INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vyšehrad porazil 4:1 Čáslav, nadále je tak ve hře o 3. místo

A“-muži Ani neproměněná penalta, nastřelené břevno a vedoucí gól soupeře, motivovaného snahou po jakémkoliv bodovém zisku v boji o záchranu, nemohly ohrozit vítězství fotbalistů Vyšehradu v souboji s Čáslaví. Šemíci dotáhli zápas k výhře 4:1 a blíží se k nejlepšímu umístění ve své historii. Druhé místo v ČFL už je sice pryč, to obsadí stejně jako loni Jirny, stále však jde o pozici na „bedně“. Třetí jsou tři kola před koncem Domažlice, Chrudim a Vyšehrad ale ztrácejí jen bod. Pouze prvních pět mužstev má kladné body v tabulce pravdy (Vyšehrad +5).

Do zápasu s Čáslaví vyrukovala stejná základní sestava jako týden předtím proti Písku, pouze si vyměnili místo na krajích záložní řady Schön s Kabelem. Z hlediště přihlížel zápasu zraněný brankář Kubát a kvůli zranění chyběl na lavičce i záložník Krivosheev.

Jako první měl velkou příležitost otevřít gólový účet Smolák. Po centru Kučera a přiťuknutí míče s Kratochvílem se ocitl sám před brankářem Stehnem, ten mu ale včas zmenšil střelecký úhel a Smolákovu ránu z místa penalty vyrazil. Po čtvrthodině hry šemíci předvedli krásnou kombinační akci, na jejímž konci byla Kočího přihrávka na Hanuše. Toho pak ve vápně složil čáslavský bek Strnad a kopala se penalta. Kratochvíl ji určitě nekopl špatně, jeho střelu k tyči ale brankář Stehno vystihl a tygřím skokem vyrazil!

Trest přišel ve 32. min. Kapitán Hendrych zastavil těsně před vápnem nedovoleným zákrokem Fikejze a Vacek (kmenový hráč prvoligové Jihlavy) nádhernou trefou do vzdálenější šibenice poslal hosty do vedení: 0:1.

Šemíky to ale nijak neotřáslo a dál pokračovali v kombinační a ofenzivní hře. A za pět minut už bylo vyrovnáno. Strnadův odkop nazdařbůh od brány zachytil Šimkovský, vyměnil si balon s Hendrychem, přihrál podél pravé lajny Kabelemu, ten vyhrál osobní souboj s kapitánem hostí Kunáškem a z ostrého úhlu propálil Stehna na zadní tyč: 1:1!

V závěru první půle však měla Čáslav hned tři velmi dobré možnosti znovu strhnout vedení na svoji stranu. Martínek pálil sám před bránou těsně nad, Vacek zblízka trefil gólmana Procházku a Fikejz jen tak tak ve skluzu nedosáhl na střelu či centr Tomáška. V nastaveném čase první půle ale ještě domácí tým zahrával roh, Kučera našel ve vápně Kratochvíla a ten zblízka napálil břevno! Hned nato Kratochvíl atakoval Strnada, který v tísni zahrál evidentně rukou a ozvala se píšťalka rozhodčího. Hvizd ale neznamenal druhou penaltu, nýbrž konec poločasu.

Osm minut po změně stran uklouzl bez cizího zavinění Fikejz, chvíli nato musel vystřídat, a Čáslav tak ztratila svoji údernou sílu. Tým ve světlomodrých dresech se plně oddal ofenzivní hře ve snaze co nejdříve zápas zlomit ve svůj prospěch. Kabele, Kratochvíl, Kočí a především Macháček v 58. min. ale ztroskotali na brankáři Stehnovi. Neuspěli ani Schön a znovbu Kočí.

Až v 64. min. Schön převzal přihrávku od Mojdla, zleva odcentroval do vápna a tam Kunášek poslal k zemi Macháčka: další penalta! Macháček s ní neměl problém a střelou k tyči dal vítězný gól utkání: 2:1! Byla to jeho už sedmnáctá penalta za Vyšehrad, všechny až dosud proměnil.

Tři minuty nato Kabele vybojoval roh, ten rozehrál Hanuš, v mlýnici před bránou „vyrostl“ nejvýš Kratochvíl a hlavou bezpečně trefil: 3:1!

