INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Body teď leží na bydžovském trávníku: sebere je Vyšehrad?

A“-mužiPět zápasů s vyrovnaným průběhem, z nichž vzešly dvě výhry a bohužel i tři porážky, mají fotbalisté Slavoje Vyšehrad na jaře za sebou. Naposledy podlehli 0:1 Chrudimi a teď by si chtěli vzít body ztracené doma na úkor jiného východočeského soupeře: SK Union 2013 z Nového Bydžova, který je rovněž nováčkem ČFL. Šemíci jsou po 22. kole šestí, se ztrátou čtyř bodů na druhé Louňovice, SK Union 2013 jedenáctý. Od sestupových příček jej dělí stále ještě komfortních osm bodů. Nejlepším střelcem týmu trenéra Viktora Pařízka je s devíti góly bývalý záložník Vyšehradu Petr Janda (na snímku). Podobného kanonýra mužstvo šemíků v současnosti nemá.

Tým z města s necelými osmi tisíci obyvateli, odkud pochází mj. Ladislav Vízek, si v jarní premiéře odvezl z Převýšova šestigólovou nakládačku. Potom doma snadno přehrál 4:0 poslední Meteor. Následně v Louňovicích získal bod, aby pak na domácí půdě podlehl suverénním Bohemians Praha 0:1. Hosté ze Střížkova ale dali gól až deset minut před koncem. Před týdnem v Písku si Union 2013 tak trochu zopakoval převýšovskou blamáž a od Otavy si přivezl prohru 2:6.

Písek během zimy výrazně posílil v čele s exsparťanem Slepičkou. Na jaře zahájil misi za záchranou, a nám to jasně ukázal, neboť po sedmnácti minutách vedl 3:0. Vyhrál zaslouženě,“ uvedl sekretář Unionu 2013 Petr Ježek. Východočeský tým nastoupil v Písku v této sestavě: Nguyen – Mokošín, Faitl, Gazdík (29. Žalman), Rozsévač – Krejčík (29. Živnůstka), Vodička, Nobst, Janda – Jiří Macháček (77. Janouch), Bastin.

Taktika? Nakopávaná směr Jiří Macháček

Sledoval jsem video ze zápasu Unionu 2013 s Bohemians Praha a zjistil jsem, že charakter hry bydžovského týmu je založen na snaze nakopávat míče na vysokého hráče Jiřího Macháčka. Od toho se odvíjí celá jejich hra. Hlavně ze standardek si vytvářejí šance. Na tento tým platí rychlá kombinační hra, prostě vytvořit na něj tlak a dát mu co nejdříve gól. To se nám dařilo, dokonce jsme dali brzy tři,“ zubil se písecký trenér Ondřej Prášil. „Řev trenéra Unionu o poločasové přestávce byl slyšet až do naší kabiny. Proto jsme našim hráčům zdůraznili, že bude důležitý vstup i do druhé půle. Zase jsme v něm dali gól a nepřipustili žádné drama,“ pochvaloval si Prášil.

A na jaře již podruhé půltuctem zhrzený Union 2013?!

Před zápasem s Vyšehradem hráčům řekneme, ať udělají tři dřepy, a půjdeme na to. Veškeré předzápasové pokyny, které jim dáváme, jsou totiž zbytečné. Neplní si svoje úkoly jak obranné, tak útočné. Navíc přístup některých je hodně špatný. Chceme se vyhnout sestupovým starostem, ale hráčům chybí bojovnost. Na Písek radši co nejrychleji zapomenout,“ nechal se slyšet pro písecký web asistent trenéra Pařízka Martin Novotný.

V Bydžově bude hořet (nejen) tráva…

Z Písku si odvezli půltucet, a tak se dá očekávat, že v Bydžově bude v neděli hořet nejen tráva, ale i všechno kolem včetně kasáren,“ uvedl s jistou dávkou nadsázky jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva. „Neznamená to však, že tam pojedeme zbůhdarma, rozhodně si chceme odtamtud odvézt nějaké ty body. Samozřejmě nejlépe tři.“ K dispozici by měl být kompletní kádr hráčů.

Union 2013 podal na podzim v polovině září na Vyšehradě výborný výkon, to rozhodně žádná prostoduchá nakopávaná nebyla. A měl nejméně tři, ne-li čtyři jasné gólové šance. Šemíci se hodně nadřeli na vítězství 1:0, o němž rozhodl krásný gól Michala Kočího šest minut před poločasem. Po brilantní kombinační akci a finální přihrávce od Kabeleho trefil Kočí balon z halfvoleje a ten skončil v šibenici. Brankář Nguyen ho chytit jednoduše nemohl, to by musel měřit tři metry a ne 190 cm, které má.

