INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Středeční derby v Kobylisích: šemíky přivítá rozjetá Admira

„A“-muži – Motorlet, Admira a Meteor: tahle trojice tvoří odvěké rivaly Slavoje Vyšehrad. Jak se na derby sluší a patří, při vzájemných soubojích s tradičními protivníky to vždy jiskří. Ve hře jsou nejen body, ale i prestiž. Je dobře, že se takové zápasy hrají, i když často probíhají v poněkud emotivní atmosféře. Ale přesně tohle diváky přitahuje, derby obvykle nabídne dramatické fotbalové představení. Bylo tomu tak i v listopadové derniéře podzimní části ČFL na Vyšehradě, kdy vyhrál Slavoj nad Admirou 5:3.

„Byla to fotbalová válka,“ řekl doslova po vyhecovaném utkání s několika zvraty levý bek šemíků Marek Hanuš. „Padlo hodně gólů, na-štěstí jsme jich dali víc my.“ Vývoj skóre? 1:0 Jurečka, 1:1 a 1:2 Paprčiak, 2:2 Kratochvíl z penalty po ruce Hochmeistera, po přestávce 2:3 Martinic, 3:3 Kalaš, 4:3 Smolák a minutu před koncem 5:3 Musa Ansuma.

Teď je na programu odveta, v rámci 33. předehrávaného kola ČFL se bude hrát derby Admira – Vyšehrad ve středu 15. dubna od 17 hodin na stadionu v Kobylisích. Bíločerní do něj vstoupí povzbuzeni třemi výhrami za sebou.

Trenér Peřina Admiru probudil

Po listopadovém utkání na Vyšehradě a tudíž i po celé podzimní části skončil trenér Admiry Jiří Tesař: odešel do přeboru k týmu Třeboradic a u kormidla černobílých jej nahradil Jaroslav Peřina, někdejší trenér Vyšehradu. „Naší prioritou je záchrana v ČFL, pro ni je potřeba udělat maximum,“ řekl po svém nástupu 43letý Peřina, který předtím vedl v ČFL tým Kunic.

Admira pod jeho vedením prohrála pouze v jarní premiéře ve Štěchovicích! A to ještě vinou jediné inkasované branky… Doma potom přejela 3:0 Benešov, z Čáslavi si odvezla bod za bezbrankovou plichtu (při penaltách neuspěla) a nyní má za sebou tři vítězná utkání s těmito výsledky: 3:0 v Zápech, 2:0 s Domažlicemi a naposledy 2:0 v Králově Dvoře!

Zisk třinácti bodů z posledních pěti zápasů sám o sobě budí respekt. Nemluvě o tom, že ve všech těchto pěti zápasech Admira ani jednou neinkasovala. Přestože do konce sezony chybí ještě 11 kol, už ji nelze považovat za kandidáta sestupu. Jarní bilance je totiž dostatečně výmluvná ve prospěch Peřiny a spol.

V kobyliské brance září Slovák Kučera

V zimě skončil nejen trenér Jiří Tesař, na soupisce chybí oproti podzimu i jména několika hráčů se zkušenostmi z profesionálního fotbalu: obou brankářů Ondřeje Pávka a Martina Jungra, obránce Radka Hochmeistera i útočníků Tomáše Petra a Matěje Paprčiaka, i když posledně jmenovaný fotbalista je beztak hráčem Slavie.

Největší posilou se zatím zdá být zmíněný Tomáš Kučera, 30letý slovenský brankář, který na jaře dostal jen jeden gól ve Štěchovicích od černého francouzského fotbalisty Flaviena Tamou. Od té doby Admira už 484 minut nedostala gól, i když proti Benešovu za ni chytal slávista Martin Berkovec a Tomáš Kučera zůstal na lavičce náhradníků. Na svém kontě už má z minulosti také jeden odchytaný prvoligový zápas za Duklu Praha.

Naposledy v Králově Dvoře vyhráli Kobyliští 2:0 díky gólům Tomáše Tenkla a Jiřího Mošny. Trenér Peřina vyzrál na domácí „cábelíky“ díky této sestavě: Kučera – Kadlec, Vosický, Salašovič, Sudek – Tenkl, Šimeček (87. Čmejla), Mošna – Majer, Liška (68. Paťha), Zahálka (83. Kurek). Tedy s tříčlenným útokem.

Kolik přijde ligových posil ze Slavie?!

Nám velmi dobře známý Jirka Mošna byl v minulé sezoně 2013/14 nejlepším střelcem Admiry s jedenácti góly, letos ale nikdo v tomto směru nevyniká. Čtyři góly mají na svém kontě Matěj Paprčiak s Františkem Liškou, tedy dva slávisté.

„Očekáváme, že proti nám nastoupí za Admiru spousta slávistů,“ odhadl po nedělním vítězství 3:2 v Novém Bydžově jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva a dodal: „Nám je to ale jedno, máme k dispozici také kvalitní fotbalisty a vždy se chceme prosadit vlastní hrou.“ A ta je, jak není žádným velkým tajemstvím, založena na kombinační hře a účinné koncovce. Šemíci dosud nastříleli 46 branek, jen o dvě méně než nejproduktivnější celek soutěže a její letošní suverén FK Bohemians Praha. Admira jich dala zatím 28, zatímco v obranné činnosti jsou na tom oba středeční rivalové téměř stejně. Víc už prozradí samotné utkání.

Zápas řídí plzeňský rozhodčí Janoch

Utkání předehrávaného 33. kola ČFL Admira Praha – Slavoj Vyšehrad se hraje ve středu 15. dubna od 17.00 hod. a budou je řídit západočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Marek Janoch z Plzně, na čarách mu budou asistovat Vladimír Pastyřík rovněž z Plzně a František Cihlář z Horšovského Týna.

Ve středu hrají i mladší dorostenci Vyšehradu

Fanoušci šemíků se sice vydají ve středu odpoledne do Kobylis, což ale neznamená, že bude v té době na vyšehradském stadionu pusto a prázdno. Uskuteční se zde totiž předehrávaná utkání 20. kola České ligy mladšího dorostu s Kolínem. Nejprve se bude hrát od 16 hodin zápas šestnáctek, po nich v 17.45 hod. rozehrají své utkání sedmnáctky.


SOUPISKA FK ADMIRA PRAHA

BRANKÁŘI: Tomáš Kučera (narozen 1984), Petr Jakimeczko (1997)

OBRÁNCI: Jiří Mamurov (1982), Jan Martinic (1982, kapitán mužstva), Marek Paťha (1989), Ondřej Vosický (1987), Michal Kadlec (1995), Nikolas Salašovič (1994), Jakub Sudek (1992)

ZÁLOŽNÍCI: Jiří Mošna (1991), Matěj Čmejla (1985), Viktor Šimeček (1993), Dominik Farkaš (1992), Tomáš Tenkl (1991)

ÚTOČNÍCI: Tomáš Majer (1983), Jiří Kurek (1988), František Liška (1994), Mike Frycer (1993), Patrik Zolotuchin (1995), Štěpán Zahálka (1987).


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...