INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci zdolali Louňovice 1:0, posunuli se na 3. místo v ČFL

„A“-muži – Tým Slavoje Vyšehrad přiživil svoji naději na vysněné druhé místo v konečném pořadí letošní ČFL. V souboji dvou týmů z popředí tabulky porazil 1:0 Slavii Louňovice a po vítězství číslo 15 (v normální hrací době) se již posunul na „bednu“. Ze třetí příčky ztrácí nyní sedm kol před koncem na druhé Jirny tři body. Jediný gól utkání vstřelil deset minut po změně stran Michal Macháček z penalty po faulu na něj samotného. S celkově sedmi brankami se tak zároveň posunul do čela týmové tabulky střelců. Tváří v tvář jednomu z nejproduktivnějších týmů soutěže brankář Jan Procházka uhájil čisté konto.

Jak se dalo očekávat, týden po prohře v pražském derby na hřišti beznadějně posledního Meteoru sáhli trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou ke čtyřem změnám v základní sestavě. Na místě Kubáta se objevil v bráně Procházka, v poli pak trojici Nosek, Schön a Kratochvíl nahradili beci Šimkovský s Hanušem a střední záložník Kočí. Měnilo se i rozestavení. Do středu zálohy se posunul z kraje ještě Kučera a jeho místo naopak zaujal Kabele, který se vrátil z obrany na pravé okraj středové řady. Na její levé straně se objevil poprvé útočník Kalaš, zatímco Macháček zaujal pozici podhrotového útočníka, podporujícího tykadlo Smoláka. A právě Smolák se již v 18. vteřině utkání (!) ocitl po přihrávce od kočího v čisté gólové šanci, brankář Štěpánek mu ale včas zmenšil úhel a jeho střelu zneškodnil. Ve 14. min. vypálil zpoza vápna ostrým bodlem Macháček, ale těsně minul. Na druhé straně Hejný, jedna za čtyř vlašimských posil Louňovic pro tento zápas, vypálil naslepo z otočky, a přestože to bylo poměrně zdálky, také jen těsně minul. To byly momenty, které „narušily“ jinak takticky vedený a zčásti opatrný souboj v první půli. Přece jen šlo o dost.

Až v poslední pětiminutovce začalo přihořívat před domácí bránou. Pět minut před pauzou viděl Kučera za faul žlutou kartu, hosté rozehráli trestný kop na zadní tyč, ale k účinné střele se nedostali. O tři minuty později už ano, Vondráčkovu ránu však odkopl na malém vápně Kabele a ještě těsně před odchodem do šaten brankář Procházka vyrazil na roh Rejhonovu ošemetnou střelu k tyči.

Nástup do druhé půle patřil naopak šemíkům. Tři minuty po změně stran po přihrávce od Kabeleho Kalaš obstřelil gólmana Štěpánka, balon se však odrazil od břevna zpátky do pole! Vzápětí se po přihrávce od Kočího ocitl v jasné šanci Macháček, byl mu však odmáván ofsajd. Vzápětí po rychlé kombinační akci Macháček přihrál zleva Smolákovi, ten ale ve velmi dobré pozici opět ztroskotal na Štěpánkovi.

V 55. min. už přišla rozhodující chvíle celého střetnutí a Smolák se po svou nevyužitých šancích mohl těšit alespoň z důležité asistence. Nejprve Mojdl posunul míč doleva na Hanuše, který dlouhým, nejméně šedesátimetrovým nákopem nastartoval Smoláka. Hrotový útočník Slavoje využil své rychlosti a balon nejeneže těsně před brankovou čarou stihl zachytit, ale ihned zpětnou přihrávkou našel rozběhnutého Macháčka. K zakončení se už nedostal, protože jen fauloval stoper Štancl a sudí Drábek ani na chvíli nezaváhal: penalta. Hosté protestovali, ale marně. Macháček opět ukázal ocelové nervy i výtečnou kopací techniku a střelou k tyči bezpečně proměnil: 1:0!

Slavia se pak pochopitelně tlačila za vyrovnáním a v 74. min. k němu měl blízko Hejný, na zlomek vteřiny ale zaváhal a Hendrych mu skluzem sebral míč i naději. V 83. min. nádherně vypálil pod břevno střídající Schön, Štěpánek ale reflexivně vytěsnil na roh. Pět minut před koncem mohl vyrovnat Kordiak, jeho velmi dobrou střelu k tyči ale Procházka fantastickou robinzonádou vyrazil, a to mu ještě clonili ve výhledu hráči ve vápně. Ještě v nastaveném čase se hráči Louňovic chytali za hlavu, kdy hlavička bývalého hráče Vyšehradu Jaroslava Procházky mířila z úhlu do zámezí. Louňovice vyšly teprve potřetí v sezoně venku střelecky naprázdno, předtím nedaly gól jen v Benešově a Chrudimi.

