INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po Zápech je co napravovat, Písek se ale bude rvát o body

„A“-muži – Nepůjde-li to už na druhé místo konečné tabulky ČFL, je potřeba zmobilizovat síly a poprat se o třetí příčku, což je stále ještě „na bedně“. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad mají před sebou zbývajících pět výzev v podobě pěti zápasů s týmy, které si ještě nemohou být zcela jisty svojí záchranou. Tak je tomu v případě Benešova a Štěchovic, zatímco Písek, Čáslav a zejména Chomutov se v tom koupají až po uši. V neděli 17. května dopoledne se představí na Vyšehradě Písek a hned na úvod je třeba říct, že jde o jedno z nejlepších mužstev jarní části ČFL.

Písek hrál naposledy na Vyšehradě s šemíky v srpnu roku 2012 ve 2. kole poháru. Porazili jsme jej góly Babašty a Kavky 2:0. V loňské sezoně, podobně jako Vyšehrad, postoupil do ČFL z druhého místa v divizi.

Vzájemný podzimní souboj Písek – Vyšehrad již v této sezoně ČFL skončil 2:3. Za domácí skórovali Voráček a Basaraba, za hosty Hanuš, Kolařík a Jurečka z penalty ve třetí minutě nastaveného času, ale po zcela jasném faulu na Mojdla. Unavení domácí zadáci nechali defenzivního záložníka Vyšehradu projít s balonem až do vápna, kde si ještě vyzkoušel slalomovou disciplínu, než byl poslán Kaláškovým nedovoleným zákrokem k zemi.

Na podzim předposlední, na jaře patří k nejlepším

Na podzim byl Písek s pouhými 10 body předposlední, v zimě se ale výrazně posílil a na jaře je tým 37letého kouče Ondřeje Prášila s 25 body mezi nejlepší trojicí ČFL společně s Bohemians Praha a Chrudimi. Většina hráčů prošla mládežnickou strukturou Dynama České Budějovice, odtud tedy u Otavy čerpají. Jedním z nich je i František Němec, nejlepší střelec píseckého mužstva s 10 góly.

Nejznámějšími hráči jsou ale jiní dva ofenzivní borci: 33letý exsparťan Miroslav Slepička a 40letý Jan Zušťák. Slepička si zahrál před sedmi roky i za národní tým ve dvou zápasech kvalifikace o postup na MS 2010 v Jižní Africe, předtím kopal za reprezentační dvacítku i „lvíčata“. Zušťák je už léta známou píseckou fotbalovou ikonou a legendou. Dvakrát se stal králem střelců ČFL, když v ročníku 2008/09 nasázel soupeřům 19 gólů a o rok později ještě o tři víc. Teď už hraje častěji za béčko.

Kvalitu samozřejmě představuje i brankář Martin Štěpanovský, který dříve chytal II. ligu za Bohemians Praha.

Záložník Milec to zkoušel loni v létě na Vyšehradě!

V týmu jsou i tři hráči se zajímavou, byť zcela odlišnou vazbou či vzpomínkami na Vyšehrad. Jednak Petr Dolejš, který zde v říjnu roku 2012 nastoupil v dresu prvoligových Teplic k utkání 3. kola poháru (předtím šemíci vyřadili právě Písek!) a už v 7. minutě střelou zdálky k tyči Prokešovy brány otevřel skóre tohoto utkání, které nakonec skončilo drtivě 7:0 pro žlutomodré.

Dalším je Jiří Ježdík, dříve hráč Bohemians 1905, který je bratrem bývalého hráče Vyšehradu Václava Ježdíka. Loni v dubnu zde nastoupil Jiří Ježdík k diviznímu utkání v dresu LoKo Chomutov, neproměnil penaltu a jeho tým si odvezl debakl 0:5.

Třetím z nich je Václav Milec (na snímku), který hrával za juniorku Dukly, Horní Měcholupy a Nové Strašecí, mezitím se ale objevil loni v létě také v dresu Vyšehradu! Za A-tým odehrál koncem července druhý poločas přípravného utkání na Admiře, v němž šemíci vyhráli dvěma góly Honzy Svátka 2:1. Milec nastoupil i za juniorku Vyšehradu v utkání ve Vykáni, kde se na vítězství 6:5 podílel jedním gólem.

