INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tým Vyšehradu byl poctěn audiencí na nuselské radnici

„A“ tým – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad se u příležitosti svého postupu do Fotbalové národní ligy dočkali významné společenské pocty: v pondělí 20. července 2015 byli na Nuselské radnici přijati vedením Úřadu městské části Praha 4.

Setkání se zúčastnili starosta Mgr. Petr Štěpánek, CSc., zástupce starosty Ing. Zdeněk Kovářík, dále vedoucí odboru kultury, sportu a grantové politiky Mgr. Daniela Kazdová a další členové vedení městské části včetně velkého příznivce našeho klubu PhDr. Karla Šplíchala. Slavoj Vyšehrad reprezentovali šéf klubu a současně trenér Jaroslav Klíma, dále PhDr. Jiří Novotný, Karel Šplíchal mladší, Mgr. David Procházka a většina hráčů, kteří úspěšně hájili modrobílé barvy v uplynulém ročníku ČFL.

„Postup do druhé nejvyšší soutěže vnímám jako fantastický úspěch. Praha 4 má nyní po dlouhé době opět velký tým: kdysi to býval SK Nusle, nyní Slavoj Vyšehrad,“ ocenil starosta Štěpánek mužstvo šemíků a vzápětí se obrátil k samotným hráčům: „Pro vás všechny je to velká příležitost, abyste na sebe upozornili, chytili svoji šanci a prosadili se v profesionálním fotbalu. Nezapomeňte však, že jste si postup vybojovali společně, jako tým. Soudržnost mužstva v kolektivním sportu je základním předpokladem úspěchu,“ připomněl známou pravdu s nadčasovou platností.

„Doufám, že si budeme moci vychutnat účast ve druhé lize déle než jednu sezonu. Byl bych rád, abyste nám dali příležitost, pozvat vás sem na radnici častěji. Přeju vám úspěch v soutěži, kterou Vyšehrad dosud nehrál, přijdeme vás povzbudit,“ přidal se zástupce starosty Zdeněk Kovářík.

Majitel klubu Jaroslav Klíma poděkoval vedení městské části za pozvání a rovněž zmínil, že účast v profesionální soutěži je obrovským úspěchem i výzvou. Praha 4 je městskou částí, která je počtem svých obyvatel srovnatelná s velkým městem – nejen to, v sezoně 2015/16 bude Slavoj Vyšehrad jediným zástupcem celé metropole ve Fotbalové národní lize. Zkrátka bude o co hrát a koho reprezentovat.

Setkání na půdě úřadu však nebylo jen ryze formální záležitostí – zástupci radnice se totiž živě zajímali o dění v klubu, který se může také pochlubit úspěšnou prací s mládeží. Praha 4 přitom klade důraz především a právě na podporu sportující mládeže – nejen fotbalu, ale například i atletiky, baseballu, softbalu, krasojízdy, kolové a dalších odvětví. Oba nejvyšší představitelé radnice dlouze pohovořili s kapitánem mužstva Miroslavem Hendrychem a poté i s funkcionáři klubu.

Slavoj Vyšehrad se poprvé ve své 108leté historii dočkal takové společenské pocty. Nezbývá než si přát, aby slova místostarosty Kováříka padla na úrodnou půdu a naši fotbalisté zavdali vedení MČ Praha 4 – ať už v blízké, či trochu vzdálenější budoucnosti – další důvod k pozvání na radnici!


Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...