Ve vzájemných zápasech Vyšehrad – Louňovice poprvé vyhrál domácí tým. V příštím 27. kole se šemíci představí na stadionu suverénního vládce letošního ročníku ČFL na Střížkově. Utkání FK Bohemians Praha – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 9. května od 10.15 hod. V podzimním vzájemném souboji vyhrála střížkovská Bohemka na Vyšehradě 3:1.


Asistent Milan Kopřiva: „Za přístup a nasazení zaslouží tentokrát všichni naši hráči pochvalu. Vyhráli jsme zaslouženě, přestože po porážce na Meteoru nebyla atmosféra v týmu nejlepší. Škoda neproměněné tisíciprocentní šance Davida Smoláka hned v úvodu zápasu, moho to pak být snazší. Louňovice však hrály dobře po celé utkání, oboustranně to byl fotbal, na který se dalo koukat. Mrzí mě však, že vlastními chybami dostáváme sebe sama pod tlak, nejspíš z mylného pocitu, že se nám za stavu 1:0 nemůže nic stát. Kromě toho jsem postrádal víc náběhů ze stran hřiště. Soupeř nás místy dostal pod tlak, hlavně v závěru utkání, vyznamenal se však Honza Procházka, který kryl nejméně dvě velmi nebezpečné střely soupeře a uhájil nakonec čisté konto. Velmi dobře zahrála i obrana v čele s Mírou Hendrychem. Ocenil bych také výkon Martina Kučery, který tentokrát nastoupil uprostřed zálohy a podal velmi slušný výkon. Jak už jsem ale zdůraznil, pochvalu zaslouží všichni. Příště hrajeme s Bohemkou, která vyhraje letošní ČFL, a abych pravdu řekl, těším se na to. Tento zápas by mohl přinést dobrý fotbal.“

Stoper a kapitán Miroslav Hendrych: „Louňovice potvrdily, že mají kvalitní mužstvo, i když si hodně vypomáhaly kopanci, šťouchanci a lokty. Škoda, že jsme neproměnili hned první šanci v úvodu zápasu, mohli jsme už v poločase vést 2:0. V závěru jsme si to zkomplikovali, byla z toho hektika, ale podržel nás také Prochy a nakonec jsme tento velmi důležitý zápas zvládli.“

Záložník Martin Kučera: „Škoda neproměněné šance Smoliče hned v první minutě, mohli jsme zápas rozhodnout dříve. První poločas byl z naší strany dobrý, ale také začátek druhé půle, kdy nejprve Kaly trefil břevno a pak dal Machy vítězný gól z penalty. Ta byla jasná, pak už ale převzal iniciativu soupeř. Podržel nás Prochy v bráně a jsem rád, že jsme to zvládli.“

Autor jediné branky utkání Michal Macháček: „Chystal jsem se vystřelit a protihráč mi tam strčil nohu, byl to jasný faul a penalta. Vyhráli jsme důležité utkání 1:0 a stále máme šanci skončit letos na druhém místě tabulky ČFL. Louňovice však byly zatím nejnepříjemnějším soupeřem na jaře, protože jejich hráči neustále faulovali, hlavně si vypomáhali lokty. Jsem celý pomlácený.“

Trenér Louňovic Karel Jeřábek: „Z penalty – nepenalty jsme inkasovali jediný gól tohoto vyrovnaného utkání. Nebýt jí, skončilo by to remízou, protože jsme určitě nehráli špatně. Nebyl to však hlavní důvod, proč jsme prohráli. Měli jsme tady dát gól, podobně jako Převýšov. Šance k tomu jsme měli.“


Slavoj Vyšehrad – Slavia Louňovice 1:0 (0:0)

Branka: 55. Macháček z pen. Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Paták – Košan, Šauflová. ŽK: Hendrych, Hanuš, Kalaš, Mojdl, Kučera – Medek, Hejný.

Diváků: 257.


Vyšehrad: Jan Procházka – Šimkovský, Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, Kočí, Kučera, Kalaš (77. Rybařík, 90. +1 Krivosheev) – Macháček – Smolák (71. Schön). Na lavičce byli ještě připraveni Kratochvíl, Cheremisin a brankář Kubát. Trenér Jaroslav Klíma.

Louňovice: Štěpánek – Jar. Procházka, Štancl, Petrů, Starý (56. Daňhel) – Rejhon (81. Micka), Medek, Škorvánek, Vopat (32. Kordiak) – Vondráček, Hejný. Trenér Karel Jeřábek.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Macháček

6 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Jukl, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych, Kabele

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

6 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Macháček, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek, Smolák

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...