INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

ČFL pokračuje již ve středu, šemíci hrají v Teletník Areně

„A“-muži – Čtyři dny po vystoupení na Střížkově, kde sehráli s vítězem letošní ČFL Bohemians Praha velmi důstojnou partii, se fotbalisté Slavoje Vyšehrad představí na hřišti devátého týmu tabulky SK Zápy. Již ve středu 13. května je totiž na programu kompletní předehrávané 34. kolo třetí nejvyšší soutěže.

Po sobotní prohře 0:2 se šemíkům souboj o druhé místo tabulky, dost zkomplikoval. Jirny totiž porazily 2:1 Domažlice a šest kol před koncem sezony odskočily již na 6 bodů. Popředí tabulky má nyní tuto podobu: jasně vedou Bohemians Praha (71 bodů), kteří si nyní jedou pro postupovou definitivu do Králova Dvora, následují Jirny (55), Louňovice, Vyšehrad (oba 49), Domažlice a Chrudim (oba 48). Sedmý Králův Dvůr (44) už do boje o umístění „na bedně“ nejspíš nezasáhne. Následuje Převýšov a první polovinu tabulky uzavírají právě Zápy.

Jistou kuriozitou je fakt, že na hřišti SK Zápy alias Teletník Areně nastoupí šemíci v této sezoně již podruhé. Na podzim jim zdejší prostředí přineslo štěstí, 21. září totiž v Zápech porazili brankami Jukla z penalty a kapitána Hendrycha 2:0 Převýšov, který měl kvůli diváckým výtržnostem uzavřené domácí hřiště a vybral si jako azyl právě Zápy.

Bude to úplně jiný zápas než na Střížkově

„Čeká nás úplně jiný zápas než v sobotu na Střížkově. Malé hřiště a soupeř, který bude nakopávat balony dopředu a pak se o ně znovu prát hlava – nehlava, samé souboje o míč ve vzduchu,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva.

Zápy hrají ČFL už druhým rokem, loni ještě vstoupily do třetí nejvyšší soutěže pod trenérskou taktovkou Václava Hradeckého, jehož později ale nahradil Michal Mašek, syn majitele klubu Františka Maška, který přivedl do mužstva soustu zkušených exligových borců.

Rozhodně si nevedl Mašek junior špatně, tým hrající podobně jako Jirny v červenobíle pruhovaných dresech skončil ve své nováčkovské sezoně na 14. místě, tedy sice těsně nad propadlištěm, zato ale s pohodovým náskokem osmi bodů na sestupující 15. Kunice (za nimi pak skončily Karlovy Vary, Horní Měcholupy a Strakonice). Dokonce měly Zápy aktivní skóre 56:51.

Již v letošní sezoně Zápy obsadily v podzimní tabulce vynikající 6. místo, o tři body zpět za pátým Vyšehradem. Ke vzájemnému souboji došlo již ve středu 3. září 2014 na Vyšehradě a šemíci mají na tento zápas příjemné vzpomínky, neboť v něm zastavili úvodní sérii proher. Po bezbrankovém poločase skórovali Macháček z penalty a deset minut před koncem Kalaš, Zápy pak ještě snížily zásluhou Kalivody na 2:1. Po utkání se ale zlobily na rozhodčího Víta kvůli penaltě za faul obránce Doležala na Čížka.

V týmu SK Zápy je i nám dobře známý Petr Putz

Na jaře Zápy vybojovaly v dosavadních 11 utkáních 12 bodů, ale sedmkrát hrály venku. Ze čtyř domácích zápasů porazily tříbodově jen Králův Dvůr. Nejlepším střelcem týmu Záp je Jan Jelínek s osmi góly. V týmu je i útočník či záložník Petr Putz, který odehrál v předloňské sezoně několik divizních zápasů za Vyšehrad.

Naposledy si červenobílí odvezli prohru 0:2 z Chrudimi a trenér Mašek poslal na trávník tuto sestavu: Doležal – Hakl, Petržílka (77. Jemelík), Kalivoda (80. Smejkal), Kovařík (73. Snop) – Jelínek, Putz, Duben, Svoboda – Glasnovič (62. Lukashov), Pavlík (71. Baloun).

„Zápy u nás sice potvrdily, že mají zkušené mužstvo, zjevně jim však nevyhovovalo naše velké hřiště, takže tu nijak nebláznily. Hrály ze zajištěné obrany, nám ale pomohlo brzké vedení díky gólu Váchy. Druhý gól v podáni Holuba byl pro diváky lahůdkou a pro nás uklidněním, pak už jsme utkání s přehledem dohráli, mohlo to být i víc než 2:0, i když nám to zase až tak úplně nešlo,“ řekl po boji trenér Chrudimi Pavel Jirousek.

