INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Příprava začala s 25 hráči, je mezi nimi i řada nových tváří

A“ tým Pouhých osmnáct dní od posledního zápasu ČFL v Benešově fotbalisté Slavoje Vyšehrad zahájili přípravu na novou sezonu. Poprvé se tým sešel během prvního červencového dne v počtu 25 hráčů na domácím stadionu, a tak zahajovací trénink proběhl na umělce. Další se už konají dvoufázové na přírodní trávě hřiště Sparty Krč.

Ke stávající dvojici koučů Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva se připojili na trénincích ještě dosavadní trenér mládeže Tomáš Holeček a sportovní ředitel klubu František Ševinský. Realizační tým posílil i gólman Václav Winter, který bude trenérem brankářů. Ještě v uplynulé sezoně patřil k oporám týmu FK Bohemians Praha, který suverénně vyhrál ČFL. Jak známo, postup do Fotbalové národní ligy však vedení klubu neakceptovalo a na Střížkově se bude hrát od nové sezony jen pražský přebor.

Je to pro mě nová výzva, za kterou jsem rád a chci svými zkušenostmi přispět k tomu, aby Vyšehrad ve druhé lize mile překvapil,“ prohlásil mj. po svém nástupu 38letý Winter, který bude současně krýt záda brankářské dvojici.

Ze stávajícího kádru hráčů zatím nikdo neodešel, naopak z hostování se vrátil útočník Musa Ansuma. Na jaře přispěl 11 góly k výraznému vzestupu divizního týmu Českého Brodu. „Poperu se o svoji šanci hrát za Vyšehrad druhou ligu,“ prohlásil stručně Musa. Tak trochu paradoxně to má na tréninky současně nejdál i nejblíž: nejdál proto, že jeho domovinou je Ghana, a nejblíž z toho důvodu, že bydlí v Krči… Další staronovou tváří na tréninku byl brankář Martin Blažek, který naposledy chytal za Jíloviště ve Středočeském krajském přeboru.

A zcela nové tváře na zkoušce?!

Brankář Lukáš Krbeček a útočník Tomáš Krbeček, bratrská dvojice z prvoligové Příbrami. Oba ale v uplynulé sezoně působili na farmě v Králově Dvoře, a tak si zahráli v ČFL i proti Vyšehradu. Dále dva mladí sparťané, obránci David Matějka Richardem Macháčem a dva hráči z Viktorie Plzeň: útočníci Daniel Černý s Vítězslavem Hrdličkou. Novicem je i teplický obránce David Šraga, který má velmi čerstvé zkušenosti s druhou ligou, konkrétně z týmu Ústí nad Labem. S mužstvem se připravuje rovněž tuniský záložník Bilel Wahbi. Počítá se i s účastí obránce Václava Ježdíka, který hrál naposledy FNL za Kolín.

Přímo na Vyšehradě jsem chytal v minulé sezoně dvakrát, samozřejmě jako soupeř: nejprve v srpnovém utkání ČFL za Králův Dvůr a potom v zimní pauze za Příbram. Určitě bych si tehdy nepomyslel, že to budu v létě zkoušet právě tady. Ale oba s bráchou jsme rádi, že se můžeme o tuhle šanci hrát druhou ligu ucházet. Asi tu nebudeme usilovat o postup do první ligy nebo špičku tabulky, přesto věřím, že Vyšehrad by mohl hrát i v profesionální soutěži důstojnou roli. Důležitý bude už vstup do sezony, tři z prvních čtyř kol na domácí půdě,“ připomněl Lukáš Krbeček. Je to tak: šemící hrají nejprve dvakrát doma, a sice se Znojmem a Vlašimí, potom se představí v Karviné a ve 4. kole FNL opět doma proti Opavě. Lukáš Krbeček společně se svým bratrem Tomášem pocházejí z Tlučné u Plzně, a tak dojíždějí do Prahy autem i s oběma hráči Viktorie Černým a Hrdličkou.

První přípravné utkání sehrají šemíci tuto sobotu 4. července v 10 hodin s juniorkou Bohemians Praha 1905, druhé v pátek 10. července od 17 hod. s Baníkem Sokolov. Obě se uskuteční právě v Krči. Spojení městskou hromadnou dopravou: od stanice metra Budějovická bus č. 170 do zastávky Dolnokrčská, dál pěšky cca 80 metrů a zabočit do uličky doleva.

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...