu po 14 letech. V roce 2001 zde prohráli šemíci v utkání ČFL s Milínem 0:4. Potom ještě o pět let později podlehli v domácím utkání na Velikonoce v zápase divize B Meteoru Stříbrná Skalice 0:3 (debutoval v něm v roli trenéra Jiří Hruška, nyní kouč Štěchovic), tento zápas se ale nehrál na Vyšehradě – v té době totiž procházel stadion rekonstrukcí. Utkání se proto konalo na dnes už neexistujícím hřišti Slavoje Praha poblíž stanice metra Budějovická.

Ve 23. kole ČFL pojedou šemíci do Nového Bydžova, kde je bude hostit SK Union 2013. Hraje se v neděli 12. dubna v 16.30 hod. Na podzim vyhrál Slavoj 1:0 gólem Kočího.


Asistent Milan Kopřiva: „Tohle nám vyloženě nevyšlo. Představoval bych si od zkušených hráčů, které v mužstvu máme, že vezmou zápas a jeho vývoj na svá bedra. Chceme-li usilovat o druhé místo v tabulce, pak je s podivem, že jsme byli tak dlouho v tomto utkání laxní a bohorovní s tím, že se nám nemůže nic stát. Jenomže stalo, a tak nakonec vyhrál tým hladovější po bodech.“

Brankář Jan Procházka: „Nevystřelíme pořádně na bránu a když už se k tomu dostaneme, tak jako Machy, je z toho tyč. Chyběla nám větší rychlost provedení akcí, pokud bychom byli rychlejší, šancí by bylo určitě víc.“

Obránce Jakub Šimkovský: „Chyběla nám nejen finální, ale i předfinální fáze hry. Tlačili jsme se sice dopředu, ale bez efektu. Přestali jsme dávat góly, tohle je už druhý zápas za sebou bez vstřelené branky.“

Trenér Chrudimi Pavel Jirousek: „Těší mě, že jsme se konečně prosadili i venku. V úvodní čtvrthodině zápasu jsme se k ničemu nedostali, pak se ale naše hra začala zlepšovat. Podali jsme poctivý výkon a naši hráči si zodpovědně plnili taktické pokyny a jejich výkon postupně gradoval. Máme omlazený tým, který už teď hraje bez dlouholeté osy Linhart – Vladyka – Holub. Co se týče Radima Holuba, nehraje kvůli zranění, příště snad už bude k dispozici.“

 

Slavoj Vyšehrad – MFK Chrudim 0:1 (0:0)

Branka: 85. Rybička.

Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Šimáček – Vnuk, Matoušek. ŽK: Schön, Kabele, Nosek, Mojdl, Kratochvíl – Kesner.

Diváků: 193.


Vyšehrad: Procházka – Šimkovský (75. Krivosheev), Hendrych, Kratochvíl, Nosek – Kabele (90.Cheremisin), Schön (89. Rybařík), Mojdl, Macháček – Kočí (54. Kučera) – Kalaš (53. Smolák). Na lavičce byl ještě připraven brankář Kubát. Trenér Jaroslav Klíma.

Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Adámek – Vodrážka (90. +2 Radouš) – Kesner (90. +2 Langr), Sixta (84. Mastík), Vácha, Kopecký (74. Nadrchal) – Rybička (89. Luptovský). Trenér Pavel Jirousek.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Jukl, Kočí, Kratochvíl, Macháček

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele, Smolák

2 – Frimmel, Jurečka, Kalaš, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Kabele, Kočí

5 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Macháček, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Velikonoční zápasy Slavoje Vyšehrad

26. 3. 2005 (divize B): Libiš – Vyšehrad 1:0

16. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Stříbrná Skalice 0:3

8. 4. 2007 (divize A): Vyšehrad – Doubravka 2:0

23. 3. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Příbram B 2:1

12. 4. 2009 (ČFL): Králův Dvůr – Vyšehrad 2:1

4. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Hlavice 1:0

24. 4. 2011 (divize B): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

31. 3. 2013 (divize B): Brozany – Vyšehrad 2:0

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1

5. 4. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Chrudim 0:1

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...