INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zbývá derniéra v Benešově, medailová naděje dosud žije!

A“-muži Poslední zápas zcela mimořádné sezony, poslední cesta ven za soupeřem. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad mohou už nyní oslavovat nejlepší sezonu, jakou jsme kdy zde měli: nejhůř čtvrté místo v ČFL. Zbývá ale ještě sobotní zápas na stadionu jedenáctého týmu tabulky v Benešově a za jistých okolností lze ještě obsadit třetí nebo dokonce i druhé místo v konečné tabulce! Druhé Jirny mají 63 bodů (a lepší vzájemné zápasy s Vyšehradem), v posledním kole přivítají o záchranu bojující Union 2013. Třetí Domažlice mají 62 bodů (a vyrovnanou bilanci s Vyšehradem, ale výrazně lepší celkové skóre), ty přivítají celek Louňovic. Čtvrtý Vyšehrad má 61 bodů, pátá Chrudim už nemá na vylepšení svého postavení nárok.

Znovu je také potřeba připomenout, že fotbalisté Vyšehradu se mohou stát nejproduktivnějším týmem celé letošní ČFL: dosud je pořadí tří jasně nejlepších Bohemians Praha (67 branek, vítěz soutěže už ale má vše odehráno), Domažlice (66) a Vyšehrad (65).

Vracím se na místo svého někdejšího působiště. Za ČSAD Benešov jsem odehrál čtyři sezony v první polovině sedmdesátých let, kdy zde byla divize. Máme naprosto jasný cíl: vyhrát a pokusit se ještě protlačit se alespoň na třetí místo,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Slavoje Vyšehrad Milan Kopřiva. Dodejme, že právě z Benešova odešel do prvoligové Škody Plzeň, v jejímž modrém dresu s charakteristickým okřídleným šípem si připsal 90 startů v nejvyšší soutěži.

Možná už se trochu zapomnělo na skutečnost, že oba týmy jsou letošními nováčky ČFL. V prvním vzájemném utkání na podzim, přesněji v polovině listopadu, vyhráli šemíci doma 4:0, již v poločase byl stav 3:0. Po dvou gólech dali Karel Kratochvíl s Michalem Kočím. Šemíci strávili zimní pauzu na pátém místě, Benešov na třináctém.

Základem je nedostávat góly, tvrdí kouč Zákostelský

Tým 47letého trenéra Luboše Zákostelského, bývalého útočníka Slavie, který si ale mimochodem zahrál I. ligu také v dresu FK Švarc Benešov v sezoně 1994/95, neměl dobrý vstup do jara, třikrát v řadě prohrál, a vypadalo to na komplikace se záchranou. Pak se ale v domažlickém utkání oklepal a z jedenácti zápasů vytěžil 26 bodů! Před týdnem ale prohrál v Písku vysoko 3:6. Nakládačku se šesti nebo více inkasovanými góly už dlouho nepamatuje – konkrétně od října roku 2010, kdy si odvezl z divizního souboje v Litoli neuvěřitelnou prohru 5:7.

V píseckém střetnutí poslal trenér Zákostelský na trávník tuto sestavu: Stareček – Večera, Hrubý (88. Komárek), Zákostelský, Vrňák – Žák, Peroutka (75. Bredler) – Přitasil (85. Vyhlídal), Čapek, Balata (68. Vlasák) – Turek. Jak vidno, hráče Dukly Praha, jejíž je Benešov farmou, aby jeden lupou pohledal – žádní tam nejsou. Ale není divu v tomto období, kdy už mají hráči I. ligy i juniorské ligy dovolenou.

Většinu jsme inkasovali po hodně laciných a naivních chybách, které by neměli dělat ani žáci. Základem je nedostávat góly a my jich dostali šest, což se nesmí stát. První poločas byl vyrovnaný a ovlivněn dvěma lacinými góly, které jsme dostali. Na ně jsme ještě stačili zareagovat. Ve druhé půli potrestali domácí další naše chyby, na což jsme už nedokázali odpovědět. Pokud uděláme dvě chyby za první poločas, tak ve druhém, chceme-li uspět, nemůžeme udělat žádnou. To se ale nestalo, proto jsme prohráli,“ zhodnotil duel u Otavy Luboš Zákostelský.

Benešovská achilovka: produktivita ve druhých poločasech

V tabulce sestavené pouze z jarních zápasů je Vyšehrad s 29 body čtvrtý, hned za trojicí Bohemians Praha, Chrudim a Písek, zatímco Benešov s 26 body na devátém místě. Nejhorším jarním mužstvem ČFL není Meteor, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale Union 2013.

Co se týče dalších zajímavostí, jež nabízejí statistiky, v jednom ohledu je Benešov nejhorším týmem celé ČFL: ve druhých poločasech z dosavadních 33 zápasů nastřílel dohromady jen 13 gólů, nejméně ze všech. Proč, to nevíme, to si musejí žlutomodří vyhodnotit sami. Nejlepším střelcem týmu Benešova je záložník Pavel Čapek s devíti góly.

Stojí ještě za zmínku, že Benešov má výbornou „devatenáctku“, jež skončila v České lize staršího dorostu na 4. místě.

Utkání 32. kola ČFL SK Benešov – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 13. června v 17.00 hod. Řídit je bude rozhodčí Ondřej Čechlovský z Bítovan u Chrudimi. Na čarách mu budou asistovat Dan Vodrážka z Pardubic a Michal Myška z Libice nad Cidlinou. Určitě by bylo milé, pokud by přijeli do Benešova rozloučit se s touto úspěšnou sezonou i fanoušci Vyšehradu a svedli hlasivkový souboj s domácími „benefans“.

U 19 hraje s Loko Vltavín již v pátek v podvečer!

Naše U 19 vyhrála letos pražský přebor, a s touto soutěží se rozloučí již v pátek domácím zápasem s Loko Vltavín, předposledním týmem tabulky. Výkop je v 18 hodin, hoši budou také důstojným způsobem dekorováni.

Jenomže to ke spokojenosti samo o sobě zdaleka nestačí! Pokud totiž vedení FAČR pustí mladé šemíky do baráže, v což pevně věříme, čekají naše naděje ještě dva zápasy, a to buď s Kolínem, nebo s Doubravkou. Hrát se bude již ve středu 17. června a odveta potom hned o víkendu. Cíl je od začátku sezony jasný, naprosto zřetelný a transparentní: návrat Slavoje Vyšehrad do České ligy staršího dorostu.

Juniorku Vyšehradu čeká poslední vystoupení v sezoně v sobotu od 17 hodin na hřišti Ďáblic, tedy v témže termínu, v jakém nastoupí A-tým v Benešově.

Mladší dorostenci a žáci už před týdnem dohráli. Starší přípravka A hraje v sobotu dopoledne na hřišti Čechie Smíchov.

 

Soupiska SK Benešov

BRANKÁŘI: Jan Stareček (narozen 1992)

OBRÁNCI: Luboš Braný (1988), Karel Hrubý (1981, kapitán mužstva), Jan Zákostelský (1991), Jan Žák (1983), Marek Večera (1990)

ZÁLOŽNÍCI: Jakub Bredler (1992), Pavel Čapek (1992), Lukáš Horváth (1993), Vincenc Peroutka (1991), David Skopec (1994), Zdeněk Vrňák (1992)

ÚTOČNÍCI: Martin Jíša (1989), Patrik Svoboda (1994), Martin Turek (1985)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...