INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

To je ale klika! Pan Maruška vyhrál na jaře znovu tombolu

Tombola Uplynulo jen šest týdnů od zápasu šemíků s Chrudimí a pan Václav Maruška se stal na jaře již podruhé hlavní hvězdou poločasové pauzy – vyhrál totiž znovu tombolu! Stalo se tak 17. května během utkání s Pískem a věrný fanoušek, který navštěvuje zápasy na Vyšehradě již šest desítek let (!), vskutku nešetřil úsměvy.

Sázím už dlouhá léta Sportku, a nic – vyhrál jsem zatím nejvýš tak čtvrtou nebo pátou cenu. Vida, a tady najednou už podruhé na jaře první místo v tombole. Tak vyhrávám alespoň tady,“ jako by ani nechtěl věřit, že jej Vláďa Novák, správce stadionu a hlasatel Slavoje Vyšehrad v jedné osobě, opět vytáhl z „klobouku“ coby hlavního výherce.

Zatímco poprvé vyhrál pan Maruška lahev šampaňského a navrch soudek piva Gambrinus, tentokrát to byl zase šampus a k tomu toustovač. „Vyplatí se sem chodit, šance na výhru v tombole je opravdu velká. Manželka nebude věřit,“ neodpustil si poznámku.

Nejen klika při losování tomboly, ale i výkon šemíků rozzářily tvář věrného příznivce. Díky dvěma brankám Karla Kratochvíla byl na ukazateli stav 2:0 a Václav Maruška byl ochoten věřit, že ve druhé půli borci v bleděmodrých dresech skóre ještě zdvojnásobí. „Vyhrajeme 4:0! Další góly přidají Jirka Kabele a Michal Kočí,“ nezapochyboval o přesvědčivém úspěchu v souboji se zachraňujícími se Jihočechy.

Tohle už mu ale nevyšlo, stav 2:0 zůstal na světelné tabuli až do konce, tři body to však samozřejmě znamenalo tak jako tak. Čtyři dny po středečním propadáku v Zápech a tamní prohře 1:4 mohli tentokrát fanoušci Slavoje odcházet k nedělnímu obědu navýsost spokojeni. Nejen díky vítězství, ale i předvedené hře našimi hráči. Písek byl totiž velmi důstojným protivníkem.

Ve zbývajícím programu čekají tým Vyšehradu ještě čtyři zápasy: tuto neděli zase doma s Čáslaví, potom v Chomutově, následně domácí derniéra v podobě pikantního duelu se Štěchovicemi, jež trénuje „Vyšehraďák“ Jirka Hruška, a na úplný závěr sezony ČFL utkání v Benešově.

Věřím, že kluci jsou schopni udělat z těchto čtyř zápasů tak devět bodů. Když už to nepůjde na druhé místo, které si ohlídají Jirny, tak abychom byli třetí v konečné tabulce ČFL,“ dodal pan Maruška a stejně jako při souboji s Chrudimí zopakoval své velké přání. „Rád bych jednou chodil na zápasy Vyšehradu ve druhé lize. Mohli bychom ji hrát například na stadionu Viktorie Žižkov,“ vybral už dokonce i domácí prostředí pro účast v profesionální soutěži.

Splní se v dohledné době sen Václava Marušky?!?

 

Vítězové podzimní tomboly

Jan Petříček, Barrandov

Radek Červa, Žižkov

Josef Smolík, Michle

Zdeňka Divíšková, Vinohrady

Miroslav Kočí, Podolí

Jiří Suk, Květnice

František Pavlů, Výtoň

Petr Horák, Braník

Tomáš Vejvoda, Jižní Město-Chodov

 

Vítězové jarní tomboly

Jiří Marsa, Barrandov

Ladislav Procházka, Sulice

Václav Maruška, Podolí

Josef Švec, Kamýk

Ivo Hassmann, Hradištko pod Medníkem

Václav Maruška, Podolí

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...