INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sprcha v premiéře FNL: 0:4

A“-muži Ač nepršelo, šemíci podstoupili v neděli 2. srpna dopoledne ledovou sprchu. V prvním utkání Fotbalové národní ligy podlehli před téměř sedmi sty diváky na Žižkově týmu Znojma 0:4, když inkasovali po dvou gólech vždy v úvodu obou poločasů. Tíha historické premiéry v profesionální soutěži se ukázala být příliš velká. Slavoj Vyšehrad prohrál coby domácí mužstvo v prvním utkání v sezoně po čtrnácti letech: předtím se tak stalo 12. srpna 2001, kdy podlehl v premiéře divize C týmu Českého Brodu 0:1. Samozřejmě nikoliv na Žižkově, ale na Vyšehradě.

Před týdnem v utkání Poháru FAČR vyhráli šemíci 8:1 v Braníku, a od tohoto utkání se změnila základní sestava na jediném místě, kdy v útoku Smoláka nahradil Jindráček.

V 4. min. se dostal k zakončení Mysliveček, znojemský brankář Doleček ale mohl zůstal v klidu. Naopak protiútok soupeře skončil pohromou. Po autovém vhazování a akci z pravé strany Okleštěk obstřelil brankáře L. Krbečka a otevřel skóre: 0:1. Nezůstalo u jediného úderu a hned o tři minuty později po trestném kopu Njireho Jihomoravané úspěšně zakombinovali před domácí bránou a Šamánek střelou zblízka pod břevno v poklidu zvýšil: 0:2. Dvoubrankové manko po osmi minutách hry, to byl hned na úvod sezony velký a ke všemu tuplovaný šok.

Bohužel až po něm se šemíci začali dostávat do hry, k zakončení se po přihrávce od T. Krbečka dostal opět Mysliveček, nicméně ani v tomto případě Dolečka ani nevystrašil. Chvíli nato přišel závar ve vápně hostí, nic z něj nebylo. Hodně tvrdou střelou zpoza vápna, jež si vysloužila konečně potlesk diváků, se prezentoval Kučera, Doleček ji s námahou zneškodnil.

Potom se dostal v koncovce dvakrát či třikrát ke slovu Jindráček, vítězem těchto situací byl však opět Doleček, a to i v případě sílového nájezdu našeho útočníka. Naopak hosté mohli přidat ještě třetí gól, vyznamenal se však brankář L. Krbeček a Okleštěkovu čistou šanci zmařil. Až v závěru první půle vypálil Podrazký, ale přestřelil.

Kdo z diváků se „zapomenul“ v úvodních pěti minutách druhé půle kdesi u stánku nebo v restauraci, přišel o další dvě branky v domácí síti. Ve 47. min. využil chyby v obraně bleděmodrých Žondra: 0:3. Čtyři minuty nato po přihrávce od Šamánka čerstvý muž ve znojemské sestavě Ledecký skluzem poslal balon ke vzdálenější tyči: 0:4.

To už byl hrozivý výsledek – tím spíš, že teprve na začátku druhé půle. Paradoxně až za tohoto stavu začali fandit alespoň někteří diváci za znojemskou brankou. Po celý zápas byla slyšet spíš hrstka pěti fanoušků ze Znojma.

Po necelé hodině hry Podrazký z trestného kopu krásně trefil do horního růžku brány, Doleček se ale opravdu vyznamenal a balon tygřím skokem vytěsnil do zámezí. Vzápětí došlo k postupnému prostřídání sestavy, a tak se na hřiště dostali Smolák, Schön a Ansuma. Podobně jako v první půli se šemíci dostali k několika standardkám, s výjimkou zmíněné Podrazkého trefy, jež si zasluhovala korekci krajně nepříznivého stavu, z nich ale nic podstatného nevytěžili. Naopak hosté měli několik příležitostí vstřelit pátou branku, to se jim ale už naštěstí nepodařilo. Už takhle je výsledek 0:4 na úvod sezony víc než nepříjemný.

Další utkání 2. kola FNL utkání čeká v neděli 9. srpna šemíky opět na Žižkově, kde v 10.15 hod. přivítají tým Vlašimi.


