INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Další tři body zvenku: šemíci vyhráli 2:1 derby na Admiře!

A“-muži Fotbalistům Vyšehradu se konečně podařilo prolomit zakletí stadionu Admiry v Kobylisích. Ve středečním předehrávaném 33. kole ČFL zvítězili 2:1 díky gólům, které vstřelili David Smolák a Jan Kalaš 2:1 již v úvodní desetiminutovce tohoto pražského derby. Za posledních dvacet let Vyšehrad na hřišti černobílých nevyhrál, pouze před jedenácti roky zde uhrál divizní remízu 1:1. Šemíci během čtyř dnů dvakrát zvítězili venku a z 5. místa nadále ztrácejí čtyři body na druhé Louňovice. A ty hrají v sobotu na Střížkově, zatímco Vyšehrad přivítá v neděli desátý Převýšov.

Admira měla za sebou tři výhry bez inkasované branky a možná si až moc věřila. Slavoj již po pěti minutách hry využil laxní rozehrávky domácích obránců. Smolák vypíchl míč stoperovi Vosickému, upaloval sám na brankáře Kučeru, který trochu povyběhl a střelu ztlumil. Odrazila se od tyče, ale znovu k dobíhajícímu Smolákovi a přestože se jej snažil ještě křižovat jeden z domácích zadáků, poslal míč zblízka do sítě: 0:1!

V 10. min. kapitán Hendrych zachytil na polovině hřiště výkop domácího gólmana, míč posunul Kočímu, ten se vydal přímou cestou do vápna a ideálně načasovanou přihrávkou doleva mazácky připravil druhý gól, který vstřelil Kalaš: 0:2!

O pět minut později to zkoušel Kočí z otočky sám, ale vysoko přestřelil. V 18. min. si vypracoval vyloženou gólovou šanci opět Kalaš, bohužel prováhal správný moment ke střele, a tak jeden z beků Admiry míč zblokoval. Úvodních dvacet minut se hrálo prakticky výhradně na polovině domácích.

Až potom se dostali k zakončení i černobílí, slávista Liška ale ve skluzu na zadní tyči netrefil bránu. Na druhé straně Šimkovský zdálky vysoko přestřelil. Mnohem přesnější byl po půlhodině hry druhý bek Vyšehradu Hanuš, jeho střela zdálky na zadní tyč měla velmi solidní parametry a hodně protáhla brankáře Kučeru.

Do vyložené šance se dostal také Macháček. Po autovém vhazování Kabele přiťukl míč do lajny Šimkovskému, ten odcentroval zprava před bránu, kde Macháček obelstil domácího obránce jako školáčka, ale vystřelil jen doprostřed brány, kde stál Kučera. Později to zkusil střelou zpoza vápna, ale trefil podruhé přesně střed brány.

V závěrečné desetiminutovce první půle přišly chvíle Admiry. Ve 36. min. Paťha, který byl na hřišti teprve tři minuty, zblízka hlavičkoval na bránu Vyšehradu, ale jen do místa, kde stál pozorný Procházka. Jenomže dvě minuty nato poslal Šimkovský malou domů natolik nešťastně, že míč zachytil domácí kapitán Majer a nadvakrát prostřelil Procházku: 1:2. Vracející se Hendrych už přišel pozdě, nestihl pohromě zabránit.

V první půli však mělo být skóre výraznější, šemíci ji vyhráli na střelecké pokusy 11:5. Z osmi střel na bránu se ujaly jen dvě, kdy gólové šance Kalaše a Macháčka zůstaly nevyužity.

Žádný ofenzivní uragán domácích po změně stran se nekonal. Blíž ke gólu byli naopak několikrát šemíci. Hlavně po Mojdlově rohu, na který si naběhl do vápna Kalaš a byl zezadu přistrčen tak, že ztratil rovnováhu a nestihl pořádně vystřelit. To byla situace výrazně zavánějící nedovoleným zákrokem a tudíž penaltou. Odražený míč získal ještě na vápně Schön, ale přestřelil. Zanedlouho se pak Macháček probil zleva podél brankové čáry až na hranici vápna, kde byl „žlutě“ faulován bývalým záložníkem Vyšehradu Mošnou. Macháček se už dostal s míčem těsně dovnitř šestnáctky, nicméně rozhodčí Janoch „vytáhl“ zákrok a tudíž i trestný kop vně vápna. Během chvíle tak odpustil domácím hned dvě penaltové situace, což potvrzuje videozáznam.

