INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Boj o přední pozice nekončí: Vyšehrad přivítá Louňovice

„A“-muži Příležitost rázně skoncovat s týdnem plným zpytování svědomí je tady. Po prohře 0:1 v pražském derby na hřišti takřka beznadějně posledního Meteoru je na řadě souboj dvou týmů, které si brousí zuby na druhou příčku v konečném pořadí ČFL. Během první květnové neděle se představí na Vyšehradě pod vedením trenéra Karla Jeřábka (na snímku) Slavia Louňovice a půjde o přímý souboj dvou sousedů z horních pater tabulky

Ještě šest týmů, počínaje druhými Jirny a konče sedmým Král. Dvorem, má reálnou naději bojovat o medailové umístění hned za vítězem letošního ročníku Bohemians Praha. O jeho prvenství není osm kol před koncem sezony žádných pochyb. Zato bitva o další pozice bude ještě hodně zajímavá. Leccos může napovědět právě nadcházející utkání čtvrtého Vyšehradu se třetími Louňovicemi.

Prohra šemíků v Libni je sice hodně nepříjemná, z hlediska tabulky a vývoje soutěže ale ne zase úplně fatální. Ztrácejí totiž úplně všichni adepti na stříbrnou příčku a ztrácejí hodně. Snad jen s výjimkou Chrudimi, která je na jaře z tohoto sextetu na jaře nejlepší: z devíti zápasů vytěžila 18 bodů, což je 67%-ní, tedy dvoutřetinová úspěšnost. Jenomže do zbývající fáze soutěže má druhou nejhorší výchozí pozici. Jirny, Louňovice, Vyšehrad a Král. Dvůr získaly shodně 14 jarních bodů, což je 52 %. Nejslabší jaro mají zatím Domažlice s 10 body a tudíž jen 37%-ní úspěšností. V polovině odvetné části sezony je nadále vše naprosto otevřené.

Synonymem pro Louňovice je slovo postup

Tým, který v minulé sezoně vyhrál divizi B o pět bodů právě před Vyšehradem, aby pak oba společně postoupily do ČFL a zde se zařadily do zmíněné skupiny mužstev bojujících o medailové pozice. To je Slavia Louňovice, farma druholigové Vlašimi, pocházející z obce s pouhou tisícovkou obyvatel. Ta leží zhruba 30 kilometrů východně za Prahou cestou na Kolín a Kutnou Horu.

Fotbal se hraje v Louňovicích 92 let, ale dosud nikdy ne na takové úrovni, jako nyní. Ještě v sezoně 2009/10 hráli červenobílí I. B třídu. Potom ovšem během pěti let čtyřikrát postoupili do vyšší soutěže, zdrželi se jen na dva roky ve Středočeském krajském přeboru. Předloni vyhráli přebor o tři body před Sokolem Ovčáry, a zajistili si tak postup do divize – pod taktovkou bývalého hráče a později kouče šemíků Jiřího Hrušky, který nyní vede Štěchovice.

Po Jirkovi Hruškovi převzal mužstvo Slavie Karel Jeřábek. Své trenérské kvality prokázal už předtím v Horních Měcholupech, na Meteoru, Admiře a v Unionu Vršovice, který přivedl k prvenství v pražském přeboru.

Jeřábkův tým hrál na Vyšehradě poprvé v říjnu roku 2013 a zvítězil zde 3:0. Z tehdejšího kádru zbyli dodnes už jen záložníci Martin Medek a Jan Knobloch. Loni na jaře, to bylo ještě v divizi, šemíci zvítězili v Louňovicích 2:1. A povedlo se jim to pak i na podzim, tedy už v ČFL, a dokonce výsledkem 4:1. Slavia byla přesto po podzimu třetí v tabulce a na stejné příčce je tedy i nyní.

„Rádi bychom se samozřejmě umístili co nejvýš. Skončíme-li však do pátého místa, budu to ještě považovat za úspěch,“ uvedl trenér Jeřábek po prohře na 1:3 na Střížkově, která ukončila předchozí krásnou louňovickou sérii se ziskem 14 bodů z pěti zápasů v řadě. To se dalo vcelku očekávat, jenomže minulý týden Louňovice vyšly naprázdno i doma, podlehly 0:1 o záchranu bojujícímu Písku. Trenér Jeřábek poslal na hřiště tuto sestavu: Štěpánek – Procházka (63. Škorvánek), Štancl, Hell, Starý – Medek, Gebert – Vopat (78. Kordiak), Vondráček, Veselý (63. Rejhon) – Hejný. Z nich Starý, Gebert, Vopat, Veselý a Hejný nastupují na jaře i v druholigových zápasech Vlašimi.

Nejlepšími střelci Louňovic jsou se sedmi góly trenérův syn Jan Jeřábek a Jiří Vondráček. Kapitánem mužstva je 34letý stoper Martin Daňhel (na snímku), který přišel z Meteoru, ale už před 15 lety „nahlédl“ do I. ligy v dresu Bohemians.

Utkání 26. kola ČFL Slavoj Vyšehrad – Slavia Louňovice se hraje v neděli 3. května od 10.15 hod. a bude je řídit rozhodčí Viktor Paták z Horní Břízy. Na čarách mu budou asistovat další dva Západočeši: Martin Košan z Plzně a Jana Šauflová z Rokycan. Otázkou je, zda a jak trenéři Vyšehradu Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva po prohře na Meteoru „zatočí“ se základní sestavou.

