INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Patnáct trenérů mužstev FNL, jejich cíle a odhady: čtěte zde!

A“-muži Nový ročník Fotbalové národní ligy odstartuje pátečním střetnutím Ústí nad Labem – Táborsko a v neděli dopoledne na Žižkově čeká historická premiéra ve druhé nejvyšší soutěži tým Slavoje Vyšehrad, který změří síly se Znojmem.

Než to celé vypukne, pootevřelo dveře svých „kuchyní“ všech patnáct trenérů zúčastněných mužstev. Vyšehradu dávají většinou docela dobré vyhlídky, přestože v posledních dvou letech šemíci postoupili dvakrát za sebou tzv. mimo pořadí – jak do ČFL (druhé místo v divizi B za Louňovicemi), tak i do FNL (třetí místo v ČFL za Bohemians Praha a Domažlicemi).

Zde jsou tedy předsezonní názory a odhady! Kormidelníci týmů FNL odpovídali na tyto tři otázky:

 

1) S jakým cílem vstupujete do letošního ročníku Fotbalové národní ligy?

2) Kdo bude černým koněm, respektive příjemným překvapením soutěže?

3) Co se dá čekat od týmu Slavoje Vyšehrad?

 

Bohuslav Pilný (FC Hradec Králové)

1) Naším cílem je pohybovat se v tabulce co nejvýš. Samozřejmě bychom se rádi vrátili do nejvyšší soutěže. Odešlo nám však devět hráčů, a tak máme prakticky úplně jiné mužstvo.

2) Myslím, že to mohly být znovu Varnsdorf a Táborsko.

3) Vyšehrad může být zajímavým oživením druhé ligy. Otázkou je, jak se vyrovná s žižkovským azylem, když je zvyklý hrát na své umělce. Ale určitě se posílí kvalitními hráči a měl by hrát lépe než loni Kolín.

 

František Cipro (SK Dynamo České Budějovice)

1) Chceme zabudovat postupně do týmu co největší počet našich mladých odchovanců. Sportovní cíle týmu budou záležet až na tom, jak se bude vyvíjet soutěž.

2) Někdo ze severní Moravy.

3) Vzhledem k situaci, která nastala, bude Vyšehrad jediným pražským týmem ve druhé lize. Své zápasy bude hrát ve fotbalovém prostředí na Žižkově a věřím tomu, že na něj budou chodit fanoušci a nebude mít problémy se záchranou.

 

Roman Skuhravý (FK Varnsdorf)

1) Taková sezona, jakou měl loni Varnsdorf, se pro malý klub hned tak neopakuje. Odešli nám dva klíčoví střední záložníci Janoušek a Breite, musíme je nahradit, ale i tak se chceme nadále prezentovat atraktivním fotbalem, který bude mít svoji tvář. Soutěž bude hodně vyrovnaná, alespoň tedy horní polovina její tabulky.

2) Čekám výbornou sezonu od Opavy.

3) Vyšehrad má ve svém kádru řadu opravdu kvalitních hráčů. Jsem přesvědčen, že soutěž bez problémů zvládne. Jednoznačně se zachrání!

 

Daniel Šmejkal (FK Baník Sokolov)

1) Cílem je první polovina tabulky, rádi bychom zopakovali loňské páté místo.

2) Letos by mohla překvapit Karviná.

3) Vyšehrad je nováček, druhou ligu dosud nehrál a staví za pochodu nové mužstvo. V sestavě má ale už teď zajímavé hráče a určitě má šanci udržet se v soutěži. Může se také docela dobře stát, že překvapí a boji o záchranu se úplně vyhne.

 

Petr Frňka (FC MAS Táborsko)

1) Chceme hrát ofenzivní fotbal a pohybovat se na špičce tabulky – pokud by se naskytla šance na postup do první ligy, nebudeme se jí bránit.

2) Nemyslím, že by někdo nečekaně zazářil, soutěž bude opět vyrovnaná. I když možná bych si přece jen vsadil na béčko Sigmy. Olomouc má výbornou mládež a navíc bude rezervní tým doplňován na zápasy hráči z A-mužstva.

3) S Vyšehradem jsme hráli před rokem pohárové utkání v Krči, byl to nepříjemný soupeř. Nehodlám ho podceňovat ani přeceňovat, přesto odhaduji, že se bude pohybovat někde dole v tabulce. Vždyť v ČFL byly tři lepší týmy: Bohemians Praha, Jirny a Domažlice.

 

Jozef Weber (MFK OKD Karviná)

1) V minulé sezoně jsme byli sedmí, teď chceme být do pátého místa, spíš bychom se ale rádi zapojili do boje o čelo tabulky. Podařilo se nám vcelku udržet stávající kádr, navíc jsme získali Pavla Dreksu a Mateje Sivriče.

2) Vždy se objeví nějaké příjemné překvapení, tentokrát to vidím na Sigmu Olomouc B.

3) Působil jsem v Praze během svého angažmá v Bohemce, a tak vím, že sehnat hráče na hostování zde není až tak velký problém. Vyšehrad určitě sestaví konkurenceschopný tým, který bude hrát v soutěži důstojnou roli.

 

Jiří Krejčí (FK Pardubice)

1) Osmé místo z loňské sezony chceme minimálně obhájit, rádi bychom se ale ještě posunuli v první polovině tabulky výš. Kromě toho chceme předvádět pohledný fotbal. Odešel nám Bederka do Hradce, jinak jsou změny v našem týmu minimální.

2) Překvapit může kdokoliv, záleží i na tom, jak kdo soutěž rozehraje. Osobně bych si vsadil na béčko Olomouce.

