INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Převýšov kladl značný odpor, Slavoj přesto vyválčil 2 body

„A“-muži – Nesmírně houževnatým a obtížným protivníkem se ukázal být v neděli 19. dubna na Vyšehradě tým Převýšova. Fotbalisté z vesnice poblíž Chlumce nad Cidlinou byli k vítězství dokonce o něco blíž, zápas ale skončil remízou 1:1 a v penaltovém rozstřelu vyhráli šemíci 4:3 s tečkou v podobě trefy Karla Kratochvíla. Rozhodujícím faktorem byl fakt, že brankář Michal Kubát se navzdory svému mládí znovu osvědčil jako penaltový specialista a zlikvidoval soupeři dva pokutové kopy. Zisk dvou bodů znamená návrat na čtvrtou příčku tabulky a protože druhé Louňovice podle očekávání na Střížkově nebodovaly, ztrácí na ně Vyšehrad – stejně jako třetí Jirny – už jen dva body. Bude to však třeba potvrdit tříbodovým ziskem tuto neděli v derby na libeňském stadionu posledního Meteoru – podobně, jak to předtím na jeho hřišti zvládly Jirny, Louňovice, Zápy, Králův Dvůr, Chrudim, Převýšov a Bohemians Praha.

Čtyři dny po vítězném derby na Admiře došlo ke změnám na pravé straně sestavy, na post beka se opět stáhl Kabele a Šimkovského nahradil v základní jedenáctce záložník Kučera. Ten se objevil v mistrovském utkání vůbec poprvé v základní sestavě Vyšehradu, brzy si však vyměnili své posty na krajích středové řady s Macháčkem.

Už po padesáti vteřinách od zahájení hry právě Macháček prověřil brankáře Ottmara, který se musel při střele na zadní tyč protáhnout. Vzápětí vyrazil Kučerovu střelu na roh. Po čtvrthodině hry se dvakrát dostal k zakončení hostující Urbanec a potom i Sedláček, jenž střelou z úhlu na vzdálenější tyč minul. Na druhé straně po přiťuknutí od Smoláka vypálil zase Kučera, ale těsně vedle.

V 31. min. ovšem Kučera zleva přihrál do vápna Kalašovi, ten se s míčem otočil a vcelku zbytečným faulem jej poslal k zemi stoper Petrášek. Penaltu bezpečně proměnil Macháček: 1:0!

O chvíli později už bylo opět vyrovnáno. Kombinační akci završil Urbanec centrem zleva do vápna a nabíhající Doležal hlavou trefil: 1:1.

Ve 38. min. se chytal za hlavu Macháček poté, co těsně minul Ottmarovu bránu. Ve 41. min. ale mohli jít do vedení hosté, po kombinaci se dostal ke střele už ve vápně Korba, z velmi dobré pozice trefil dobře postaveného Kubáta. Ještě před pauzou po Macháčkově autu Kalaš přiťukl hlavou Kočímu, ten se dostal s míčem za hranici vápna, bohužel střelou na vzdálenější tyč těsně minul bránu.

Objektivně je třeba přiznat, že Východočeši mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch v úvodu druhého poločasu. V rozmezí sedmi minut mezi 49. a 56. min. totiž zahodili tři čisté gólové šance! Až potom se znovu „probudil“ domácí tým, Kalašova střela zpoza vápna ale neměla potřebné parametry,neuspěl ani Kučera střelou z trestného kopu a vzápětí ani při dalším pokusu po odraženém míči ode zdi.

Hru šemíků směrem dopředu rozhýbal střídající Rybařík, jeho první střelecký pokus šajtlí ale chytil opačnou faleš a proletěl daleko mimo. Důraznější hosté měli obrovskou možnost rozhodnout zápas deset minut před koncem, Kubát ale včas zareagoval a zachránil Vyšehrad od pohromy. V 88. min. se protlačil do gólové šance Rybařík, zkušeného Ottmara ale nepřekonal. Ještě ve čtvrté minutě nastaveného času měl Slavoj výhodu rohového kopu, ale naložil s ní zle, a tak přišly na řadu penalty.

Hned v první sérii sice Kalaš neproměnil, ve čtvrté a páté sérii ale vše zachránil Kubát, když zlikvidoval střely Petráška a Bodláka. Vzápětí Kratochvíl proměnil a šemíci vyhráli na penalty 4:3.

Nadcházející derby na stadionu Meteoru se bude hrát v neděli 26. dubna v 10.15 hod., týden nato pak šemíci přivítají doma Louňovice.


Asistent Milan Kopřiva: „Rádi bychom sice vše vyhrávali, ale i dva body jsou po souboji s takovým soupeřem velmi dobré. V první půli jsme měli jen optickou převahu, chyběly tomu náběhy ze stran a také finální přihrávka, proto jsme nebyli sto dostat se pořádně do zakončení. Převýšov potvrdil, že je silný v osobních soubojích, hrál důrazně a ve druhé půli byl blíž ke vstřelení vítězné branky. Měli jsme štěstí, že to skončilo 1:1. Potom Michal Kubát chytil dvě penalty a získali jsme ještě jeden bod navíc. Chceme-li však usilovat o druhé místo, nezbývá nám, než tahle utkání zvládat za tři body. Ono se to umístění hned za Bohemkou stále samo nabízí, my ho však asi odmítáme. Ani v derby na hřišti posledního Meteoru nás nečeká nic snadného, ale budeme hrát na vítězství.“

Útočník Jan Kalaš: „Po přihrávce zleva od Martina Kučery jsem se otočil ve vápně s balonem a protihráč mě fauloval, penalta byla jasná. Z naší strany utkání dvou rozdílných poločasů: první velmi dobrý, druhý slabý. Měli jsme vyvinout na Převýšov větší tlak, abychom měli i víc šancí.“

Trenér Převýšova Pavel Matějka: „Celkově vzato jsem se ziskem bodu na Vyšehradě spokojen, jenom mě mrzí, že jsme v závěru utkání nedokázali zužitkovat několik nadějných útočných situací. Špatně jsme totiž řešili přečíslení, a tak ze čtyř našich gólových šancí ve druhé půli nic nebylo. Stále se díváme v tabulce pod sebe, jak jsou nám vzdáleny sestupové příčky, samotná záchrana v soutěži nám ale nestačí, chceme se posunout výš, alespoň do středu tabulky.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Převýšov 1:1 (1:1), penalty 4:3

Branky: 31. Macháček z pen. a rozhodující penalta v rozstřelu Kratochvíl – 35. Doležal. Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:2.

Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Špindlerová. ŽK: Mojdl, Hendrych, Rybařík – Petrášek, Vlkanova.

Diváků: 232. Penalty proměnili: Hendrych, Macháček, Mojdl, Kratochvíl – Špidlen, Doležal, Kopáč. Penalty neproměnili: Kalaš  – Petrášek, Bodlák.


Vyšehrad: Kubát – Kabele, Hendrych, Mojdl, Hanuš – M. Kučera, Schön (59. Šimkovský), Kočí (77. Kratochvíl), Macháček – Kalaš, Smolák (66. Rybařík). Na lavičce byli ještě připraveni Nosek, Cheremisin, Krivosheev a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

Převýšov: Ottmar – Doležal, Petrášek, Nosek, Špidlen – Veselka (89. Bodlák), Vlkanova (75. Dvořák), Kopáč, Urbanec (83. Novák) – Korba (87. J. Kučera), Sedláček (90. +1 Černý). Trenér Pavel Matějka.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

6 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Macháček

4 – Jukl, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

6 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Macháček, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Smolák

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...