Vítězná šňůra se přetrhla ve středu v Domažlicích

Za poslední měsíc, tedy od poloviny dubna, Písek stihl vytvořit sérii pěti vítězných utkání v řadě, kdy postupně zdolal doma Zápy, Meteor, vyhrál v Louňovicích, potom doma položil na lopatky dokonce i Bohemians Praha a navrch ještě v přímém záchranářském souboji Čáslav. Ve středu z Domažlic si už ale tři body nepřivezl, dokonce odjel domů s prázdnýma rukama. Přitom Jihočeši vedli gólem Šlehofera z poloviny druhé půle až do 88. minuty 1:0, pak ale vyrovnal Bauer a ve třetí minutě nastaveného času, po Ježdíkově ruce ve vápně, dal vítězný gól domácích kapitán Mužík – z penalty...

„Nevěřil bych tomu ani ve snu, ale bohužel se tak stalo,“ řekl Píseckému deníku po dramatickém a prohraném boji trenér Ondřej Prášil. „Musíme si ale přiznat, že zápas se nám celkově nepovedl. Do vedení jsme šli díky jedné vlažné střele, jinak jsme toho moc neměli. Pokud bychom vyhráli, nešlo by o zasloužené vítězství. I když na to se historie neptá.“

V Domažlicích hrál Písek v této sestavě: Štěpanovský – Sajtl, Holub, Rendla, J. Ježdík – Dolejš, Šlehofer, Milec, Voráček – Němec (62. Held), Slepička.

Prášil: Jakýkoliv bodový zisk z Vyšehradu nám pomůže

„Utkání jsme smolně ztratili, není to žádná tragédie, ale mrzí to hodně. Na druhou stranu jsme si nemohli myslet, že po pěti výhrách proplujeme zbytek soutěže snadno. Domažlice nás vrátily na zem. My se teď musíme rychle vzpamatovat a dobře se připravit na nedělní zápas s Vyšehradem. Potřebujeme uhrát co nejlepší výsledek, abychom získali nějaké plusové body do tabulky pravdy, které by nám v našem postavení hodně pomohly. Jakýkoliv bodový zisk z Vyšehradu by nám hodně pomohl,“ řekl pro změnu pro písecký klubový web trenér Prášil.

Utkání Slavoj Vyšehrad – FC Písek se hraje v neděli 17. května v 10.15 hod. a odřídí je rozhodčí Josef Vnuk z Třebovle. Na čarách mu budo asistovat Petr Hocek z Benešova a Pavel Rauch z Nýřan.

U 19 hostí v sobotu Braník, juniorka v neděli do Dubče

Juniorka Vyšehradu si zahraje v neděli v podvečer v Dubči, kde ji přivítá v 17 hodin tamní Čechie. Bude jistě prahnout po odvetě, neboť podzimní vzájemné utkání I. a třídy vyhrál doma Vyšehrad B 5:1.

Již v sobotu nastoupí na Vyšehradě naše U 19, jež v utkání Pražského přeboru staršího dorostu přivítá čtvrtý tým tabulky Braník. Zápas začíná v 15 hodin. Mladí šemíci jsou pět kol před koncem druzí, ale s týmž počtem bodů jako vedoucí Střešovice, s nimiž se střetnou rovněž doma 31. května. Proklamovaným cílem je vyhrát soutěž a vrátit se přes síto baráže do České ligy staršího dorostu, tedy druhé nejvyšší soutěže mládeže.

Mladší dorostenci hrají rovněž v sobotu doma, čeká je dvojzápas s Táborskem: týmy U 17 hrají od 10 hodin, U 16 začnou čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci hrají v sobotu dopoledne na hřišti v Dolních Počernicích s Viktorií Žižkov, mladší žáci si v téže době přizvou do Krče soupeře z Ústí nad Labem.

Starší přípravka A, která dominuje své soutěži, tradičně již v pátek v 16 hodin přivítá na Vyšehradě své vrstevníky ze Kbel. Starší přípravka B hraje v pátek v podvečer na Slivenci.

 

SOUPISKA FC PÍSEK

BRANKÁŘI: Martin Štěpanovský (narozen 1988), Lukáš Varyš (1990), Jan Satrapa (1992)

OBRÁNCI: Lukáš Holub (1991), Martin Novotný (1995), Patrik Basaraba (1993), Michal Rendla (1991), Ondřej Sajtl (1991), Lukáš Šlehofer (1992)

ZÁLOŽNÍCI: Vojtěch Zeman (1995), Petr Dolejš (1986), Roman Zahrádka (1992), Jakub Kalášek (1989, kapitán mužstva), Jiří Ježdík (1990), Ismaël Guiti (1991, Francie), Václav Milec (1993), Pavel Nohava (1989)

ÚTOČNÍCI: František Němec (1992), Miroslav Slepička (1981), Jan Zušťák (1975), Martin Held (1995), Martin Voráček (1992)

 

Foto: Jan Škrle/Písecký deník

 

Rozhovor s Václavem Milcem: zde

http://pisecky.denik.cz/fotbal_region/novic-vaclav-milec-nebude-to-lehke-ale-vse-se-da-dohnat-20150110.html

 

 

VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ VYŠEHRAD – PÍSEK

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 3:1 (1:1)

ČFL, 25. října 2008. Branky: 5. Kubiš, 66. Zušťák, 80. Kosobud – 8. Kubík. Diváků: 475.

