INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kanonáda v Chomutově: 6:2! Šemíci nadále bojují o bronz

A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad si dojeli do Chomutova Pro nejvyšší vítězství v sezoně. Půltuctovou kanonádu zahájil na sklonku první půle dvěma góly Karel Kratochvíl, po změně stran se do střelecké listiny zapsali i Michal Kočí, Jan Kalaš, Jakub Šimkovský a Michal Macháček. Ten sice odehrál jen druhý poločas, přesto si vedle vstřelené branky stihl připsat tři gólové asistence. Po vítězství 6:2 a současně prohře Chrudimi v Holešovicích tak šemíci výrazně zvýšili své šance na medailové umístění v letošním nováčkovském ročníku ČFL. Naopak naděje Chomutova na záchranu se po tomto utkání hluboce propadly až kamsi k bodu mrazu.

Trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou poslali na chomutovský trávník stejnou základní sestavu jako týden předtím proti Čáslavi. Hned po pěti minutách hry ale přišla chyba ve středu pole, domácí podnikli kontr a Boček překonal brankáře Procházku. Gól ale neplatil, protože rozhodčí odpískal kapitánovi domácích Piklovi, který Bočkovi přihrál, filmování v souboji s Mojdlem, který se ho také nedotknul.

Po čtvrthodině hry Kabele vybojoval roh, Kučera poslal míč do vápna a Kratochvíl hlavičkoval do tyče! Ve 25. min. po přihrávce od Schöna Smolák střelou po zemi těsně minul. Dvě minuty nato útočníci Vyšehradu přečíslili obranu domácích, Kratochvíl zvolil místo střely přihrávku na Smoláka, tu ale vystihl stoper Hyneš. Snažil se míč odkopnout, což se mu sice povedlo, trefil však přitom spodní část břevna a od ní se míč odrazil do pole. Ve 33. min. měli po rohu šanci jít do vedení domácí, ale neproměnili ji.

Ve 42. min. Hyneš fauloval Smoláka, k provedení trestného kopu se postavil Kratochvíl a dělovkou ze třiceti metrů trefil k tyči: 0:1! V nastaveném čase první půle zaútočil po pravé straně Šimkovský a vystřelil pod břevno, brankář Zaťko míč vyrazil a u dorážky byl jako první Kratochvíl: 0:2!

Hned na začátku druhé půle měl Kratochvíl velkou příležitost na hattrick, pokusil se o technické řešení koncovky, ale neuspěl. Na druhé straně měl možnost snížit Strada, ale těsně minul. Zajímavé situace před oběma brankami se rychle střídaly, po Schönově centru zleva Kratochvíl ve skluzu nestihl trefit míč a zasunout jej zblízka do brány. Po dalším centru Schöna pálil na zadní tyči bez přípravy Kočí, ale trefil bránícího protihráče. Po rohu to pak zkusil Schön sám, ale přestřelil.

Po hodině hry přišly chvíle domácích. Boček z malého vápna hlavičkoval vedle, ale v 64. min. byl po trestném kopu v podobné situaci úspěšnější Hyneš: 1:2.

Uběhlo jen 88 vteřin a hostující tým vedl znovu dvougólovým rozdílem. Macháček prostrčil míč na Kočího a ten si v koncovce zkušeně poradil: 1:3! Vzápětí na druhé straně Boček mohl snížit, ale zblízka hlavičkoval vedle. Další šanci Pikla srazil Procházka na roh.

V 73. min. Macháček našel čerstvého Kalaše a ten prostřelil Zaťka: 1:4! Tři minuty nato ale domácí kontrovali a Boček střelou po zemi ve vápně snížil na 2:4.

