INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První utkání přípravy: šemíci porazili juniorku klokanů 3:1

A“-muži Vítězstvím 3:1 nad juniorkou Bohemians Praha 1905 zahájili fotbalisté Slavoje Vyšehrad letní přípravu. Na hřišti Sparty Krč se již v úvod zápasu střelecky prosadili David Smolák a Marek Hanuš, v závěru utkání pak potvrdil výhru třetím gólem David Šraga. Na hřišti se představilo celkem 22 hráčů v modrém dresu, z toho přesně polovina z nich jej oblékla úplně poprvé. V obou poločasech totiž nastoupily dvě rozdílné jedenáctky.

Utekla jen minuta hry a už se měnilo skóre. Hrdlička sklepl balon k zemi a Smolák střelou po zemi na zadní tyč překonal brankáře Doška: 1:0! Pět minut nato kopal Schön už třetí roh, na který si naběhl Tomáš Krbeček, hlavičkoval však těsně nad. V 10. min. ale Tomáš Krbeček přihrával a Hanuš křížnou střelou na zadní tyč zakončoval: 2:0! Trefil se přesně do téhož místa v síti, jako před ním Smolák.

Nováček druhé nejvyšší soutěže měl nad zelenobílými v první půli výrazně navrch, hlavičku Černého zachytil na brankové čáře gólman Došek. Šanci znovu skórovat měl potom nejen Smolák, ale i další hráči Slavoje. Sedm minut před poločasem po faulu na Černého Nosek z trestného kopu pálil těsně nad.

Do druhé půle však nastoupila úplně jiná jedenáctka, navíc bez stoperů (hráli je klasičtí záložníci Kočí s Kučerou) a převahu si vytvořili naopak mladí klokani, jež vedl v roli trenéra Marek Kopač. A brzy toho také využili ke korekci skóre: v 54. min. snížil na 2:1 Košata.

Po kontaktním gólu desátého týmu tabulky uplynulého ročníku juniorské ligy šemíci znovu zabrali, ale už se jim nedařilo proměńovat šance. Dostával se do nich zejména Rybařík, který také v 72. min. přeloboval vyběhnuvšího Doška a jeho „svíce“ se odrazila od břevna do zámezí. Až v 90. min. po přihrávce od Ansumy přidal třetí gól Šraga: 3:1!

Druhé přípravné utkání sehrají šemíci v pátek 10. července od 17 hod. s Baníkem Sokolov, pátým týmem tabulky FNL v sezoně 2014/15. Hrát se bude opět v Krči. Spojení na krčský stadion městskou hromadnou dopravou: od stanice metra Budějovická bus č. 170 do zastávky Dolnokrčská, dál pěšky cca 80 metrů a zabočit do uličky doleva.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „V prvním poločase to byl fotbal ve stylu kočka – myš. Dali jsme dva góly, ale dalších pět až šancí zahodili. Na začátku druhé půle se projevilo, že jsme nastoupili bez stoperů a soupeř snížil. Potom jsme se znovu ujali iniciativy, šance měl hlavně Franta Rybařík, převahu jsme ale moc nevyjádřili ve skóre. Měli jsme vyhrát rozdílem pěti až šesti gólů, to by odpovídalo obrazu hry.“

 

Slavoj Vyšehrad - Bohemians Praha 1905 junioři 3:1 (2:0)

Přípravné utkání 4. července 2015 v Krči.

Branky: 2. Smolák, 10. Hanuš, 90. Šraga – 54. Košata.

Rozhodčí: J. Drobný – Čermák, Stěhule. ŽK: Wahbi – Charvát.

Diváků: 45.


Vyšehrad 1. poločas: L. Krbeček – Cheremisin, Matějka, Nosek, Hanuš – Schön, T. Krbeček, Hrdlička, Mysliveček – Smolák, Černý.

Vyšehrad 2. poločas: Štěpanovský – Macháč, Kučera, Kočí, Šraga – Šimkovský, Wahbi, Junek, Tadeáš – Ansuma, Rybařík. Trenéři Jaroslav Klíma a Tomáš Holeček.

 

Noví hráči v dresu A-týmu Vyšehradu:

První poločas: L. Krbeček, T. Krbeček, Matějka, Hrdlička, Černý, Mysliveček (vnuk trenéra naší U 19)

Druhý poločas: Štěpanovský, Macháč, Šraga, Wahbi, Tadeáš a z vlastního dorostu Junek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...