INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mysliveček se Svátkem trefili vítězství 2:1 na půdě Vltavínu

„A“-muži – Čtyři zápasy a čtyři výhry, to je dosavadní bilance fotbalistů Slavoje Vyšehrad v letní přípravě. Po krčských výhrách s juniorkou Bohemians 1905, týmem hráčů bez angažmá a Sokolovem zvítězili ve středu 15. července 2:1 také na holešovickém hřišti Loko Vltavín. V první půli se trefil z trestného kopu Franta Mysliveček, po změně stran obstaral rozhodující trefu Honza Svátek.

Loni v srpnu ještě v ČFL vyhráli Holešovičtí doma nad Vyšehradem 4:0 a mohli vyhrát i víc, tentokrát ale narazili na silnější tým v modrých dresech. V první půli se v něm objevily tři úplně nové tváře: Lukáš Fialka (Slavia), Radek Žaloudek a Jakub Košata (oba Bohemians 1905). Všichni tři nastoupili v obraně.

Po vyrovnané úvodní čtvrthodině se domácí prodrali zleva do vápna a po zpětné přihrávce otevřel skóre hlavou italský fotbalista Pezzoti: 1:0. Uběhlo sotva pět minut a bylo vyrovnáno. Krásnou kombinační akci šemíků zastavili domácí faulem na T. Krbečka na hranici vápna a Mysliveček (vnuk trenéra naší U 19) brilantní trefou z trestného kopu k tyči překonal brankáře Pávka: 1:1!

Po půlhodině hry Mysliveček odcentroval zleva a nabíhající Jindráček hlavičkoval vedle domácí brány. Vzápětí Jindráček odcentroval zprava a nabíhající Košata střelou z voleje jen těsně minul vzdálenější tyč a poslal balon do zámezí. Šanci měl i Smolák. V závěru první půle měli dvě příležitosti i domácí, Němec a Pezzoti je ale neproměnili. Hlavně v prvním případě se vyznamenal Štěpanovský. Stínem první půle byl však opakovaný ostrý faul domácího zadáka Komárka na Krbečka, za nějž si vysloužil žlutou kartu.

Rozhodující moment zápasu přišel po změně stran v 62. min. Kučera převzal balon od Smoláka, přihrál na vápno a Svátek nádhernou trefou do horného růžku překonal Pávka: 1:2! Vzápětí měl Svátek další dvě šance, které už ale neproměnil – také Macháček pálil po rohu nad, Krbeček vedle a nedlouho před koncem Kučera z patnácti metrů trefil jen střed brány a brankáře Vltavínu.

V sobotu 18. července sehrají fotbalisté Vyšehradu hned dva přípravné zápasy: v 10 hodin dopoledne v Krči s teplickou juniorkou a v 17 hodin se představí na hřišti Slovanu Velvary, vítěze středočeské I. A třídy. Za Velvary hrají naše dlouholeté opory Lukáš Budějský s Jakubem Frohnou a trenérem je Pavel Janeček.


Asistent Milan Kopřiva: „Vyhráli jsme 2:1 na Vltavínu po velmi solidním výkonu, ale je třeba říct, že také domácí předvedli kvalitní fotbal. Ostatně Vltavín dobře známe z ČFL. V první půli se objevilo v naší sestavě osm nových hráčů a inkasovali jsme vinou nedůrazu několika našich hráčů první gól. Brzy jsme ale po krásné akci, která skončila faulem na Tomáše Krbečka a přesnou trefou Franty Myslivečka z trestného kopu, vyrovnali. Už v první půli jsme mohli přidat další gól, šanci měl hlavně David Smolák. Do druhé půle nastoupili z větší části hráči, kteří už na Vyšehradě působili, čtvrt hodiny nám však trvalo, než jsme se znovu dostali pořádně do hry. Akce, která přinesla náš vítězný gól, začala u Adama Klavíka, pokračovala finální přihrávkou Martina Kučery a Honza Svátek parádní trefou upravil na 2:1. V závěrečné půlhodině, s výjimkou jedné střely Abeny, už jsme domácí k ničemu nepustili. Naopak další dvě přiležitosti dát gól si vypracoval Sváťa a měli je i další hráči. Všichni včetně brankáře Martina Štěpanovského zaslouží absolutorium – takhle se bojuje o místo v kádru druholigového mužstva!“

 

Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:1)

Přípravné utkání 15. července 2015 v Holešovicích.

Branky: 17. Pezzoti – 21: Mysliveček, 62. Svátek.

Rozhodčí: Pechanec – Raatajová, šafránková. ŽK: Komárek (Vltavín).

Diváků: 100.


Vyšehrad: Štěpanovský – Šimkovský, Fialka (46. Matějka), Žaloudek (46. Hendrych), Košata (46. Macháček) – Smolák (70. Richter), T. Krbeček, Mysliveček – Richter (46. Kučera) – Kratochvíl (46. Svátek), Jindráček (46. Klavík). Trenéři Jaroslav Klíma, Tomáš Holeček a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...