INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ve středečních Zápech bylo všechno špatně: porážka 1:4

„A“-muži – Předlouhých 450 minut hry trvalo fotbalistům Slavoje Vyšehrad, než se podařilo opět vstřelit gól ze hry. Před měsícem takto skóroval v derby na Admiře Jan Kalaš a znovu až nyní ve středu 13. května v Zápech Jiří Kabele. Nebylo to však nic platné, v utkání předehrávaného 34. kola prohráli šemíci 1:4, klesli na šesté místo tabulky a pět kol před koncem ČFL ztrácejí na druhé Jirny už 9 bodů. V Zápech bylo zkrátka všechno špatně.

Čtyři dny po pražském derby na Střížkově došlo v základní sestavě k jedné změně, kdy brankáře Procházku nahradil Kubát. Na levý kraj záložní řady se vrátil Macháček a Kalaš tudíž opět do útoku. Zápy se ale dostávaly od úvodního hvizdu až příliš často do zakončení a už v 7. min. se po autovém vhazování prosadil na malém vápně Putz (předloni hrál několik utkání za Vyšehrad) a otevřel skóre: 1:0. Trvalo jen 98 vteřin a bylo vyrovnáno. Kabele si narazil míč se Smolákem, proběhl vápnem a bezpečně skóroval: 1:1!

Zápy měly i dál navrch a Kubát v bráně Slavoje měl co dělat, aby mařil šance domácích. Ve 25. min. si ale hodně ostře vyšlápl na Kalaše domácí stoper Duben, měl být jednoznačně vyloučen, místo toho však viděli oba od sudího Cupla žlutou kartu.

Zápy hrály hodně šťastné utkání, Vyšehrad přesně naopak. Ve 34. min. po centru zprava si dal ve skluzu Mojdl vlastní gól: 2:1. O pět minut později na druhé straně překonal gólmana Doležala Macháček, nestačil se však divit, že mu byl odmáván ofsajd a gól neplatil…

Druhý poločas už byl ze strany týmu ve světlezelených dresech jen jakousi ódou na fotbalový zmar. Zápy rychle potvrdily své vedení dalšími dvěma lacinými góly. V 50. min. Duben přidal třetí branku, dvě minuty nato se sice probil s míčem hluboko do vápna červenobílých Kalaš, ale ztroskotal na brankáři Doležalovi.

Po necelé hodině hry byl za nastřelenou ruku Hendrycha nařízen pokutový kop a Kalivoda uzavřel skóre na 4:1. O korekci skóre se sice ještě pak pokoušel střídající Kočí, zrodily se i další náznaky šancí, tu největší měli ale zase opět domácí, jmenovitě Duben. Skóre ale už zůstalo 4:1 pro Zápy a hráči Vyšehradu ztratili tohle utkání po výkonu, na který nemohou být pyšní.

Anglický týden vrcholí v neděli 17. května v 10.15 hod., kdy šemíci přivítají doma Písek. Týden nato, tedy 24. května, bude následovat další zápas na Vyšehradě s Čáslaví, potom v sobotu 30. května v Chomutově, v neděli 7. června doma se Štěchovicemi a nakonec v sobotu 13. června v Benešově. Tedy vesměs se soupeři, kteří bojují o záchranu.


Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Ukázaná platí a vůli po vítězství ukázali domácí. Bez disciplíny se hrát nedá, přestože jsme věděli už předem, že nás to bude bolet. Náš přístup měl být zcela jiný. Na krásně upraveném a rovném hřišti jsme mohli hrát a kombinovat po zemi, místo toho jsme ve vzduchu prohrávali osobní souboje a inkasovali také po standardkách. Na druhou stranu byly již v první půli dvě klíčové situace posouzeny v náš neprospěch: Duben měl dostat červenou kartu za kopání a strkání do Kalaše, ležícího na zemi, rozhodčí mu to ale odpustil. Pak nám ještě šest minut před poločasem neuznal regulérní gól Machyho pro údajný ofsajd.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Je to jen náš vlastní šlendrián, že jsme Zápům takhle doslova darovali tři body. Přitom jen nakopávali a těžili ze standardek, které jsme nestíhali ubránit. Bohužel jsme se antifotbalu domácích přizpůsobili, byli jsme bezzubí.“

Trenér SK Zápy Michal Mašek: „Vyšehrad je v současnosti po fotbalové stránce někde jinde než my, navíc my se v jarní části sezony plácáme v potížích se složením sestavy. Chyběl v ní Pavlík, dále obránce Doležal a ani další zkušený hráč Kalivoda nebyl zdravotně zcela v pořádku. Vsadili jsme proto na jednoduchý fotbal s nakopávanými míči a osobními souboji. Tato taktika se ukázala být správná a účinná. Dosáhli jsme důležitého, vydřeného, ale také zaslouženého vítězství. Rozhodla naše úspěšnost při standardkách, přičemž penalta za ruku Hendrycha byla jasná. Už se nám teď dýchá při pohledu na tabulku přece jen lépe.“

 

SK Zápy – Slavoj Vyšehrad 4:1 (2:1)

Branky: 9. Putz, 34. vlastní Mojdl, 51. Duben, 57. Kalivoda z pen. – 10. Kabele. Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:6.

Rozhodčí: Cupl – Cihlář, Špindlerová. ŽK: Duben, Jelínek – Kalaš, Hendrych.

Diváků: 80.


Zápy: Doležal – Hakl, Duben, Baloun, Petržílka – Jelínek (80. Lukashov), Kovařík, Putz (87. Šmejkal), Svoboda (84. Jemelík) – Kalivoda – Glasnovič (77. Snop). Trenér Michal Mašek.

Vyšehrad: Kubát – Šimkovský (78. Cheremisin), Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, Kučera, Schön (74. Krivosheev), Macháček (63. Kratochvíl) – Smolák (75. Rybařík), Kalaš (54. Kočí). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

7 – Macháček

6 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Jukl, Kabele, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

6 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Macháček, Smolák, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Hanuš, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...