INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíky čeká zkouška ohněm, přivítá je suverén letošní ČFL

„A“-muži – Možná nejobtížnější zkoušku v průběhu celého ročníku 2014/15 podstoupí nyní fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Může být docela dobře ještě těžší, než zápas v červencovém úvodu sezony v Krči proti druholigovému Táborsku. V sobotu 9. května dopoledne se představí šemíci v pražském derby na Střížkově, kde je přivítá mužstvo FK Bohemians Praha, na 99,99 % jistý vítěz letošní ČFL. Ten v podstatě do této soutěže ani nepatří – jeho místo je výš, v profesionální sféře. Loňský sestup střížkovské Bohemky je srovnatelný se sestupem Sigmy Olomouc o řád výš. Také pro Hanáky je účast v nižší soutěži jen epizodou.

Tým trenéra Romana Veselého sice v minulém týdnu prohrál 2:1 v Písku, přesto má sedm kol před koncem sezony 68 bodů a obří náskok 16 bodů před druhými Jirny. O další tři body zpět je pak třetí Vyšehrad. Jde tedy o šlágr kola, navíc v neděli Jirny hostí čtvrté Domažlice. To bude také veledůležitý a atraktivní zápas.

Bohemians Praha disponuje širokým kádrem kvalitních fotbalistů v čele s 36letým konstruktivním záložníkem Janem Šimákem. Na Střížkově chytil druhý či třetí dech, podává na místě středního záložníka vynikající výkony a diriguje hru. Trochu kuriozitou je fakt, že proti Vyšehradu nastoupí v této sezoně potřetí, hrál totiž už ve zmíněném červencovém utkání v Krči ještě za Táborsko.

V říjnovém duelu Slavoj doma vedl 1:0, ale prohrál 1:3

Na podzim Bohemians Praha udělali sérii 13 vítězných utkání za sebou, mezi nimiž byl i duel na Vyšehradě. Slavoj byl jedním z pouhých čtyř týmů, které dokázaly v souboji s profesionálním mužstvem vstřelit první gól zápasu: na podzim to byla ještě Chrudim, na jaře pak Loko Vltavín a Písek.

Již ve 12. minutě podzimního vzájemného souboje vstřelil první gól z brejku Kabele, o sedm minut později vyrovnal hlavou po rohu Neuberg. Ve druhé půli rozhodl zápas pro hosty dvěma góly střelec Štoček a výsledek zněl 1:3. Zaslouženě, protože poměr střel na branku byl 3:15. Patnáct střel na branku neměly na Vyšehradě ani prvoligové Teplice na podzim roku 2012, nýbrž „jen“ 9. Jenomže z devíti střel mezi tři tyče jich tehdy skončilo za zády brankáře Prokeše sedm a pohárové utkání vyhráli žlutomodří drtivě 7:0.

Bohemians Praha dominovali podzimu v ČFL s náskokem devíti bodů před dvojicí Domažlice – Jirny. V jarní premiéře sice nečekaně prohráli s Loko Vltavín, pak ale udělali šňůru osmi výher za sebou, a to se museli vyrovnat s absencí zraněných brankáře Wintera a střelce Štočka. Ten sice nehrál už devět zápasů v řadě, mimo hru je tak dva měsíce, přesto stále vede tabulku kanonýrů ČFL se 14 góly. Druhý je Kopecký z Chrudimi s 11 góly. Po Štočkovi jsou nejlepšími střelci Bohemians Praha Melechovský (8), Michal Sedláček (7) a Šimák (6).

Pikanterie zápasu: Svátek proti Vyšehradu!

Štočka nahradil na hrotu útoku Jan Svátek z Vyšehradu, čekají ho tedy pikantní souboje s dosavadními spoluhráči. Minulý týden v Písku ale Svátek v základní sestavě chyběl, nastoupil až do druhé půle. Trenér Veselý poslal na hřiště tuto sestavu: Brauneis – Šandera, Laštovka, Neuberg, Nešpor (46. Svátek) – Křeček (60. Marek Sedláček), Mareš (74. J. Kučera) – Kocourek (15. Boček), Šimák, Volek – Melechovský.

Svá domácí utkání Bohemians Praha většinou rozhodují ve svůj prospěch již v prvním poločase. V této souvislosti je zajímavý fakt, že na sebe narazí dva týmy s jasně nejlepší bilancí v tabulce ČFL sestavené jen z prvních poločasů.

„Abych pravdu řekl, na zápas s Bohemkou se těším, protože by mohl přinést pěkný fotbal a ne jen samé souboje. Naši stopeři budou hrát na Honzu Svátka, který donedávna působil u nás, to bude zajímavé,“ zmínil jeden z dvojice trenérů Slavoje Vyšehrad Milan Kopřiva.

„Chceme bodovat i v tomto utkání. Důležité bude přestát očekávaný úvodní tlak domácích a jít štěstí aktivně naproti,“ připojil se záložník Martin Kučera.

