INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva góly Kratochvíla přinesly vítězství 2:0 nad týmem Písku

A“-muži Poprvé od utkání na Meteoru nastoupil v základní sestavě Slavoje Vyšehrad Karel Kratochvíl a trenérům Jaroslavu Klímovi a Milanu Kopřivovi se tenhle tah, včetně jeho zařazení do útoku, náramně vyplatil. Odchovanec Junioru Praha se 43 starty v české nejvyšší soutěži a také angažmá v Kazachstánu (Šachťor Karaganda), na Slovensku (Interu Bratislava) či v Rumunsku (Gas metan medias), jenž zanedlouho oslaví 33. narozeniny, se již v prvním poločase postaral dvěma přesnými hlavičkami v rozmezí 17 minut o výsledek 2:0. Současně tak „využil“ absence Michala Macháčka a s celkově sedmi góly se posunul do čela týmové tabulky střelců. Šemíci čtyři kola před koncem překonali hranici 50 bodů a jsou nyní na 5. místě. Společně se čtvrtou Chrudimí ztrácejí osm bodů na druhé Jirny a jeden bod na třetí Domažlice.

Hráči ve světlomodrých dresech začali aktivně a snaha o útočný fotbal přinesla ovoce po dvaceti minutách hry. Po akci z levé strany hosté odvrátili míč jen ke Kabelemu, ten pohotovým nákopem našel opět vlevo Hanuše. Levý bek Vyšehradu tvrdě vypálil, brankář Štěpanovský střelu vyrazil a dobíhající Kratochvíl balon sklepl hlavou ve 21. min. do sítě: 1:0!

O tři minuty později měl gólovou šanci Smolák, v pádu vystřelil pod břevno, Štěpanovský ale tečoval a balon těsně přeletěl nad břevnem do zámezí. Snažil se i Písek, jedna střela lízla břevno a nejlepší střelec týmu Němec hlavičkoval z malého vápna vedle. To byla jasná šance na vyrovnání.

Ve 38. min. po postupném útoku z pravé strany Šimkovský vhodil dlouhý aut do vápna, hlavičkující Kratochvíl se prosadil mezi pěti hráči ve žlutých dresech a trefil hlavou do vzdálenějšího růžku brány: 2:0!

Brzy po změně stran byl Kratochvíl hodně blízko hattricku, ale jeho i Schönovu střelu stihli zadáci hostí včas zblokovat. Dál se poměrně dlouho vcelku nic významného nedělo, domácí tým kontroloval hru: nejvíc byl vidět trenér Prášil na písecké lavičce, jak se hodně zlobí na své svěřence.

Po hodině hry si ale naběhl na Kabeleho přihrávku zprava Kočí a z místa penalty ve vyložené šanci míč při střele minul. Pak to ještě zkoušeli Jihočeši, po rohu Dolejš hlavičkoval vysoko nad a svoji dobrou příležitost vstřelit kontaktní gól promarnil i bývalý reprezentant Slepička. Písek ani ve čtvrtém utkání za sebou na Vyšehradě od roku 2009 nedokázal skórovat.

Poslední šanci zápasu měl v 89. min. Smolák, jeho pohotová střela po zemi však minula cíl. Zápas tak skončil 2:0 a po Unionu 2013 a Louňovicích se stal Písek v pořadí třetí obětí, již skolili šemíci v obou zápasech vzájemných sezony.

V neděli 24. května v 10.15 hod. hrají šemíci opět doma, na Vyšehradě přivítají Čáslav (14. v tabulce). Potom se v sobotu 30. května představí v Chomutově (17.), v neděli 7. června doma se Štěchovicemi (12.) a nakonec v sobotu 13. června v Benešově (10).

Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Písek nám byl velmi dobrým soupeřem, zdobil jej hlavně pohyb a důraz. Od naší vedoucí branky jsme však byli lepší, i když nám často chyběla finální přihrávka. Soupeř měl také možnosti dát gól, ale Prochy zachytal ve velké pohodě, navíc dirigoval celý tým. Při obou gólech Kráťa zužitkoval své zkušenosti a vyhranost. Ve druhé půli přišly další šance, tu největší měl Kočka, ale minul balon. Zápas sedl Smoličovi, podal velmi dobrý výkon, dobře zahrála i obrana, ale pochvalu zaslouží všichni.“

Muž zápasu Karel Kratochvíl: „Nechci tvrdit, že to byl můj nejlepší zápas za Vyšehrad: góly byly otázkou štěstí, i když jistou předvídavost to asi chtělo. Při prvním jsem dorážel balon po střele Hanyho, při druhém mi Šimi nejprve ukázal, kam to hodí, takže jsem tam šel. Potom jsme se již uklidnili a kontrolovali hru. Ve druhé půli mohla být ještě penalta za ruku jednoho z hráčů Písku. Ten měl jen jednu šanci, Prochy ale zachytal výborně. Důležité je hlavně to, že jsme vyhráli.“

Záložník Vladislav Schön: „Hráli jsme týmově, byli jsme jednoznačně lepší a kontrolovali hru i vývoj zápasu. Mohli jsme dát víc gólů.“

Trenér Písku Ondřej Prášil: „S Karlem Kratochvílem se už dlouho dobře známe a před zápasem jsem mu říkal, hlavně ať nám nedává gól. A on nám dal rovnou dva, které rozhodly zápas. Je to prostě zkušený fotbalista, hodí se do kombinačního stylu hry Vyšehradu. Ale i my jsme měli šance, ještě za stavu 0:0 Sajtl hlavou, potom Němec a navíc jsme trefili břevno. Sami jsme dostali hloupý gól po dlouhém autu, to se nám stalo poprvé v sezoně. Musíme se prát dál o záchranu, hrajeme ještě s Chomutovem, ve Štěchovicích, s Benešovem a na Admiře.“

 

Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:0 (2:0)

Branky: 21. a 38. Kratochvíl.

Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:2.

Rozhodčí: Šimáček - Vnuk, Hocek. ŽK: Mojdl, Kabele, Schön – Holub, Šlehofer, Ježdík, Milec.

Diváků: 220.


Vyšehrad: Procházka – Šimkovský, Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele, Kučera (83. Krivosheev), Kočí (72. Kalaš), Schön (81. Nosek) –Kratochvíl (76. Rybařík), Smolák. Na lavičce byli ještě připraveni Cheremisin a brankář Jelínek. Trenér Jaroslav Klíma.

Písek: Štěpanovský – Sajtl, Rendla (63. Guiti), Holub, Šlehofer – Dolejš (89. Zahrádka), Milec, Nohava (63. Voráček), J. Ježdík – Němec (63. Held), Slepička (89. Zušťák). Trenér Ondřej Prášil.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

8 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

7 – Macháček

4 – Jukl, Kabele, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Nosek, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

6 – Kalaš

3 – Ansuma, Kratochvíl, Macháček, Smolák, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Hanuš, Jurečka, Kolařík, Nosek

1 – Frohna, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič, Schön, Šimkovský


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...