INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly pan Maruška: Chodím na Vyšehrad 60 let!

Tombola – Lahev šampaňského a navrch soudek piva Gambrinus – to byla odměna pro premianta velikonoční vyšehradské tomboly. Šťastným vítězem se stal pan Václav Maruška z Podolí. Cenu převzal v poločase domácího utkání ČFL s Chrudimí.

„Vyhrál jsem tu už předtím v tombole dvakrát, teď ale poprvé hlavní cenu,“ pochlubil se pan Maruška s tím, že na domácí zápasy Vyšehradu chodí se železnou pravidelností. „Je mi sedmdesát let, z toho už šedesát chodím sem na fotbal. Fandím i Bohemce, ale navštěvuji jen zápasy Vyšehradu.“

Zamlada hrál Václav Maruška za Stavoděl Nusle, Dynamo Michle, Start Praha, Montáže Praha či Union Žižkov. Posledně jmenovaný tým – to byla panečku nějaká značka, ale už dříve, ještě za první republiky. Například v roce 1925 se stal amatérským mistrem Československa.

„Mými spoluhráči v Unionu Žižkov byl například Beran, který hrál i za Slavii, ale také Savko, Vlček či Bohatý. Já jsem nastupoval na levém křídle, dost jsem se tam naběhal. Union později nesl název Spoje Praha, měli jsme výborného trenéra Josefa Lísku,“ zmínil pan Maruška.

Úspěchu ale dosáhl hlavně se Startem Praha v roce 1966, kdy vyhráli přebor. „Měli jsme tehdy domácí hřiště v Michli za Plynárnou, teď už je zastavěno. Postoupili jsme z přeboru do divize, v ní jsem si už ale bohužel nezahrál, protože jsem narukoval na vojnu. Strávil jsem ji v Holýšově, i tam jsem hrál fotbal. Mezitím Start zase sestoupil. Tehdy tam se mnou kopal také Karel Vaněček, ročník 1947, vítěz zdejší klubové ankety o nejlepšího hráče století,“ připomněl nám dobře známé vyšehradské jméno vítěz třetí jarní tomboly.

A současný tým?!

„Líbí se mi hlavně Jirka Kabele. Myslím, že podobně jako před dvěma týdny s Loko Vltavín rozhodne i dnešní zápas s Chrudimí a vyhrajeme 1:0,“ přál si pan Maruška. Přání se ale mnohdy nevyplní. Stav 0:0 vydržel až do 85. minuty, potom šemíci inkasovali a 0:1 prohráli.

Vítěz tomboly má ale ještě jedno velké přání, o kterém si mohly nechat celé generace hráčů i fanoušků Slavoje nechat jen zdát. „Rád bych se dočkal účasti Vyšehradu ve druhé lize,“ dodal bez okolků Václav Maruška.

 

Vítězové podzimní tomboly:

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Vítězové jarní tomboly:

Jiří Marsa, Barrandov

Ladislav Procházka, Sulice

Václav Maruška, Podolí

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...