INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Chomutov: nádherný stadion, ale i další soupeř hrající o vše

„A“-muži – Seriál soubojů s mužstvy, jež bojují o setrvání v ČFL, pokračuje během poslední květnové soboty v Chomutově, ve městě s téměř 50 tisíci obyvateli na úpatí Krušných hor. Na zdejším nádherném Letním stadionu na Zadních Vinohradech je přivítá domácí tým. Svěřenci trenéra Roberta Vágnera (na snímku společně s nejlepším střelcem týmu Martinem Bočkem) jsou sice tři kola před koncem sezony předposlední v tabulce, stále však mají reálnou naději na záchranu. Na čtrnáctou Admiru, tedy první tým „nad čarou ponoru“, totiž ztrácejí jen dva body. Vedle Meteoru vzejdou další tři sestupující z kvarteta Admira, Čáslav, Písek a Chomutov, protože třináctý Union 2013 má už jen minimální krůček záchraně, který stěží propásne.

Chomutov disponuje jedním z nejkrásnějších fotbalových stadionů v republice, jenž byl financován díky bruselskému přerozdělovaní peněz a dotací v sídle Evropské unie a má jednoznačně prvoligové parametry. V provozu je necelé tři roky. „Těšíme se, že si na něm zahrajeme. Podle tabulky ČFL půjdeme do zápasu v roli favorita, na rozdíl od domácích můžeme hrát v klidu, ale Chomutov usiluje o záchranu, takže to bude těžké,“ uvedl záložník Jiří Kabele, s pěti góly a osmi asistencemi nejproduktivnější hráč týmu šemíků.

„Písek hrál proti nám jako o život, to samé Čáslav, oba tyto zachraňující se týmy jsme doma porazili. Jiné to nebude ani v Chomutově, ale my tam jedeme zase pro tři body, protože hráčskou kvalitu na to máme. Naším současným cílem je třetí místo konečné tabulky ČFL,“ nepřipustil diskuzi o osudu nadcházejícího utkání jeden z dvojice trenérů Milan Kopřiva.

Nebezpečí nejvyššího stupně: Piklovy standardky!

FC Chomutov hraje ČFL pátou sezonu v řadě. Počínaje tou 2010/11 v ní postupně obsadil 8., 5., 8. a 5. místo, tj. pokaždé v první polovině tabulky. To se mu letos už zcela jistě nepodaří. Trenér Robert Vágner, bývalý útočník Plzně Slavie a Teplic, nedávno oslavil 41. narozeniny.

Nejznámějším hráčem je o rok mladší záložník Aleš Pikl s bilancí 249 zápasů a 45 branek v I. lize, podobně jako Šimák vyhlášený exekutor standardních situací. Branku hájí 38letý sekretář klubu Radek Zaťko. Nejlepším střelcem týmu je další 38letý velezkušený forvard s 18 starty v I. lize Martin Boček, autor devíti gólů – všechny dal na jaře! Až v zimě se totiž vrátil do Chomutova z německého Auerbachu. Bočka si mohou pražští fanoušci pamatovat ještě z dob, kdy dával góly za Admiru.

Po sedmi gólech pak nastříleli za Chomutov Strada s Piklem. Klub také funguje coby farma prvoligových Teplic, které mu mohou na sobotní zápas půjčit nějaké ty hráče.

Na podzim obsadil Chomutov 16. místo. Z Vyšehradu si odvezl bod po remíze 4:4, na penalty vyhráli šemíci. V jarní tabulce je třináctý (Vyšehrad sedmý), v posledních třech zápasech doma ani jednou neprohrál.

Naposledy Chomutov vyhrál 3:1 v Písku

Před týdnem si přivezl tři body z mimořádně důležitého utkání v Písku, kde sice prohrál první poločas, hned po návratu ze šaten ale třemi góly během čtvrthodiny zápas rozhodl. Dvakrát se trefil Boček a jednou Pikl z penalty – za ruku Jiřího Ježdíka, který ještě na podzim hrál za Chomutov! Osm minut před koncem měl Boček na hlavě dokonce hattrick, to už ale neproměnil.

Trenér Vágner poslal na hřiště U Otavy tuto vítěznou sestavu: Zaťko – Haspra (90. Awuku), Hyneš, Kubík, Grubiša – Kravar, Klimeš – Jindráček (86. Fišekovič), Pikl, Česlák – Boček. Tedy s teplickým Jindráčkem na pravém kraji středové řady.

„Nakopnul nás vyrovnávací gól a ve druhé půli jsme už byli jasně lepší,“ řekl střelec dvou gólů Martin Boček. „Teď hrajeme dvakrát doma, a sice s Vyšehradem a Čáslaví. Očekávám, že vytěžíme všech šest bodů, abychom odvrátili sestup. Věřím, že se zachráníme.“

Boček tedy očekává vítězství svého týmu, zatímco šemíci očekávají pravý opak. Vypadá to, že podobně jako na podzim by se mohl hrát oboustranně hodně útočný fotbal. Utkání 30. kola ČFL FC Chomutov – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 30. května v 10.15 hod. a odřídí je rozhodčí Vojtěch Severýn z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Matěj Vlček rovněž z Prahy a Miloš Vitner z Teplic.

U 19 hostí v souboji o prvenství Střešovice

A-týmu jde stále o hodně, třetí místo v ČFL je určitě lákavé, klíčovým utkáním nadcházejícího víkendu ale bude pro Vyšehrad zápas U 19. Naše U 19 soupeří se Střešovicemi o prvenství v pražském přeboru staršího dorostu: oba mají tři kola před koncem 58 bodů a teď na sebe narazí na Vyšehradě. Hraje se v neděli od 15 hodin, v prvním vzájemném utkání na podzim vyhráli naši hráči ve Střešovicích 2:1 brankami obránců Milana Ljubinkoviče a Marka Kincla. Potom v posledních dvou kolech budou ještě hrát mladí šemíci na hřišti Dukly B a doma s Loko Vltavín, zatímco Střešovice s Libuší a v Braníku.

Juniorka se představí v utkání I. A třídy mužů na hřišti druhé Čechie Uhříněves, hraje se v neděli od 17 hodin.

Mladší dorostence čeká v neděli na Vyšehradě derby s Meteorem: sedmnáctileté od 10 hodin, šestnáctileté s výkopem čtvrt hodiny po poledni. Starší žáci hrají v neděli v Čáslavi, mladší žáci v sobotu dopoledne na hřišti v Krči se Sokolovem. Starší přípravka A se představí v sobotu už v 9 hodin ráno na hřišti Uhelných skladů, starší přípravka B hraje také s malými uhlíři, ale ve Stodůlkách.

Soupiska FC Chomutov

BRANKÁŘI: Radek Zaťko (narozen 1977), Marián Tvrdoň (1994, Slovensko)

OBRÁNCI: Marek Strada (1994), Jan Hyneš (1987), Petr Bohata (1989), Marek Vait (1986), Milan Grubiša (1991), Vojtěch Kubík (1983), Lukáš Haspra (1995), Almir Fišekovič (1990, Bosna a Hercegovina)

ZÁLOŽNÍCI: Aleš Pikl (1975, kapitán mužstva), Michal Klimeš (1991), Tomáš Česlák (1993), Felix Awuku (1992, Ghana), Matěj Kravar (1995)

ÚTOČNÍCI: Martin Boček (1976)

 

Foto: Jan Škrle, Ladislav Chlíbek a aedproject.cz

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...