INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci zdolali 2:1 Štěchovice, zbývá už jen duel v Benešově

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad finišují! Vítězství 2:1 nad Štěchovicemi bylo už čtvrtým v řadě, posun na medailové příčky to ale ani tak bohužel nepřineslo. Finišují totiž i Domažlice, třetí místo uhájily snadným vítězstvím 5:2 na Meteoru – na půdě jasně posledního tabulky, kde Slavoj koncem dubna zcela nesmyslně nechal ležet všechny body. Před posledním kolem se ale na druhou stranu otevřela pro Domažlice i Vyšehrad nečekaná, i když asi jen teoretická možnost na stříbrné umístění, protože Jirny dvakrát za sebou prohrály a v posledním kole hostí Union 2013, který musí ještě bojovat o záchranu.

Do štěchovické brány, kterou tentokrát nehájil Radek Sňozík, se trefili Karel Kratochvíl a Vláďa Schön. Na obě branky přihrával Martin Kučera, který zaujal post defenzivního záložníka. Trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou se museli vyrovnat s absencí dvou obránců: Honzu Mojdla vyřadila nemoc a Tomáš Nosek byl nominován do reprezentace plážového fotbalu. Hodně netradičně tak nastoupil na pozici stopera Michal Macháček.

V úvodních deseti minutách hry nebylo vidět před bránami prakticky nic, pak se ale probil s míčem až téměř na hranici malého vápna hostí obránce Hanuš – jeho střelu z ostrého úhlu si „štěchovická dvojka v bráně“ Soukup ohlídal. Minutu nato se chytal za hlavu Kratochvíl, když po trestném kopu Kučery hlavičkoval ve velmi dobré pozici vedle. Po čtvrthodině hry byl v souboji faulován Smolák tak nešťastně, že musel vystřídat a zjevně otřeseného jej převezla sanitka do nemocnice. Vzápětí Kabele i Kratochvíl z trestného kopu přestřelili.

S tím se ale Kratochvíl nespokojil a přesně po půlhodině hry se prodral k další střele z malého vápna na zadní tyč, kde byl kousíček místa: Soukup ji tečoval a vyrazil na roh. Ten rozehrál Kučera na zadní tyč, kde opět „vyrostl“ nejvýš Kratochvíl a hlavičkou poslal míč s pomocí odrazu od tyče do brány: 1:0! Kromě dobrého výskoku byl také rozhodujícím faktorem výběr místa a přesnost při zakončení.

Aktivní Kratochvíl měl pak další šanci, podobně i Kabele, na druhou stranu dvě minuty před poločasem mohli hosté vyrovnat: Říhovu střelu zblokoval Macháček, jinak by skončila v síti.

V nástupu do druhé půle Kratochvíl hlavičkoval mimo štěchovickou bránu a Kočí střelou po zemi jen těsně minul. V 55. min. ale zakončil vydařenou kombinaci Kučera kolmou přihrávkou od pravé lajny před střídačkou domácího týmu na Schöna, ten udělal s balonem ještě několik kroků a z rohu vápna ostře vypálil přesně k bližší tyči: 2:0!

O sedm minut později se mohl Schön znovu zasat do střelecké listiny, jeho zblokovaná střela padala shůry téměř kolmo pod břevno a Soukup měl dost co dělat, aby míč vytěsnil na roh. V 69. min. se probil zleva do vápna hostí Hanuš a trefil vnější tyč, od níž se balon odrazil do zámezí. Čtvrt hodiny před koncem měl dobrou možnost i střídající Rybařík, na zlomek vteřiny ale zaváhal a obránce stihl jeho střelecký pokus zblokovat.

V závěru se ale snažily alespoň o korekci skóre i Štěchovice a Macháček odvracel téměř jistý gól na brankové čáře. V 87. min. to hostům přece jen vyšlo, střelou bez přípravy z hranice velkého vápna pokazil Procházkovi vychytanou nulu Jiroušek: 2:1. Šemíci ale i tak dospěli k 19. vítězství. O dvacátou výhru se pokusí v derniéře této sezony na stadionu jedenáctého Benešova, kde se bude hrát v sobotu 13. června od 17.00 hod. V sázce je mimo jiné i titul nejproduktivnějšího týmu soutěže: nejlepší trojici momentálně tvoří Bohemians Praha (67 nastřílených branek, už ale dokončili sezonu), Domažlice (66) a Vyšehrad (65).


Asistent Milan Kopřiva: „Získali jsme další tři body po dobrém výkonu, byli jsme jasně lepší a mohli dát víc gólů, Štěchovice nám to ale usnadnily. Čekal jsem totiž, že budou důraznější a nepříjemnější. Vyrovnali jsme se i s absencí Honzy Mojdla a utkání jsme jasně dominovali. Vyzdvihl bych tentokrát zejména výkony Karla Kratochvíla, Martina Kučery a Marka Hanuše, pochvalu ale zaslouží všichni.“

Autor druhé branky Vladislav Schön: „Trefil jsem přesně tam, kam jsem chtěl, byl to asi můj zatím nejhezčí gól za Vyšehrad. Hlavní je, že nám to pomohlo ke třem bodům, vyhráli jsme naprosto zaslouženě a teď to ještě zvládnout i v Benešově.“

Trenér Štěchovic Jiří Hruška: „Celý poločas jsme si zvykali na zdejší povrch hřiště, až ke konci jsme se dostali do gólové šance, kterou měl Říha. Ve druhé půli už to bylo z naší strany lepší, vytvořili jsme si minimálně pět situací, ze kterých jsme mohli něco vytěžit. Kontaktní gól na 2:1 jsme dali moc pozdě, už nebylo moc času na vyrovnání. Celkově byl však Vyšehrad lepší na míči, takže mu gratuluji k vítězství a přeju, aby skončil třetí v tabulce.“


Slavoj Vyšehrad – TJ Štěchovice 2:1 (1:0)

Branky: 31. Kratochvíl, 55. Schön – 87. Jiroušek. Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 13:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Šlapák. ŽK: Švejda, Jakobovský (oba Štěchovice).

Diváků: 202.


Vyšehrad: Procházka – Šimkovský, Hendrych, Macháček, Hanuš – Kučera – Kabele (79. Cheremisin), Kočí, Schön – Kratochvíl (69. Rybařík), Smolák (18. Kalaš). Na lavičce byl ještě připraven brankář Kubát. Trenér Jaroslav Klíma.

Štěchovice: Soukup – Švejda, Busta, Müller, Baubín (46. Novák) – Hudec (61. Jiroušek), Jakobovský, Drobílek, Pavlík – Jelínek (46. Tamou), Říha (73. Cienciala). Trenér Jiří Hruška.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Kratochvíl (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

9 – Macháček

5 – Kabele, Kalaš, Kočí

4 – Jukl, Smolák

3 – Ansuma, Hendrych, Schön

2 – Frimmel, Jurečka, Mojdl (z toho 1 v poháru a 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Nosek

1 – Böhm, Hanuš, Kolařík, Stejskal, Šimkovský

Dvě branky byly vlastní soupeřů (Drahoš/Chrudim a Engelmann/Meteor)


Nahrávači na góly (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Kočí

8 – Kabele

7 – Macháček

6 – Kalaš

4 – Smolák

3 – Ansuma, Hanuš, Kratochvíl, Kučera, Svátek, Šimkovský

2 – Bláha, Čížek, Frimmel, Jurečka, Kolařík, Nosek, Schön

1 – Frohna, Jelínek, Jukl, Mojdl, Mujagič

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...