INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pohárovým soupeřem Braník: položil na lopatky tým Libiše!

„A“ tým – Slavoj Vyšehrad vstoupí do Poháru FAČR v neděli 26. července odpoledne na hřišti týmu ABC Braník, vítěze I. A třídy a nováčka pražského přeboru. Tým trenérů Romana Trunečka a Petra Anderta se v předkole opravdu vytáhl a porazil divizní Sokol Libiš 3:2. Během dvou měsíců tak dosáhl už třetího triumfu: v červnu se totiž radoval jednak z prvenství v I. A třídě, již vyhrál s náskokem 11 bodů před Dolními Chabry, jednak z triumfu v Poháru Pražského fotbalového svazu. V jeho finále porazil na hřišti Vltavínu přeborové Třeboradice 1:0 gólem našeho bývalého hráče Jirky Kubíka. Díky tomu se také prodral do „velkého“ poháru.

Právě „Kubajz“ už ale v utkání proti šestému týmu tabulky divize B chyběl, neboť se stal v létě posilou divizního nováčka Sokol Družba Suchdol u Kutné Hory. V libišském dresu se objevili dva naši bývalí útočníci Ivan Baratynskyy a Lukáš Jiráň, nicméně do utkání v Braníku nastoupil jen první z obou.

Braník určitě nešel do utkání s Libiší v roli favorita, zkušenějšího soupeře ale dokonale zaskočil. Ve 14. min. otevřel skóre Adam Trávník (syn známého trenéra a také odchovance Vyšehradu Pavla Trávníka) a deset minut nato zaskočil brankáře Jungra střelou přímo z rohu na zadní tyč kapitán Braníku Cvrček. Jeho úspěšné trefě možná trochu pomohl i vítr. Minutu před poločasem dal však Chlapec kontaktní gól na 2:1.

Po změně stran divizní tým převzal otěže hry a v 66. min. syn libišského šéfa Kabyl vyrovnal na 2:2. Dvě minuty nato však Sokol inkasoval rozhodující gól, který vstřelil čerstvý muž v branickém dresu Šalanda. Na hřišti byl v tu chvíli sotva tři minuty! Později měl Šalanda ještě další velkou příležitost přidat pojistku v podobě čtvrté branky, Braník ale i tak zápas dotáhl do vítězného konce. Na stavu 3:2 se už nic nezměnilo a šemíci tak mají jasno, s kým budou hrát.

Utkání ABC Braník – Slavoj Vyšehrad v 1. kole Poháru FAČR by se mělo uskutečnit v neděli 26. července od 17 hodin, nedojde-li ke změně tohoto termínu. V případě vítězství, předpokládaného a očekávaného, se náš tým představí v utkání 2. kola Poháru FAČR na půdě vítěze souboje Jablonec nad Jizerou – Čáslav.

Trenér Braníku Roman Truneček: „Přestože nám chyběli tři hráči základní sestavy Tsonev, Švertšal a Škobis, vyhráli jsme zaslouženě. Byli jsme totiž fotbalovější a dokázali se prosadit naší taktikou založenou na brejkových situacích. Vycházely nám a z nich jsme také dali první a třetí gól, zatím ten druhý byl přímo z rohu. Libiš vstřelila oba své góly po standardkách, v tom se ukázala být nesmírně silná. Jinak ale většinou jen nakopávala balony, zatímco my jsme se snažili hrát po zemi. Vážíme si toho, že jsme porazili přední divizní tým, stejně jako faktu, že v Braníku přivítáme za týden již druholigový Slavoj Vyšehrad. To bude pro celý Braník opravdový svátek a očekáváme, že přijde velká návštěva.“

Manažer Sokolu Libiš Jiří Kabyl: „Šli jsme do zápasu z plného tréninkového zatížení a odehráli jsme ho pouze s jedenácti hráči bez střídání. Inkasovali jsme tři hloupé góly, proto jsme v Braníku neuspěli. V polovině druhé půle jsme vyrovnali na 2:2, měli jsme viditelnou územní převahu i šance, ale v době, kdy se hrálo jen na bránu domácích, jsme inkasovali třetí a rozhodující gól.“

 

ABC Braník – Sokol Libiš 3:2 (2:1)

Pohár FAČR, předkolo.

Branky: 14. Trávník, 24. Cvrček, 68. Šalanda – 44. Chlapec, 66. Kabyl.

Rozhodčí: Petřík – Musil, Šulcová. ŽK: Kodytek, Cvrček – Baratynskyy, Řepka.

Diváků: 200.


Braník: Kudláček – Kyselka (90. Kryštof), Mráz, J. Kučera, Kodytek – Novák (75. Onderka, 90. Záhorský), Matera (88. Pilík), Platil, Habětín (65. Šalanda) – Cvrček, Trávník. Trenér Roman Truneček.

Libiš: Jungr – Čadek, Kabyl, Kolísek, Bezděk – Baratynskyy, Řepka, Chlapec, Kvída – Poništ, Petr. Trenér Václav Havel.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

 

Los 1. kola Poháru FAČR

Braník – Vyšehrad, Brandýs nad Labem – Loko Vltavín, Český Krumlov – Písek, Hořovicko – Sokolov, Doubravka – Dynamo České Budějovice, Litoměřice – Varnsdorf, Nový Bor – Pardubice, Olympia Hradec Králové – Benešov, Holice – Chrudim, Trutnov – FC Hradec Králové, Admira Praha – Vlašim, Karlovy Vary – Domažlice, Vilémov – Most, Neratovice – Brozany, Chomutov – Štěchovice, Semily – Dobrovice, Český Brod – Ústí nad Labem, Jablonec nad Jizerou – Čáslav, Klatovy – Viktoria Žižkov, Vysoké Mýto – Union 2013, Dvůr Králové – Táborsko, Meteor Praha VIII – Tachov, Kladno – Králův Dvůr, Živanice – Převýšov, Zápy – Kolín, Dolní Benešov – Rýmařov, Ústí u Přerova – Frýdek-Místek, Přerov – Vyškov, Velké Karlovice – Brumov, Nová Ves u Nového Města na Moravě – Velké Meziříčí, Líšeň – Kroměříž, Hodonín – Prostějov, Petrovice – Vítkovice, Pelhřimov – Znojmo, Krnov – Hlučín, Tasovice – Břeclav, Hranice – Karviná, Mohelnice – Uničov, Nový Jičín – Třinec, Rosice – HFK Olomouc, Šumperk – Opava, Slavičín – Otrokovice, Stará Říše – Třebíč.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...