Potom se dostali ke slovu i Středočeši, čistou gólovou šanci vstřelit kontaktní gól zahodil Mlynka, zblízka překopl. Po ne úplně nejlepší rozehrávce Slavoje mohl dát gól i Lebduška, ale i on mířil nad břevno. Mezitím měl další šanci Macháček, brankáře Stehna ale zblízka nepřekonal – podobně v 80. min. Kalaš, přestože jeho střela mířila k tyči.

V 84. min. přišel na hřiště Nosek a stačilo mu jen 35 vteřin, aby se zapsal do střelecké listiny. Nejprve doleva přihrál Macháčkovi, naběhl si do vápna a po zpětné přihrávce od brankové čáry bez přípravy vypálil: 4:1! Minutu před koncem mohl přidat pátý gól i další střídající hráč Rybařík, po přihrávce od Macháčka ale trefil jen brankáře Stehna.

Gólů tedy mohlo být více než čtyři, což je škoda, protože šemíci se dostali do hry o zajímavý a docela prestižní primát: o možnost stát se nejproduktivnějším týmem soutěže. Nejlépe jsou na tom stále Bohemians Praha (60 branek), přestože už 3x za sebou neskórovali, následují Domažlice, Vyšehrad (oba 57) a Převýšov (55).

V sobotu 30. května v 10.15 hod. se tým Slavoje Vyšehrad představí v Chomutově, který stejně jako Písek a Čáslav bojuje o záchranu (17. v tabulce). V neděli 7. června přijde na řadu domácí derniéra se Štěchovicemi (11. v tabulce) a celou sezonu zakončí v sobotu 13. června zápas v Benešově (10. v tabulce).


Asistent Milan Kopřiva: „V úvodní půlhodině zápasu jsme hráli jen my, jasnou šanci Smoláka ani penaltu jsme ale neproměnili a do té doby nulový soupeř se ujal vedení gólem z trestného kopu. Čáslav nám ale i potom dávala dost prostoru ke kombinaci, takže jsme vyrovnali a v závěru první půle ještě trefili břevno. Do druhé půle nastoupil Macháček a naši převahu jsme vyjádřili třemi góly. Pravdou je, že nám pomohlo, když musel vystřídat čáslavský Fikejz, měli jsme to pak snazší. Vycházela nám kombinace a zaslouženě jsme vyhráli. Brankář hostí Stehno kromě chycené penalty zneškodnil ještě další tři vyložené šance našich hráčů. Gól si mohl dát v závěru utkání po přihrávce od Machyho i Franta Rybařík, bohužel trefil jen brankáře. Čeká nás teď zápas v Chomutově, který bude proti nám hrát jako o život, ale my také máme o co hrát, jde nám o třetí místo.“

Autor vyrovnávací branky Jiří Kabele: „Povinné vítězství. Mohli jsme zápas rozhodnout už dříve, kromě neproměněné penalty jsme ale ještě v závěru první půle nastřelili tyč.“

Trenér Čáslavi Oldřich Abrhám: „Chybělo nám šest hráčů, z toho pět ze základní sestavy, a to je pro nás příliš. V prvním poločase jsme měli dvě až tři šance na druhý gól a hodinu hry, tedy až do chvíle, než se zranil a odstoupil Radim Fikejz, jsme byli konkurenceschopní. Potom už Vyšehrad potvrdil své kvality. Navzdory této porážce dál bojujeme o záchranu.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Čáslav 4:1 (1:1)

Branky: 38. Kabele, 65. Macháček z pen., 68. Kratochvíl, 84. Nosek – 33. Vacek.

Střely na branku: 15:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:0.

Rozhodčí: Rais – Mrkáček, Šťastný. Bez karet.

Diváků: 142.

V 16. min. neproměnil Kratochvíl (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad: Procházka – Šimkovský (85. Rybařík), Hendrych, Mojdl, Hanuš – Schön (83. Nosek), Kučera, Kočí, Kabele – Smolák (46. Macháček), Kratochvíl (76. Kalaš) Na lavičce byl ještě připraven brankář Jelínek. Trenér Jaroslav Klíma.

Čáslav: Stehno – Strnad, Vencl, Váňa, Kunášek – Mlynka, Tomášek, Vančura, Martinek (66. Richard) – R. Fikejz (59. Lebduška), Vacek. Trenér Oldřich Abrhám.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

8 – Macháček

5 – Kabele

4 – Jukl, Kočí, Kalaš, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Nosek, Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Stejskal

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

6 – Kalaš

4 – Macháček

3 – Ansuma, Hanuš, Kratochvíl, Smolák, Svátek

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek, Schön, Šimkovský

1 – Frohna, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...