Premiéra šemíků v městě Nový Bydžov

A kdy hráli šemíci naposledy v Novém Bydžově? Odpověď zní jednoduše: dosud nikdy! Počínaje rokem 1970 odehrál Vyšehrad celkem 18 ročníků v divizi C, pokaždé ale v těch letech působil Nový Bydžov v nižší soutěži: buď ve východočeském krajském přeboru, nebo ještě níže.

Výjimkou jsou utkání mládežnických družstev. Naše U 19 se vydala směr Chlumec nad Cidlinou a potom na křižovatce u pumpy doleva na Nový Bydžov třikrát. Regionální mládežnický sportovní klub Cidlina ji nejprve v říjnu roku 2011 vypráskal s nečekanou nakládačkou 6:0. Jeden gól domácích dal tehdy člen současného týmu mužů SK Union 2013 Patrik Mokošín. Zápas pamatuje i záložník nynějšího B-týmu Vyšehradu Robin Zimmermann.

Také o rok později vyhrála doma Cidlina 1:0. Na bydžovském hřišti si tehdy zahrál obránce současné juniorky Vyšehradu Přemysl Dušek, gól domácích padl až v 90. minutě.

Až loni 12. dubna, tedy přesně před rokem, si naše U 19 odvezla z Nového Bydžova bod za remízu 1:1. Náš gól dal Viktor Žampa z penalty, domácí Cidlina vyrovnala sedm minut před koncem. Samotné utkání se ale hrálo na nakloněném hřišti ve vesnici Hlušice.

Zápas řídí strakonický rozhodčí Rejžek

Utkání 23. kola ČFL SK Union 2013 – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 12. dubna od 16.30 hod. a budou je řídí jihočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Pavel Rejžek ze Strakonic, na čarách Václav Němec z Bernartic u Písku a Štěpán Kouba rovněž ze Strakonic.

Juniorka i U 19 hrají už v sobotu dopoledne

Rezervu šemíků čeká zápas 17. kola I. A třídy v sobotu 11. dubna od 10.30 hod. na hřišti Pragy, tedy ve Vysočanech. V předešlých dvou sezonách tam naši mladí hráči vyhráli: nejprve na podzim roku 2012 to bylo 3:2 (branky Čižikov, Primus, Ivančo) a před rokem 1:0 (branka Doksanský), přestože nastoupili k utkání jen v deseti hráčích. Jenomže potom na podzim červenozelená Praga vyhrála na Vyšehradě 3:1.

Půjde o souboj sousedů v tabulce: Praga, která před týdnem prohrála 1:7 ve Štěrboholích, je sedmá, Vyšehrad B osmý – ale se ztrátou pouhých dvou bodů na 4. místo.

Již o půl hodiny dříve nastoupí ke svému mistrovskému utkání v pražském přeboru staršího dorostu naše U 19. V 10 hodin přivítá na Vyšehradě Tempo, na jehož hřišti na podzim vyhráli mladí šemíci 2:0, když o výsledku bylo rozhodnuto již ve 4. minutě! Oba góly dal tehdy David Janoušek. Dorostenci Vyšehradu po 16. kole vedou tabulku přeboru o tři body před Střešovicemi, sobotní soupeř ze Lhotky je dvanáctý. Před týdnem Tempo doma hrálo s Juniorem Praha 3:3.

Mladší dorostenci odjedou v sobotu brzy ráno směr Šluknovský výběžek k dvojzápasu ve Varnsdorfu: U 17 se střetnou v 10 hodin, U 16 v pravé poledne.

Patnáctiletí šemíci vyhráli základní část skupiny C České ligy starších žáků U 15 a nyní hrají v nadstavbě o 1. až 6. místo. Před týdnem prohráli 1:2 v Benešově, nyní v sobotu v 10 hodin odehrají derby s Viktorií Žižkov. Zápas se uskuteční na hřišti v Krči, po něm se střetnou o rok mladší týmy U 14. Mladší žáci U 13 a U 12 hrají v neděli v Karlových Varech.

Starší přípravka A hraje již v pátek v půl páté odpoledne na Zlíchově, starší přípravku B čeká jarní premiéra až o týden později.

 

SOUPISKA SK UNION 2013

BRANKÁŘI: Filip Nguyen (narozen 1992), Milko Božič (1991)

OBRÁNCI: Patrik Mokošín (1995), Petr Motyčka (1988), Radim Žalman (1989), Ivan Faitl (1989), Jiří Vaněk (1989), Ladislav Gazdík (1992), Tomáš Živnůstka (1994)

ZÁLOŽNÍCI: Petr Janda (1986), Karel Holeček (1995), Jan Věchet (1985), Jan Rozsévač (1984), Petr Veselka (1988), František Fejk (1991)

ÚTOČNÍCI: Tomáš Bastin (1991), Jiří Macháček (1988), Ondřej Janouch (1987), Matěj Horák (1991)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...