INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kombinovaná sestava šemíků nestačila na Čechii Vykáň: 1:2

„A“-muži – Dva dny po úterní krčské porážce 0:1 s Pískem fotbalisté Vyšehradu neuspěli ani proti dalšímu týmu z nižší soutěže. Silně kombinovaná sestava šemíků podlehla ve čtvrtek 23. července na umělce domácího stadionu týmu Čechie Vykáň 1:2.

Tým z Nymburska je nováčkem Středočeského krajského přeboru a představil ve své sestavě celou řadu velmi zajímavých hráčů: v brance Adam Kosmák, který chytal za Baník Ostrava, v poli exslávista Lukáš Jarolím, fotbalista s 304 starty v nejvyšší soutěži, dále bývalý kapitán futsalové reprezentace a kanonýr Martin Dlouhý či také útočník Jiří Dalekorej, který to zkoušel před lety právě na Vyšehradě. Dva z nich, Jarolím s Dalekorejem, překonali brankáře Michala Kubáta. Za domácí tým korigoval Karel Kratochvíl, který navíc dvakrát nastřelil tyč.

Klima bylo příznivější než v úterý, a tak byl zápas na umělém trávníku i v tomto ročním období docela snesitelný. Hrál se oboustranně útočný fotbal, přičemž na straně domácích se nejčastěji dostával v první půli k zakončení Svátek a na straně hostí Šedivý. Největší šanci měl však po necelé půlhodině hry Ansuma, ve skluzu a tísněný protihráčem ale minul bránu. Pět minut nato po centru od dorostence Křemena Kratochvíl zblízka trefil brankáře Kosmáka.

Hned po několika vteřinách druhé půle se dostal do velké šance Šedivý, sám před brankářem Kubátem ale střelou po zemi těsně minul bránu.

V 52. min. po narážečce se Svátkem Kratochvíl trefil tyč Kosmákovy brány. Dvě minuty nato se prosadili hosté, Jarolím tečovanou střelou z trestného kopu otevřel skóre: 0:1. Minutu nato Kratochvíl opět trefil tyč, tentokrát hlavou po rohu Svátka! V 65. min. se dostal do brejku Dalekorej a střelou po zemi na bližší tyč zvýšil: 0:2. Pět minut nato po přihrávce od Křemena Kratochvíl snížil: 1:2! Vyrovnat mohl v 78. min. Ansuma, po Křemenově rohu ale hlavičkoval zblízka nad.

Náš tým čeká nyní už první mistrovský zápas v nové sezoně. Nebude to ještě II. liga, ale 1. kolo Poháru FAČR na hřišti týmu ABC Braník, tj. vítěze Poháru Pražského fotbalového svazu a současně nováčka pražského přeboru. V Braníku hrajeme v neděli 26. července od 17 hodin.

Asistent Milan Kopřiva: „Vykáň u nás předvedla, že není týmem žádných nazdárků, ale naopak fotbalistů, kteří to opravdu umějí. Nejen Jarolím a Dlouhý, ale i další jejich hráči. Po celý zápas byli také lepší. Nastoupili jsme v silně kombinované sestavě, kdy měli naši hráči prokázat, že si zaslouží místo v druholigovém kádru, to se ale u mnoha z nich nestalo. Není to poprvé a chceme-li Vyšehrad někam posunout, což rozhodně chceme, nezbude nám, než prostě vsadit na jiné fotbalisty.“

 

Slavoj Vyšehrad – Čechie Vykáň 1:2 (0:0)

Přípravné utkání 23. července 2015 na Vyšehradě.

Branky: 70. Kratochvíl – 54. Jarolím, 65. Dalekorej.

Rozhodčí: Hlavnička – Zelený, Kučera. Bez karet.

Diváků: 60.


Vyšehrad 1. poločas: Kubát – Cheremisin, Hendrych, Turek, Čižikov (23. Křemen) – Šimkovský (39. Čižikov), Křemen (20. Junek), Madej (20. Krivosheev) – Kratochvíl, Ansuma (32. Madej), Svátek.

Vyšehrad 2. poločas: Kubát – Cheremisin (50. Šimkovský), Hendrych, Turek, Křemen (56. Ansuma) – Čižikov (61. Cheremisin), Junek (66. Křemen), Krivosheev (66. Čižikov), Madej – Kratochvíl (74. Junek), Svátek (73. Krivosheev). Trenéři Jaroslav Klíma, Tomáš Holeček a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...