INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

FNL má pouze 15 účastníků, v premiéře vyzveme Znojmo

A“-muži FK Slavoj Vyšehrad se poprvé ve své historii zúčastní druhé nejvyšší soutěže alias Fotbalové národní ligy – samozřejmě s cílem odehrát ji co nejdůstojnějším způsobem a s co nejlepšími výsledky. Velmi důstojně v ní působil například i Loko Vltavín v předloňské sezoně, nakonec ale beztak skončil na 16. místě. To se ale Vyšehradu nestane! Soutěž má totiž jen 15 účastníků, kromě nás totiž neměl nikdo další z ČFL zájem o postup mimo pořadí. Jinými slovy – sestupovat z FNL bude tentokrát pouze jedno mužstvo.

My to ale být určitě nechceme. Už nyní pracujeme na tom, abychom dali dohromady konkurenceschopné mužstvo s cílem zachránit se v soutěži,“ prohlásil sportovní ředitel klubu František Ševinský, který se zúčastnil shromáždění klubů I. a II. ligy. To se uskutečnilo ve středu 24. června v hotelu Barceló na Praze 4, tj. svým způsobem na domácí půdě či teritoriu Slavoje Vyšehrad. K dispozici je už rozlosování soutěže: vstoupíme do ní dvěma domácími zápasy, a sice v neděli 2. srpna utkáním se Znojmem a o týden později s Vlašimí.

Znojmo si zahrálo v sezoně 2013/14 nejvyšší soutěž a v uplynulém ročníku FNL skončilo na 11. Místě pod vedením trenéra Ludevíta Grmely. Ten už ale ve městě okurek počátkem června skončil, nahradil jej Radim Kučera. Vlašim skončila pod verdením Vlastimila Petržely o stupínek výš než Znojmo, tedy desátá. Ve 3. kole však čeká šemíky cesta do daleké Karviné. Mimochodem – na Moravě si zahrál tým Vyšehradu naposledy před 33 lety, přesněji 20. června 1982, kdy prohrál 1:4 na hřišti Slezanu Frýdek-Místek. Ze současných hráčů byli už tehdy naživu jen Miroslav Hendrych (2,5 roku) a také Karel Kratochvíl, který byl toho dne na světě teprve 12 dní…

Los pro sezonu 2015/16 je tedy znám, čeká se ještě na soupeře v Poháru FAČR. Další bližší informace zatím nejsou k dispozici, vše je ve stadiu příprav a jednání. Snad jedině tolik, že by i v profesionální soutěži měl zůstat zachován termín domácích zápasů tak, jak jsou na něj naši fanoušci zvyklí, tedy v neděli dopoledne. Jak už bylo zveřejněno, příprava týmu začne 1. července, plán přípravných zápasů bude rovněž teprve zveřejněn.

Kromě posílení kádru chystáme i rozšíření realizačního týmu či funkcionářského zázemí. Chceme však tady mít jen takové lidi, kteří budou dýchat pro Vyšehrad a budou mu loajální,“ dodal František Ševinský. Pro tréninky by mělo A-mužstvo využívat především stadion v Krči. Rezerva týmu mužů bude nadále působit v I. A třídě, zatímco dorostenecká a žákovská družstva na úrovni republikových soutěží.

Zajímavou informací je i to, že by se mělo až 15 zápasů nového ročníku Fotbalové národní ligy objevit na televizních obrazovkách v rámci přímých přenosů.

 

Podzimní zápasy Slavoje Vyšehrad ve FNL

 

1. kolo: Vyšehrad – Znojmo (neděle 2. srpna)

2. kolo: Vyšehrad – Vlašim (neděle 9. srpna)

3. kolo: Karviná – Vyšehrad (sobota 15. srpna)

4. kolo: Vyšehrad – Opava (neděle 23. srpna)

5. kolo: Třinec – Vyšehrad (sobota 5. září)

6. kolo: Vyšehrad – Sokolov (neděle 13. září)

7. kolo: Táborsko – Vyšehrad (sobota 19. září)

8. kolo: volno

9. kolo: Olomouc B – Vyšehrad (neděle 4. října)

10. kolo: Vyšehrad – Ústí nad Labem (neděle 11. října)

11. kolo: Hradec Králové – Vyšehrad (neděle 18. října)

12. kolo: Vyšehrad – Pardubice (neděle 25. října)

13. kolo: Frýdek-Místek – Vyšehrad (sobota 31. října)

14. kolo: Vyšehrad – Varnsdorf (neděle 8. listopadu)

15. kolo: České Budějovice – Vyšehrad (neděle 15. listopadu)

16. kolo: Vlašim – Vyšehrad (sobota 21. listopadu)

 

Poznámka: termíny jednotlivých utkání budou teprve blíže upřesněny.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...