INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly Ivo Hassmann: uhodl v poločase vítězství 1:0!

Tombola – Hned dva důvody k úsměvům měl již v poločase důležitého utkání ČFL s Louňovicemi v neděli 3. května pan Ivo Hassmann z Hradištka pod Medníkem. Ten první se skrýval v jeho levé ruce, ve které držel lahev šampaňského, zatímco v pravé třímal zahradní grill. Vyhrál totiž pátou jarní vyšehradskou tombolu.

Pan Hassmann je už dvacet let spolumajitelem stavební firmy. Fotbal jej však provází po celý život. Zamlada si dokonce zahrál dorosteneckou ligu za Slavii, víc času ale strávil v Tatře Smíchov a v osmdesátých letech pak hrál i za Štěchovice a Slovan Hradištko pod Medníkem.

„Chodím často na zápasy ČFL do Štěchovic, mám to tam blízko. Znám se dobře s trenérem Jirkou Hruškou, který dříve úspěšně hrál i trénoval právě tady. Znám se také i s majitelem a koučem Slavoje Vyšehrad Jardou Klímou,“ prozradil.

Rodák z Podolí Ivo Hassmann se ale prosadil zejména ve futsale, zahrál si totiž nejvyšší soutěž za Repas Praha a Viktorii Žižkov, kterou později trénoval. Ještě dnes si jde zahrát fotbal za starou gardu Hradištka. V klubu svého bydliště také působil v roli funkcionáře a sponzora. A úspěšně, Slovan to dotáhl až do Středočeského krajského přeboru, kde jej vedl Jindřich Trpišovský, současný lodivod Viktorie Žižkov. V přeboru ale vydrželo Hradištko bohužel jen jednu sezonu.

Na zápasy šemíků chodí pan Hassmann sice nepravidelně, zato už 40 let, tedy od svého jinošského věku. „Ano, i já jsem fanouškem Vyšehradu. Takhle vysoko jako letos Slavoj dosud nikdy nehrál, to je vynikající.“

V poločase utkání s Louňovicemi byl na ukazateli skóre bezbrankový stav. „Ve druhé půli padne jeden gól a Vyšehrad zvítězí 1:0,“ tipnul si bez váhání Ivo Hassmann. A přesně to se také stalo! Deset minut po změně stran byl totiž faulován ve vápně hostí Michal Macháček a sám proměnil nařízenou penaltu. Šemíci tak nakonec vyhráli 1:0 a posunuli se už na 3. místo tabulky, odkud ztrácejí na druhé Jirny jen tři body. Pro pana Hassmanna to byl další důvod, aby odcházel k nedělnímu obědu s dobrou náladou.

Možnost vyhrát tombolu či získat některou z dalších zajímavých cen budou mít návštěvníci našeho stadionu v této sezoně ještě třikrát: v neděli 17. května při utkání s Pískem, hned týden nato během souboje s Čáslaví a nakonec v neděli 13. června, kdy přijedou na Vyšehrad fotbalisté Štěchovic.

 

Vítězové podzimní tomboly:

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Vítězové jarní tomboly:

Jiří Marsa, Barrandov

Ladislav Procházka, Sulice

Václav Maruška, Podolí

Josef Švec, Kamýk

Ivo Hassmann, Hradištko pod Medníkem


Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...