Asistent Milan Kopřiva: „0:4 v prvním utkání sezony, byť ve vyšší soutěži, to nikdo z nás nečekal. Je to jednoznačný výsledek, obraz hry ale takový nebyl. První půle byla z naší strany lepší než ta druhá. Za stavu 0:2 jsme měli několik šancí, abychom minimálně vyrovnali. Tu největší měl asi Jindráček. Druhá půle už byla od nás horší, také proto, že jsme znovu dvakrát rychle inkasovali, bohužel po trestuhodných chybách v defenzivě. Někteří naši hráči nastoupili v této soutěži poprvé, bylo to znát – nedostupovali jsme včas protihráče, a tak jsme byli většinou pozdě u balonů. Po třetím inkasovaném gólu se naše hra zhroutila jako domeček z karet. Dostali jsme lekci z produktivity a vůbec nejvíc jsme propadli v důrazu – v tomto herním prvku bychom si zasloužili jako známku ne pětku, ale šestku. Zklamáním byla hra záložní řady a pokud někdo v tomto utkání snese přísnější měřítko, tak to byli podle mého názoru oba Krbečkové. Nedá se nic dělat, poznali jsme, o čem druhá liga je, a musíme se teď co nejlépe připravit na druhý zápas s Vlašimí.“

Stoper a kapitán Miroslav Hendrych: „Hodnocení prvního utkání v této soutěži nemůže být ničím jiným než sebekritikou. Všechny čtyři góly jsme soupeři doslova darovali. Znojmo se ukázalo být zkušenějším, organizovanějším, sebevědomějším, takticky vyspělejším a možná místy i koncentrovanějším mužstvem. Pro řadu kluků to byla premiéra ve druhé lize, bohužel byly tam i individuální chyby, přestože jsme moc chtěli. Něco takového už nesmíme dopustit.“

Záložník Miroslav Podrazký: „Hrál jsem na tomto stadionu za Viktorku, takže je pravdou, že jsem tady zvyklý, ale stejně je to o zkušenostech celého mužstva, které v této soutěži teprve sbíráme. Navíc tenhle tým se po mnoha změnách teprve sehrává. Měli jsme možnost snížit brzy na 1:2, pak by to bylo o něčem jiném. Teď jsme vzápětí po porážce 0:4 psychicky dole, ale máme na to týden, abychom se znovu zvedli a zabojovali proti Vlašimi o body.“

Záložník Jiří Kabele: „Je to sprcha, ale snad nás probere a v příštím zápase s Vlašimí to už bude z naší strany lepší. Dostávat góly po autech bychom neměli.“

Trenér Znojma Radim Kučera: „Jsem samozřejmě velmi rád za výhru, každý vstup do sezony je velmi důležitý. Vyšehrad chtěl jako nováček vstoupit do utkání s nějakými ambicemi a euforií. Pokud ale inkasujete dva góly do desáté minuty, to by zmrazilo asi každé mužstvo. V druhé půli to navíc bylo jak přes kopírák. S výkonem a přístupem kluků jsem byl spokojen. Není jen tak, vstoupit dobře do takového utkání a oni se k tomu postavili velice dobře. Apeloval jsem na ně v přípravě na zápas, že to nebude jednoduché, ale zvládli to.“

 

Slavoj Vyšehrad – 1. SC Znojmo 0:4 (0:2)

1. kolo FNL.  

Branky: 5. Okleštěk, 8. Šamánek, 47. Žondra, 51. Ledecký.  

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kožár. ŽK: Hendrych, T. Krbeček, Petrášek – Okleštěk, Žondra.

Diváků: 685.


Vyšehrad: L. Krbeček – Matějka, Hendrych, Petrášek, Macháček – Kabele (72. Ansuma), M. Kučera (64. Schön), Podrazký, Mysliveček (58. Smolák) – T. Krbeček, Jindráček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský, Šimkovský, Madej a Junek. Trenér Jaroslav Klíma.

Znojmo: Doleček – Mezlík, Cihlář, Šumbera, Nepožitek – Oklešťěk (79. Lapeš), Odehnal, Helísek, Šamánek (85. Kostorek) – Njire (46. Ledecký), Žondra. Trenér Radim Kučera.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

Reportáž ČT z utkání Vyšehrad - Znojmo: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...