„Na Střížkově jsem si zahrál naposledy ještě v době mého účinkování v týmu Xaverova, už je to spoustu let. Respektuji nepochybnou sílu Bohemky, kterou prokázala už na podzim u nás. Na druhou stranu nebudeme u nich jen bránit. Čekají mě souboje se Sváťou, kterého samozřejmě všichni dobře známe. Má skvělé fotbalové myšlení a jeho předností je zejména famózní krytí míče. Je to určitě nadstandardní hráč v ČFL, navíc je jasné, že se bude chtít proti nám ukázat. Navzdory Štočkově absenci Bohemka stále dává hodně gólů, zato my s tím teď máme problémy. V posledních třech zápasech jsme dali dohromady jen dvě branky a navíc obě z penalt,“ připomněl kapitán Miroslav Hendrych.

Vyšehrad i přesto zůstává nejatraktivnějším týmem soutěže s celkově 95 góly (skóre 50:45), tj. v průměru tři a půl na zápas.

Derby odpíská sudí Drábek

Utkání Bohemians Praha – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 9. května v 10.15 hod. a řídit je bude rozhodčí Drahoslav Drábek ze Starého Hradiště u Pardubic. Na čarách mu budou asistovat Dominik Starý z Chrudimi a Nikola Šafránková z Hořátve u Nymburku.

Pro tým trenérů Jaroslava Klímy a Milana Kopřivy bude vystoupení na Střížkově prvním ze tří utkání hracího týdne s vloženou středou, již absolvují 13. května v Zápech a potom v neděli 17. května doma s Pískem. Týden nato, tedy 24. května, bude následovat další zápas na Vyšehradě s Čáslaví, potom v sobotu 30. května v Chomutově, v neděli 7. června doma se Štěchovicemi a nakonec v sobotu 13. června v Benešově.

Juniorka hostí v sobotu odpoledne Dolní Chabry

Zhruba tři hodiny po skončení zápasu A-týmu na Střížkově nastoupí ke svému mistrovskému utkání juniorka Vyšehradu – doma přivítá v 15 hodin Dolní Chabry, tedy klub čtyř velkých fotbalových osobností: Ladislava Vízka, Zdeňka Peclinovského, Vladimíra Šmicera a Patrika Bergera, který minulý týden doma přehrál Viktorii Štěrboholy 4:1.

Půjde o souboj pátého se třetím týmem tabulky I. A třídy, jenomže Vyšehrad B a Dolní Chabry od sebe dělí 14 bodů. Reálně vzato může ještě rezerva šemíků ohrozit čtvrtý Újezd nad Lesy, výš už to ale letos nepůjde. Také proto, že poztrácela v této sezoně spoustu bodů právě doma. Ve zbývajícím programu bude ještě hrát naše juniorka v Dubči, doma s Újezdem nad Lesy, v Uhříněvsi, doma s Dolními Počernicemi a nakonec v Ďáblicích.

U 19 se představí na Libuši už v pátek

Příležitost prokázat zejména svoji morální sílu, psychickou odolnost a charakter má nyní naše U 19, jež v minulém týdnu přišla poprvé v sezoně o vedení v tabulce pražského přeboru staršího dorostu. Vinou prohry v Březiněvsi s FA Praha před sebe pustila na první místo Střešovice. Oba týmy mají nyní 42 bodů, konkurent z Prahy 6 jen lepší skóre. Mladí šemíci teď hrají na půdě desáté Libuše, a sice už v pátek 8. května s výkopem půl hodiny před polednem!

Po Libuši zbude starším dorostencům ještě posledních pět zápasů: doma s Braníkem, ve Vršovicích, utkání roku doma se Střešovicemi (poslední den v květnu), venku s Duklou Praha B a nakonec doma s Loko Vltavín (2:0).

Mladší dorostenci hrají v sobotu dopoledne v Mostu, starší žáci přivítají ve stejné době vrstevníky z Benešova, ale na stadionu Sparty Krč. Sobota dopoledne je hracím termínem i pro naše mladší žáky, ti se představí na hřišti v Ruzyni, kde je přivítá Dukla Praha. Stejně jako A-tým se představí na Střížkově také starší přípravka A, jenomže už v pátek v 9 hodin ráno. Hrát bude s domácí Fotbalovou akademií Praha. Starší přípravka B nastoupí rovněž v pátek, ale ve čtyři hodiny odpoledne doma. Na Vyšehradě přivítá své desetileté vrstevníky z Chuchle.

 

SOUPISKA FK BOHEMIANS PRAHA

BRANKÁŘI: Václav Winter (narozen 1976), Richard Brauneis (1990), Tomáš Dufek (1994)

OBRÁNCI: Vojtěch Šandera (1990), Josef Laštovka (1982, kapitán mužstva), Luboš Hruška (1987), Jan Neuberg (1989), Daniel Nešpor (1987), Jakub Trýzna (1993)

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Křeček (1986), Miroslav Mareš (1989), Michal Sedláček (1988), Marek Sedláček (1992), Daniel Kocourek (1986), Jan Šimák (1978), Zdeněk Volek (1985)

ÚTOČNÍCI: Jan Štoček (1983), Jan Svátek (1983), Aleš Melechovský (1990), Jan Boček (1993), Jindřich Kučera (1993)

 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...