INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci odehráli na Střížkově výbornou partii, přesto padli

A“-muži Vyšehrad byl lepší, říkali diváci po jednom z vrcholů jarní části ČFL. Na stadionu suverénního vítěze letošního ročníku třetí nejvyšší soutěže podali šemíci nadmíru důstojný výkon, favorita všech favoritů dokonce předčili v četnosti střel, jenomže promarnili nejméně čtyři, ne-li dokonce pět gólových šancí. A tak nakonec prohráli 0:2. Rozhodujícím momentem, který převážil bodový zisk ve prospěch FK Bohemians Praha, byla „mimozemská“ trefa Jana Šimáka z trestného kopu již po čtvrthodině hry. V závěru pak potvrdil vítězství domácích druhým gólem Marek Sedláček.

Oproti předešlému utkání s Louňovicemi chyběl na Střížkově omluvený Kočí, který odcestoval do zahraničí, ve středu záložní formace jej tak nahradil Schön. Po opatrném úvodu se zčistajasna probil s míčem do vápna domácích Kučera, obešel i brankáře Brauneise, z úhlu ale netrefil odkrytou bránu. Jeho střela se podrazila od tyče do zámezí! To byla první vyložená šance.

V polovině patnácté minuty byl však kapitánu Hendrychovi odpískán faul zhruba tři metry před hranicí vápna a bývalý reprezentant Šimák dokonale vybroušenou střelou z trestného kopu trefil přes zeď spodní část břevna, od které míč zapadl za brankovou čáru: 1:0.

Ve 28. min. domácí hráči chybovali při rozehrávce a Macháček se snažil o zakončení, tísnil jej však Laštovka, a tak ve skluzu ani nestihl účinně vystřelit. Šanci měl však také Smolák. Naopak zelenobílí mohli přidat těsně před poločasem druhý gól, střela z úhlu ovšem minula cíl.

V 50. min. měl Šimák znovu příležitost prokázat svůj um při dalším trestném kopu, tentokrát ale z větší vzdálenosti než v první půli. I tak ale trefil horní růžek brány – Procházka dokázal včas zareagovat a jeho střelu vyrazit na roh.

Potom už zase převzali iniciativu hráči v bleděmodrých dresech. Dvakrát to zkoušel Kučera, jednou trefil střed brány a podruhé minul. V 63. min. Macháček našel přihrávkou doprava nabíhajícího Kabeleho, který ostře vypálil na bližší tyč, jeho ránu však stihl gólman Brauneis vykopnout na roh! Dvě minuty nato po Hanušově přihrávce převzal balon Smolák, ukázal záda dvěma domácím zadákům, nicméně Brauneis pohotově zareagoval. Včas vyběhl a střelu útočníka Slavoje opět nohou ztlumil a zabránil vyrovnávací brance!

Šemíci se snažili, seč mohli, ale na vyrovnání nedosáhli. Ještě v 85. min. se chytal za hlavu Macháček, kdy se pokusil z hranice vápna o zakončení, jeho střelu ale včas ztlumil jeden z bránících protihráčů. Minutu nato pak vinou nedůrazu při bránění na vlastní levé polovině hřiště prošel s míčem do vápna Vyšehradu domácí fotbalista Marek Sedláček a střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. Tím bylo o výsledku rozhodnuto.

ČFL nyní pokračuje v rychlém sledu druhým jarním anglickým týdnem. Již ve středu 13. května hrají šemíci od 17 hodin v Zápech a v neděli 17. května v 10.15 hod. přivítají doma Písek. Týden nato, tedy 24. května, bude následovat další zápas na Vyšehradě s Čáslaví, potom v sobotu 30. května v Chomutově, v neděli 7. června doma se Štěchovicemi a nakonec v sobotu 13. června v Benešově. Tedy většinou se soupeři, kteří bojují o záchranu.


Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Na hřišti letošního vítěze ČFL jsme podle mého názoru podali nejlepší výkon sezony. Je to paradox, že to říkám, protože jsme prohráli. Soupeř také prokázal, že má velmi kvalitní tým, ale za to si nic nekoupíme. Z hlediska herního projevu, nasazení a přístupu ale celý náš tým zaslouží určitě pochvalu. Nejsem si jist, zda Héňa před trestným kopem Šimáka vůbec fauloval, ale nevyřešili jsme dobře už předchozí situaci ve středu pole. Některé verdikty sudího se mi zdály být necitlivé. Přes obdržený gól jsme diktovali tempo hry, bohužel jsme už v první půli neproměnili tři gólové šance. Ve druhé půli jsme byli ještě lepší, jenomže se v tomto utkání projevil naplno fakt, že nemáme koncového útočníka, který by se uměl rychle zorientovat ve vápně a zakončit. Chyběl nám Michal Kočí, těžko říct, zda by nám jeho přítomnost pomohla k bodovému zisku. Prohráli jsme, je to pryč, ale by naše hra měla vypadat. Ve středu v Zápech nás čeká úplně jiný soupeř a úplně jiný fotbal, samé souboje o míč.“

Obránce Marek Hanuš: „Minimálně remíza byla pro nás dosažitelná. Šimák dal brzy gól z trestňáku, ani nevím, zda mu vůbec předcházel z naší strany faul. Rozhodčí to ale odpískal. Pak už jen domácí čekali na brejky. V držení míče jsme měli jasně navrch. Je to škoda, když o výsledku ve prospěch soupeře rozhodne jedna vydařená standardka.“

Útočník David Smolák: „Domácí jsme po celý zápas k ničemu nepustili, přesto jsme prohráli. Byli jsme lepším týmem, bohužel jsme ale neproměnili šance. Ve druhé půli jsem běžel na brankáře Brauneise, on včas vyběhl a zmenšil mi střelecký úhel, a tak se mu podařilo balon ztlumit a zabránit vyrovnávacímu gólu. Škoda, mohlo to být necelou půlhodinu před koncem 1:1. Remíza by byla určitě spravedlivější.“

Asistent Jaroslav Havrda (Bohemians Praha): „Vyšehrad u nás potvrdil svoje kvality. Uklidnil nás vedoucí gól Honzy Šimáka z trestného kopu. Nebylo to sice z naší strany tentokrát úplně optimální, ale nechci kritizovat do vlastních řad, protože jsme vyhráli 2:0.“

 

Bohemians Praha – Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Branky: 16. Šimák, 86. Marek Sedláček.

Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Drábek – Starý, Šafránková. ŽK: Melechovský, Laštovka – M. Kučera, Šimkovský.

Diváků: 305.


Bohemians Praha: Brauneis – Šandera, Laštovka, Neuberg, Nešpor – Mareš, Michal Sedláček (61. Marek Sedláček) – Melechovský (68. Boček), Šimák (79. Křeček), Volek (79. Trýzna) – Svátek (61. J. Kučera). Trenér Roman Veselý.

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský, Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, Schön, M. Kučera, Kalaš – Macháček – Smolák. Na lavičce byli ještě připraveni Kratochvíl, Cheremisin, Krivosheev, Rybařík a brankář Kubát. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...