Písek: Samoel – Pastyrik, Pivoňka, Pravda, Kubiš – Malý, Komárek (69. Červenka), Kosobud, Hrbáč – Zušťák (88. Pobiš), Linhart. Trenér Zdeněk Staroba.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Šourek, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Ježdík (80. Sobíšek) – Kubík, M. Zinhasinovič (61. Cherbi). Trenér Jiří Hruška.

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 0:0

ČFL, 31. května 2009. Rozhodčí: Bureš. ŽK: Kubík (Vyšehrad). Diváků: 517.

Vyšehrad: Víšek – Budějský (86. Pospíšil), Vlček, Hendrych, P. Janda – Frohna, Pechar, Matuszny, Smola (69. Ansuma) – Kubík, Nadrchal (78. Nosek). Trenér Jiří Hruška.

Písek: Samoel – Jendruščák, Peroutka, Skopalík, Linhart – Malý, Komárek, Kosobud, Hrbáč – Sleza (65. Šafárik), Zušťák. Trenér Zdeněk Staroba.

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:1 (0:0)

ČFL, 24. října 2009. Branky: 50. Linhart, 68. Zušťák z pen. – 53. Pechar. Rozhodčí: Moník – Slavíček, Novotný. ŽK: Skopalík, Kosobud – Pechar, Budějský, Zbončák. Diváků: 420.

Písek: Vršecký – Pravda, Pastyrik, Pivoňka, Jendruščák – Kubiš (46. Hrbáč), Skopalík, Kosobud, Malý (46. Polodna) – Zušťák, Linhart (85. Švehla). Trenér Karel Musil.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Vlček, Zbončák – Frohna (84. Sobíšek), Pechar, Jurčík (77. O. Dubský), P. Janda – Kubík, Nadrchal (81. Nosek). Trenér Jiří Formánek.

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 0:0

ČFL, 30. května 2010. Rozhodčí: Cupl – Bureš, Lerch. ŽK: Kubiš (Písek). Diváků: 450.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Obermajer, Hendrych, Soukup – Frohna, Jurčík, Nosek –Matuszny – Kubík (85. Pospíšil), T. Dubský. Trenér Jiří Formánek.

Písek: Samoel – Skopalík, Pastyrik, Kubiš, Pravda – Linhart, Mašát, Kosobud, Polodna – Malý, Zušťák. Trenér Karel Musil.

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:0 (1:0)

Pohár ČMFS (2. kolo), 29. srpna 2012. Branky: 13. Babašta, 89. Kavka. Rozhodčí: Pechanec – Štefan, Matějček. ŽK: Kubík, Budějský – Kohut, Pivoňka, Malý. Krejčí. Diváků: 100.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Kohout, Houdek (57. Wulkan), Kočí, Babašta – Balcárek (75. Baratynskyy), Kavka. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Krch – Šlehofer, Pivoňka, Kohut, Janů – Březina (46. Zahrádka), Mašát, Malý, Šťastný – Šimonovský (64. Chytrý), Krejčí. Trenér Jaroslav Kostka.

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:3 (1:0)

ČFL, 18. října 2014. Branky: 7. Voráček, 60. Basaraba – 46. Hanuš, 53. Kolařík, 90. (+3) Jurečka z pen. Rozhodčí: Cupl – Simbartl, Cihlář. ŽK: Kalášek (Písek). Diváků: 280.

Písek: Satrapa – Basaraba, Rendla, Holub, Mach – Kalášek, Šlehofer – Voráček, Dolejš, Zahrádka (85. Bakule) – Zušťák (71. Nohava). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Procházka – Kolařík, Hendrych, Kratochvíl, Nosek (54. Kalaš) – Stejskal, Mojdl (90. +3 Zavadil), Hanuš (66. Ansuma) – Kočí – Jurečka, Svátek (78. Just). Trenér Jaroslav Klíma.

 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...