3) Vyšehrad postoupil podruhé za sebou a do soutěže půjde s velkým elánem, ten bude jeho dvanáctým hráčem. Posílil se, má teď kvalitní tým. Bude mít jistě lepší výsledky, než loni Kolín.

 

Jan Baránek (Slezský FC Opava)

1) Cílem Opavy je hrát klidný střed tabulky, předvádět ofenzivní fotbal a vytvořit z domácího stadionu nedobytnou tvrz.

2) Karviná a třeba také Slavoj Vyšehrad s nováčkovským elánem.

3) Otázkou je složení kádru Vyšehradu. Je to pro nás úplně nový tým, nováček soutěže. Předpokládám však spíš umístění ve spodní polovině tabulky.

 

Vlastimil Petržela (FC Graffin Vlašim)

1) Cíl Vlašimi je stejný jako vždy – záchrana v soutěži.

2) Netuším. Příjemná překvapení se ale ve druhé lize nedějí – vše je předem dáno.

3) Vyšehrad se vždy prezentoval jako bojovný tým, to zůstane stejné jako dosud. I když bude mít v sestavě plno nových hráčů, jistě se na soutěž dobře připraví. O tom jsem přesvědčen. Měl by dopadnout lépe než Kolín v minulé sezoně.

 

Radim Kučera (1. SC Znojmo)

1) Chceme hrát v co nejvyšší patrech tabulky a předvádět atraktivní fotbal.

2) Může to být kdokoliv, soutěž hraje patnáct týmu a druhá liga je vždy vesměs vyrovnaná. Je to o tom, jak týmy do sezony vstoupí, jak začnou sbírat body. Pak je to o psychické výhodě a nevýhodě, takže jak jsem již zmiňoval, může to být kdokoliv. Prakticky všech patnáct mužstev.

3) Pro mě je Vyšehrad velká neznámá. Něco už jsem se o týmu dočetl, nasledoval. Myslím si, že jako každý nováček bude mít velký hlad a euforii zahrát si druhou ligu. Očekávám od Vyšehradu, že bude předvádět poctivý fotbal.

 

Petr Němec (FK Ústí nad Labem)

1) Chceme se zachránit, o to nám jde v první řadě – pokud budeme hrát například střed tabulky, tím lépe. Moc jsme zatím neposílíli, chybí nám hlavně střelec – náhrada za Alena Melunoviće.

2) Jako černého koně soutěže bych viděl Sigmu Olomouc B, ta bude pro všechny hodně nepříjemná.

3) Nevěřím moc hlasům, že Vyšehrad bude ve druhé lize jen do počtu a hned zase sestoupí. Bude také nepříjemným soupeřem, posiluje se a jako každý nováček půjde do soutěže s velkým elánem.

 

Radim Nečas (FK Fotbal Třinec)

1) Cílem je zlepšit třinácté místo z loňské sezony, nemít potíže se záchranou a pohybovat se uprostřed tabulky. Za jakékoliv lepší umístění budeme jen rádi. Doplnili jsme sestavu mladými hráči na třech až čtyřech postech, lídrem mužstva na hřišti i v kabině je zkušený Benjamin Vomáčka.

2) Černým koněm může být letos Sokolov, podle mě však budou znovu vepředu i týmy Varnsdorfu a Táborska.

3) Netuším, co čekat od Vyšehradu, protože skládá za pochodu nový tým. Pokud si mužsvo sedne, může být Vyšehrad úspěšný, pokud ne, potká ho loňský osud Kolína.

 

Mikuláš Radványi (MFK Frýdek-Místek)

1) Přišel jsem do Frýdku-Místku až v letní pauze, přivedl jsem si s sebou z Dunajské Stredy záložníka Ujlakyho a další posily sehnalo vedení klubu. V kádru jsou ale kvalitní hráči, a tak obměna kádru nebyla zase až tak značná. Určitě chceme vylepšit loňské čtrnácté místo a skončit výš – to je naším cílem.

2) Karviná, jež porazila v přípravě mimo jiné Baník Ostrava 3:0. Možná bude hrát o postup do první ligy.

3) Z Vyšehradu znám dobře jedno jméno – Jiří Kabele, jehož jsme měli v Dunajské Stredě. Jinak je pro mě tento tým velkou neznámou, pokud ale přidá k nováčkovskému elánu kvalitní posily, bude pro soutěž přínosem.

 

Augustin Chromý (SK Sigma Olomouc B)

1) V minulé sezoně náš A-tým odsud postoupil do nejvyšší soutěže, v béčku samozřejmě takový cíl nemáme. Naší prioritou je dát šanci novým, mladým hráčům, aby se otrkali a připravili na první ligu v áčku Sigmy. Druhá liga je ale velice těžká a takticky vedená.

2) Rád bych, abychom to byli my.

3) Vyšehradu dávám poměrně vysoké šance. Neznám sice jeho kádr, ale hraje v Praze, a tak si umím představit, že bude silný. Podobně jako třeba pokud by hrál 1. HFK Olomouc druhou ligu a my měli béčko ve třetí lize, tak bychom se tam určitě snažili dostat co nejvíc našich hráčů, aby získali co nejvíce zkušeností.

 

Jaroslav Klíma (FK Slavoj Vyšehrad)

1) Už samotná účast ve druhé lize je pro náš klub obrovským úspěchem. Nechceme však, aby to bylo jen na rok: naším cílem je tedy vyhnout se problémům se záchranou.

2) Černý kůň? Táborsko!

3) Tak jako dosud se budeme i ve druhé lize prezentovat aktivním a kombinačním fotbalem. Z této trenérské filozofie a potažmo předváděné hry nehodláme slevit ani v profesionální soutěži.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...