Juniorka hraje v Braníku, U 19 v Březiněvsi

Juniorku čeká nesmírně těžký úkol, pokusit se překvapit na hřišti suverénního vládce letošního ročníku v Braníku. Hraje se v sobotu v 17 hodin. Dres tohoto týmu momentálně obléká Jirka Kubík, který se přišel právě z Vyšehradu, podobně jako brankář z U 19 Jan Pospíchal. Navíc asistentem trenéra Romana Trunečka je Petr Andert, který před lety koučoval Vyšehrad B v pražském přeboru. Víc se toho vysledovat nedá: na stránce Braníku jsou sice podrobné a komentované referáty, ne však soupiska či sestavy z jeho zápasů. Ať už je to ale jakkoliv a sobotní zápas dopadne tak či onak, není žádných pochyb o tom, že ABC Braník postoupí do přeboru, vede o 9 bodů před Čechií Uhříněves.

U 19, která vede tabulku pražského přeboru staršího dorostu, čeká těžký zápas v Březiněvsi. V této vesnici na severním okraji metropole přivítá mladé šemíky Fotbalová akademie Praha, pátý tým tabulky. Ten na jaře nestačil jen na Střešovice a Duklu B, ostatní čtyři zápasy vyhrál. Zápas začíná v 17 hodin. Druhé Střešovice hrají na půdě posledních Stodůlek.

Doma se představí v sobotu odpoledne mladší dorostenci v pražském derby s Admirou. Sedmnáctiletí se střetnou ve 14.30 hod., zatímco šestnáctiletí v 16.45 hod. Shodou okolností starší žáky čeká rovněž v sobotu dvojzápas na hřišti Admiry, ale už dopoledne.

Pražské derby ale čeká také mladší žáky, v tomto případě s Meteorem na stadionu v Krči a už v pátek, tedy na prvního máje dopoledne. V té samé době se ale bude hrát také přímo na Vyšehradě: v pátek 1. května již v půl desáté dopoledne naše starší přípravka A přivítá své vrstevníky ze Suchdola. Starší přípavka B hraje v sobotu ráno v Řeporyjích.


Soupiska Slavie Louňovice

BRANKÁŘI: Marek Štěpánek (narozen 1993), Michal Drápela (1985), Tomáš Procházka (1990)

OBRÁNCI: Marek Čepelák (1993), Jaroslav Procházka (1987), Martin Daňhel (1981, kapitán mužstva), Martin Štancl (1993), Michal Hell (1991)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Jeřábek (1992), Jan Knobloch (1984), František Škorvánek (1986), Martin Medek (1985), Ján Kordiak (1982), Jan Micka (1992)

ÚTOČNÍCI: Jiří Vondráček (1993), Dominik Rejhon (1991)


Dosavadní zápasy Slavoj Vyšehrad – Slavia Louňovice

Vyšehrad – Louňovice 0:3 (0:1)

Divize B, podzim 2013.

Branky: 14. a 80. Uhlíř (obě z penalt), 89. Běhounek.

Rozhodčí: Z. Novotný – Novák, Vlček. ŽK: Smola, Marčík, Budějský – Uhlíř.

Diváků: 212. V 86. min. neproměnil Mojdl (Vyšehrad) penaltu.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Hendrych, Nosek, Smola (70. Turbák) – Budějský, Kočí, Mojdl, Marčík – Kavka, Jung (73. Červený). Trenér Jaroslav Klíma.

Louňovice: Janocsko – Kolísek, Brabec, Ptáček, Sirový – Medek – Běhounek (87. Pospíšil), Uhlíř (89. Charvát), Knobloch, Šmidrkal – Vodička (30. Hejret, 74. Hořický). Trenér Karel Jeřábek.

 

Louňovice – Vyšehrad 1:2 (1:1)

Divize B, jaro 2014.

Branky: 11. Hauer – 35. a 59. Ansuma.

Rozhodčí: Kožár – Štrincl, Šauflová. ŽK: Horáček – Lukeš, Schön, Kočí. ČK: 84. Lukeš (Vyšehrad).

Diváků: 420.

Louňovice: Chudý – Radoš, Daňhel, Bohata, Běhounek (84. Vodička) – L. Janda (64. Horáček), Hauer, Tomášek (64. Uhlíř), Nykl – J. Knobloch, Matějka. Trenér Karel Jeřábek.

Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Hendrych, Mojdl, Frohna – J. Janda (75. Chalupa), Schön, Lukeš – Kočí – Macháček (86. Červený), Ansuma. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Louňovice – Vyšehrad 1:4 (1:2)

ČFL, podzim 2014.

Branky: 24. Vondráček – 33. Schön, 36. Frimmel, 66. Ansuma, 78. Stejskal.

Rozhodčí: Vít – Haleš, Vojtěch. ŽK: Balšánek, Knobloch – Jelínek, Mojdl, Schön, Kabele.

Diváků: 320.

Louňovice: Drápela – Čepelák (72. Nykl), Daňhel, Štancl, Hauer – Jeřábek ml., Kordiak, Knobloch (72. Blažej), Rejhon (64. Škorvánek) – Balšánek (64. Micka) – Vondráček (88. Medek). Trenér Karel Jeřábek.

Vyšehrad: Mokrohajský – Kolařík (15. Frimmel), Mojdl, Nosek, Stejskal – Kabele, Kočí, Jelínek, Schön – Ansuma (85. Rybařík), Kalaš (89. Doksanský). Trenér Jaroslav Klíma.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...