INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hořké zklamání na Meteoru: jak z prohry, tak i z přístupu

„A“-muži – Velmi nepříjemnou facku v podobě porážky utrpěli fotbalisté Slavoje Vyšehrad na hřišti rivalského Meteoru Praha VIII, s odstupem posledního týmu tabulky ČFL. Obstojí sice argument, že vyhrát chce i soupeř, tím spíš, jde-li o derby a souboje s Meteorem jsou vždy vyrovnané. To je sice pravda, zároveň to je ale asi tak vše. Šemíci měli v Libni jednoznačně potvrdit momentálně vyšší kvalitu hráčského kádru, což se ale nestalo. Takhle se o druhé místo v konečném pořadí osmnáctičlenné soutěže zkrátka nehraje. Domácí tým navzdory svému postavení, které už jej téměř pasuje na prvního sestupujícího, příkladně bojoval. A za to se dočkal vítězství 1:0 nad čtvrtým týmem tabulky. Jediný gól zápasu vstřelil po rohu hlavou stoper Meteoru Jan Frantl.

Oproti zápasu s Převýšovem učinili trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva dvě změny v základní sestavě, kdy Hanuše nahradil na postu levého beka Nosek, zatímco místo Kočího se objevil na místě ofenzivního záložníka Kratochvíl. Šemíci začali aktivněji než domácí, v 7. min. Schön vyslal do brejku Kalaše, nic z toho ale nevzešlo. Vzápětí se po chybě domácí obrany dostal Kratochvíl s míčem před brankáře Michňu, ten šel ale včas k zemi a situaci zneškodnil. Až 11 minut před poločasem se dostal Meteor k zakončení, Hrdina z úhlu slabě vystřelil, navíc minul.

Jen o několik vteřin později se už na druhé straně chytal za hlavu Smolák, po přihrávce od Schöna zblízka minul, pravdou ale je, že byl tísněn. Tři minuty nato opět Smolák získal ve vápně míč, Michňa ale pohotově zasáhl a bylo po šanci. Až tři minuty před pauzou šla první střela přímo na domácí bránu, Kučerova navštívenka z 25 metrů však pozorného Michňu moc neohrozila. Ve 44. min. sudí odpískal faul Schöna na Kropíka, Meteor měl výhodu zajímavé situace v podobě trestného kopu poblíž vápna, Fíček ale trefil jen zeď.

Čtyři minuty po změně stran Kalaš zprava odcentroval před domácí bránu, žádného ze spoluhráčů tam ale nenašel. Zhruba po hodině hry se dostal dvakrát do zakončení Macháček, neměl však svůj den a Michňa mohl zůstat v klidu. Ne tak při situaci v 64. min., kdy přes Kočího a Smoláka se míč dostal doprava ke Kučerovi, který ostrou ranou z úhlu jen těsně minul vzdálenější horní růžek brány. Tím ale také Vyšehrad v tomto derby de facto skončil.

V 70. min. přišla ztráta míče, následná další chyba, a z toho vyplynul roh pro domácí. Kapitán Meteoru Fíček ho rozehrál na bližší tyč, kde „vyrostl“ jen domácí stoper Frantl a v pohodě, nikým neatakován, trefil balon přesně ke vzdálenější tyč: 1:0.

Dvě minuty nato mohl pojistit náskok Fíček, svoji gólovou šanci ale promarnil, střelou po zemi těsně minul. Další šance měli jeho spoluhráči Hrdina, Minárčik, Hanek a ještě v 90. min. opět Hrdina, jehož čistou gólovou šanci zmařil Kubát. Mladého brankáře Vyšehradu nelze vinit z porážky, zato hráče z pole ano. Ve zbývající dvacetiminutovce, tedy po inkasovaném gólu, se už nedostali prakticky k ničemu. Šemíci vyšli pošesté v této sezoně střelecky naprázdno – přitom Meteor vůbec poprvé (!) na domácím hřišti neinkasoval gól.

V nadcházejícím utkání šemíci přivítají v neděli 3. května v 10.15 hod. tým Louňovic, který po prohře 0:1 na domácím hřišti s Pískem klesl z druhého na třetí místo. Půjde tedy o duel sousedů v tabulce.


Asistent Milan Kopřiva: „Takhle odevzdat utkání, to je šílenost. Meteor nás mohl ohrozit jedině po nějaké naší velké chybě nebo ze standardky, a to se také stalo. První poločas ještě snesl z naší strany určité parametry, ale měli jsme jít do vedení. Pro druhý poločas ani nemám slov. Poté, co odstoupil Honza Mojdl, který má problémy se zády, se naše hra zhroutila jako domeček z karet a každý si hrál svůj vlastní zápas. Byl z toho jen běs a zmatek. Každý si dělal na hřišti, co chtěl, vůbec jsme nevyužívali krajů hřiště. Herní nedisciplinovanost vyvrcholila inkasovaným gólem, kdy hlavičkujícího hráče soupeře nikdo neatakoval. Samotné standardce předcházely dvě naše chyby, které jsme vůbec neměli dopustit. Přístup našich hráčů k utkání na Meteoru je pro mě absolutním zklamáním. O našem herním projevu a přístupu hráčů stále jen diskutujeme, ale tak už to nadále nepůjde. Budeme muset tuhle situaci řešit.“

Trenér Meteoru František Kopač: „Průměrné utkání, nehezké, s minimem šancí. Bylo to spíš o bojovnosti a nasazení. V první půli byl Vyšehrad důraznější, lepší na míči, jeho hráči působili sebevědomě. V poločase jsme si řekli, že se mu musíme vyrovnat, vsadit na osobní souboje a pokusit se zužitkovat nějakou tu nacvičenou situaci, což se nám povedlo. Po gólu přišly ještě další šance, které jsme už neproměnili. Vyšehrad asi nebyl v nejlepším rozpoložení, v jiných zápasech jsem ho viděl hrát podstatně lépe. Má velmi dobře poskládaný tým, který se nebojí míče, tentokráte mu ale chyběla nápaditost směrem dopředu. Pro naše kluky je tato výhra povzbuzením a motivací do zbývajících utkání, i když, realisticky vzato, naše situace v tabulce není vůbec dobrá.“

Autor jediné branky utkání Jan Frantl: „Výhra je pro nás hlavně psychickým povzbuzením do zbývající části sezony. Standardní situaci s centrem z rohu na přední tyč, ze které jsme dali gól, jsme nacvičovali ještě na posledním tréninku před zápasem, vyšla nám perfektně. Vypadá to, že jsem specialistou na pražská derby, předtím jsem už dal gól Vltavínu. Bohužel nám to stejně asi k záchraně v ČFL nepomůže.“

 

Meteor Praha VIII – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

Branka: 70. Frantl.  

Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Ulrich – Koval, Vlček. ŽK: Kdolský – Kučera.

Diváků: 250.


Meteor: Michňa – Klavík, Frantl, Moudrý, Kropík – Hrdina, Kdolský, Vobořil (67. Janda), Hanek (90. Dvořák) – Fíček (85. Suk), Minárčik (90. +3 Studnička). Trenér František Kopač.

Vyšehrad: Kubát – Kabele, Hendrych, Mojdl (53. Kočí), Nosek (80. Krivosheev) – Kučera, Schön (73. Šimkovský), Macháček – Kratochvíl (77. Cheremisin) – Kalaš, Smolák (80. Rybařík). Na lavičce byli ještě připraveni Hanuš a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...