Deset minut před koncem po brejku Kalaš přihrál zleva do středu hřiště Macháčkovi, ten prodloužil doprava na nabíhajícího Šimkovského, který v pravou chvíli a přesně vystřelil: 2:5! To ale nebylo vše, v nastaveném čase Nosek nasadil bránícímu protihráči housle, Kočí posunul míč na Kučeru, ten našel Macháčka, který se zorientoval mezi třemi hráči v zelených dresech: 2:6! Stejně jako v prvním vzájemném utkání na podzim na Vyšehradě, které skončilo 4:4, tak padlo osm branek, tentokrát ale výrazně ve prospěch Vyšehradu. Šest gólů venku dali naposledy šemíci v srpnové premiéře ročníku 2013/14 divize B v Žatci.

V neděli 7. června v 10.15 hod. přijde na řadu domácí derniéra ČFL v podobě střetnutí se Štěchovicemi a celou sezonu zakončí v sobotu 13. června zápas v Benešově.


Asistent Milan Kopřiva: „Jeli jsme do Chomutova pro tři body a ty máme, takže můžeme být spokojeni. Podle výsledku to tak nemusí vypadat, ale byl to určitě těžký zápas. Chomutov se zřejmě cítil poškozen hned v úvodu zápasu, kdy mu nebyl uznán gól kvůli filmování. To ale bylo jediné, co měl za stavu 0:0. Jinak jsme byli po celý zápas lepší a předváděli kombinační fotbal. Uklidnily nás první dva góly na konci poločasu, hlavně vedoucí gól Kráti z trestného kopu byl excelentní. Rozhodly jak individuální kvality našich hráčů, kdy bych tentokrát vyzdvihl hlavně výkony Kráti, Šimiho, obou stoperů i Martina Kučery, ale i kolektivní projev. Pochvalu tak zaslouží všichni. Dali jsme šest gólů a mohlo jich být ještě mnohem víc. Výsledek je tou nejlepší pozvánkou pro diváky na poslední domácí zápas příští neděli, kdy se na Vyšehradě představí Jirka Hruška se svými Štěchovicemi.“

Autor třetí branky Michal Kočí: „Filmování bylo Piklovi odpískáno správně, spadnul a Honza Mojdl se ho vůbec nedotknul. Proto nebyl Bočkův gól uznán. Výsledek odpovídá průběhu hry. Na velmi kvalitní, ale mokré hrací ploše jsme měli v první půli trochu problémy s kombinací, pak ale trávník uschl a ve druhé půli jsme už byli lepší. Navzdory dvěma inkasovaným gólům jsme v poslední půlhodině utkání jasně dominovali.“

 

FC Chomutov – Slavoj Vyšehrad 2:6 (0:2)

Branky: 64. Hyneš, 76. Boček – 42. a 45. (+2) Kratochvíl, 66. Kočí, 73. Kalaš, 81. Šimkovský, 90. (+1) Macháček.

Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:7.

Rozhodčí: Severýn – Vlček, Vitner. ŽK: Pikl, Boček – Schön, Kabele.

Diváků: 205.


Chomutov: Zaťko – Haspra, Kubík, Hyneš, Grubiša – Klimeš (60. Kravar), Bohata – Strada, Pikl, Česlák (81. Awuku) – Boček. Trenér Robert Vágner.

Vyšehrad: Procházka – Šimkovský (86. Nosek), Hendrych, Mojdl, Hanuš – Kabele (82. Rybařík), Kučera, Kočí, Schön (86. Cheremisin) – Kratochvíl (71. Kalaš), Smolák (46. Macháček). Na lavičce byl ještě připraven brankář Jelínek. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

11 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

9 – Macháček

5 – Kabele, Kalaš, Kočí

4 – Jukl, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Nosek, Schön

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Stejskal, Šimkovský

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)

 

Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

7 – Macháček

6 – Kalaš

4 – Smolák

3 – Ansuma, Hanuš, Kratochvíl, Svátek, Šimkovský

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek, Schön

1 – Frohna, Jelínek, Jukl, Kučera, Mojdl, Mujagič

 

Foto: Ladislav Chlíbek

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...