Hostující tým byl nadále nebezpečnější, ale Schön z hranice vápna znovu o metr přestřelil a podobně si vedl i střídající Kratochvíl z trestného kopu, i když z větší dálky. Další nový muž ve světlezeleném dresu Rybařík střelou zdálky také o metr minul.

V 82. min. se dostala ke slovu Admira, křížná střela z rohu vápna musela Procházku vyplašit, ale proletěla okolo zadní tyče do zámezí.

Tři minuty před koncem mohli domácí vyrovnat, měli k tomu hodně velkou příležitost. Po akci Mošny přišel centr zleva před bránu Vyšehradu, ale dobíhající hráč Admiry nestihl míč ve skluzu zasunout do brány, utekl mu do zámezí. Kromě těchto dvou kritických momentů tým hostí žádnou další problematickou situaci ve druhé půli před svou bránou nedopustil, a tak může považovat tříbodový zisk za zasloužený.

Již v neděli 19. dubna v 10.15 hod. se bude hrát další utkání ČFL Slavoj Vyšehrad – Převýšov.


Asistent Milan Kopřiva: „V derby jednoznačně naše zasloužené vítězství. Čekali jsme, že to bude hodně těžké, už také proto, že Karel Kratochvíl, jehož stále bolí koleno, usedl jen na lavičku náhradníků. Jenomže dvacet minut jsme nepustili domácí k ničemu, dali dva góly a mohly být čtyři. Další šance měli hlavně Kalaš a Macháček. Po půlhodině hry tak mělo být rozhodnuto a stav 4:0 pro nás. Admiru jsme místo toho sami dostali do hry po naší naprosto zbytečné chybě, takže bylo zbytečné drama. Možná k tomu přispěl i terén, nebyl úplně ideální. Ve druhé půli pak byl soupeř opticky aktivnější, ale naši stopeři Hendrych s Mojdlem podali výborný výkon a kromě jedné složité situace v závěru utkání jsme si těsný náskok vcelku s přehledem ohlídali. Admira však byla horší než v listopadovém utkání u nás.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Mohli jsme derby rozhodnout už v první půli, bohužel po chybě vzadu jsme dostali ještě v první půli kontaktní gól. Druhá půle už byla o ničem, celkem v pohodě jsme zápas dovedli k vítězství. Admira mě tentokrát zklamala, na podzim u nás hrála lépe. Jejich nejlepším hráčem byl rozhodně Jirka Mošna. Bylo by fantastické, kdybychom tuhle výhru potvrdili dalším vítězstvím v neděli proti Převýšovu, protože rádi bychom skončili v letošní ČFL na druhém místě.“

Trenér Admiry Jaroslav Peřina: „Vyšehrad vyhrál zaslouženě. Nejen to, už po první půli mohl vést 4:0. Využil dvou našich individuálních chyb hned v úvodu zápasu, pak ale udělal sám podobnou chybu vzadu a snížili jsme na 1:2. Měli jsme ještě možnost vyrovnat, ale byl z toho ofsajd. V předchozích zápasech se nám vcelku dařilo, tentokrát ale byla hlavně první půle z naší strany bez pohybu, nebylo to ono. Ani to vedro nám nevyhovovalo, Vyšehrad se s ním srovnal lépe. V příštím zápase proti Vltavínu musíme být koncentrovanější.“

 

Admira Praha – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:2)

Branky: 38. Majer – 6. Smolák, 10. Kalaš.

Střely na branku: 4:9: Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Janoch – Pastyřík, F. Cihlář. ŽK: Šimeček, Mošna – Procházka, Smolák.

Diváků: 275.


Admira: T. Kučera – Kadlec, Vosický, Salašovič, Sudek – Mošna (88. Čmejla) – Zahálka (73. Kurek), Šimeček, Tenkl (68. Farkaš), Majer – Liška (34. Paťha). Trenér Jaroslav Peřina.

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský (88. Nosek), Hendrych, Mojdl, Hanuš (59. Kratochvíl) – Kabele (83. M. Kučera), Schön, Kočí (75. Rybařík), Macháček – Kalaš, Smolák. Na lavičce byli ještě připraveni Krvivosheev, Cheremisin a brankář Kubát. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

5 – Kratochvíl, Macháček

4 – Jukl, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

5 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Macháček, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...