„Chrudim byla lepší než my, hrozili jsme jen ze standardek, které umíme. Hrajeme teď dvakrát doma, ve středu s Vyšehradem, jemuž máme co vracet, a potom v neděli s Unionem 2013. Potřebujeme bodovat, abychom se vzdálili pásmu sestupu,“ uvedl asistent zápasného trenéra Maška a bývalý hráč Sparty Miroslav Doležal. Právě ten, jenž v září nastoupil na Vyšehradě a byl mu odpískán penaltový faul.

Rozhoduje klatovský arbitr Cupl

Utkání SK Zápy – Slavoj Vyšehrad v rámci předehrávaného 34. kola ČFL se hraje ve středu 13. května od 17 hodin. Řídit je bude klatovský rozhodčí Zbyněk Cupl. Na čarách mu budou asistovat Jan Cihlář z Pačejova a Zuzana Špindlerová z Bezděkova, tedy oba z obcí na Klatovsku v podhůří Šumavy.

Pro tým trenérů Jaroslava Klímy (toho čeká 116. mistrovské utkání na lavičce A-týmu v řadě) a Milana Kopřivy bude vystoupení V Zápech druhým ze tří utkání hracího týdne s vloženou středou, již v neděli 17. května od 10.15 hod. následuje domácí střetnutí s Pískem (momentálně 14. mužstvo tabulky). Týden nato, tedy 24. května, přijde na řadu další zápas na Vyšehradě s Čáslaví (15. v tabulce), potom v sobotu 30. května v Chomutově (17. v tabulce), v neděli 7. června doma se Štěchovicemi (11. v tabulce) a nakonec v sobotu 13. června v Benešově (13. v tabulce). Tedy kromě Záp a snad i Štěchovic co soupeř, to mužstvo ohrožené sestupem.

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehrad – Zápy:

 

Slavoj Vyšehrad – SK Zápy 0:1 (0:1)

Divize B, 3. září 2011. Branka: 20. Hakl. Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Hudeček. Bez karet. Diváků: 307.

Vyšehrad: Víšek – Švejda, Horkavý, Hendrych, Černý (70. Budějský) – Kohout (76. Švehla) – Frohna, Bošanský, Nosek – Slezák (58. Hradecký), Kavka. Trenér Jiří Formánek.

Zápy: Pařízek – Petržílka, Šulc, Košvanec, Herda – Málek, Kovařík – Hakl, M. Svoboda (90.+2 R. Pechar), Froněk (29. Chrobák) – Mikolanda (82. Stupka). Trenér Jaroslav Tesař.

 

SK Zápy – Slavoj Vyšehrad 2:1 (2:1)

Divize B, 1. dubna 2012. Branky: 21. Chrobák, 45. Doležal – 15. Kočí. Rozhodčí: V. Němec – Benedikt, Kotalík. ŽK: Hakl, Chrobák, Šulc – Hendrych, Švehla. Diváků: 150.

Zápy: Pařízek – Pechar, Doležal, Šulc, Petržílka – Hakl, Málek, Kovařík, Froněk (70. Zahálka) – M. Svoboda (88. P. Kučera) – Chrobák (81. Siegl ml.). Trenér Jaroslav Tesař.

Vyšehrad: Krček – Kohout, Švejda, Hendrych, Nosek – Zimmermann, Kočí, Horkavý (63. Kubík), Švehla – Hradecký, Babašta. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Slavoj Vyšehrad – SK Zápy 2:1 (0:0)

ČFL, středa 3. září 2014. Branky: 51. Macháček z pen., 80. Kalaš – 84. Kalivoda z pen. Rozhodčí: Vít – Novák, Haleš. ŽK: Hendrych, Kratochvíl, Nosek – Snop, Rodinger, Petržílka. Diváků: 152.

Vyšehrad: Mokrohajský – Čížek, Hendrych, Kratochvíl, Hanuš (90.+2 Smolák) – Kočí, Schön (65. Kalaš), Mojdl, Stejskal (55. Nosek) – Macháček, Svátek (78. Kolařík). Trenér Jaroslav Klíma.

Zápy: Rodinger – Hakl, Duben, M. Doležal, Petržílka (71. Bálek) – Jelínek, Pavlík, Kovařík (68. Kalivoda), V. Svoboda – Snop (78. Šimeček), Glasnovič. Trenér Michal Mašek.

 

SOUPISKA SK ZÁPY

BRANKÁŘI: Ivo Doležal (1979), Daniel Bojčuk (1990), Tomáš Šejvl (1993)

OBRÁNCI: Miroslav Doležal (1988), František Hakl (1989), Jan Petržílka (1984), Martin Kovařík (1982, kapitán mužstva), Jiří Duben (1988), Petr Pavlík (1978), Zdeněk Jemelík (1991)

ZÁLOŽNÍCI: David Snop (1988), David Kalivoda (1982), Oleksii Lukashov (1989), Jan Jelínek (1992), Václav Svoboda (1990), Marin Glasnovič (1990)

ÚTOČNÍCI: Petr Putz (1991), Tomáš Havránek (1993)

 

Foto: hooligans.cz

 

Sestřih posledního utkání Chrudim – Zápy zde: http://chrudim.tv/video_1128.html


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...