INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pokus o reparát za zbabranou premiéru: šemíci hostí Vlašim!

A“-muži Historická premiéra ve fotbalové národní lize se týmu Slavoje Vyšehrad nepodařila, na témže místě se ale může pokusit brzy o nápravu a zisk prvních bodů. Týden po porážce 0:4 se Znojmem šemíci přivítají na žižkovském stadionu tým Vlašimi. Svěřenci trenéra Vlastimila Petržely už alespoň jeden bod mají, v 1. kole totiž doma remizovali s exligovým Dynamem České Budějovice 1:1.

Domácí vedli již od 5. minuty gólem Nového, navíc chvíli nato jeho spoluhráč Reiter v čisté šanci napálil jen břevno. Po necelé půlhodině hry vyrovnal hostující útočník Linhart. Ten měl dvacet minut před koncem, po Štochlově faulu v šestnáctce na hostujícího Kaloda, šanci rozhodnout celý zápas ve prospěch favorita gólem z penalty. Jenomže ji neproměnil, jen orazítkoval břevno. A to ještě v 81. min. trefil střídající Kalod tyč domácí brány.

Vzhledem k průběhu utkání je bod pro nás dobrý. V jeho závěru nás podržel brankář Budinský a navíc Budějovice nedaly penaltu. Na druhé straně mohla se penalta pískat také pro nás,“ uvedl trenér Petržela.

Jeho kádr se v létě posílil mj. o sedm fotbalistů ze Sparty – včetně brankáře Vojtěcha Vorla, jenž v minulé sezoně vychytal v juniorské lize 11x čisté konto. Proti Dynamu ČB ale nastoupil Budínský. Vlašimská sestava měla v utkání 1. kola tuto podobu: Budínský – Nový, Štochl, Toml (75. Hell), Vondra – Vebr – Reiter, Hronek (46. Hašek), Kučera – Matějka, Nečas (46. Jícha).

Nejlepším hráčem Vlašimi byl bleskurychlý levý záložník Adam Kučera, Dynamu dělal opravdu velké problémy. „Hlavně v prvním poločase nás hrozně zlobil,“ přiznal trenér Jihočechů František Cipro. A také to, že Vlašim měla zřetelně navrch v hlavičkových soubojích.

Kapitán Hendrych: Něco takového už nelze dopustit!

Šemíci dopadli podstatně hůř – slavnostní náladu při premiéře si včetně osmi set diváků užili jen tři minuty, než se hosté ze Znojma ujali vedení. Nakonec z toho bylo po dvou inkasovaných gólech vždy v úvodech obou poločasů, což v součtu znamenalo debakl.

Něco takového už nesmíme dopustit,“ předsevzal si za celé mužstvo jeho kapitán Miroslav Hendrych. „Naší snahou bude odčinit Znojmo a pokusit se o vítězství,“ řekl člen trenérského týmu Vyšehradu Milan Kopřiva. Předsevzetí už ale bude potřeba v neděli dopoledne přetavit do reality.

Poslední vzájemný duel: loni v prosinci na Vyšehradě

S Vlašimí se střetávali v minulosti fotbalisté Vyšehradu hlavně v ČFL. Nejčastější ale byla vzájemná utkání v přípravě: v letním i zimním bloku. K poslednímu přátelskému zápasu došlo před osmi měsíci – počátkem prosince roku 2014. Šemíci v něm podlehli na své umělce Vlašimi 0:3. Ta ale skórovala až v poslední půlhodině utkání zásluhou tref Radoše, Vondráčka a Vernera. Z tehdejší sestavy zbylo dodnes Vyšehradu už jen kvarteto Macháček, Kučera, Schön a Smolák, zatímco Vlašimi sedm hráčů: brankář Budínský, Nový, Průcha, Štochl, Vebr, Breda a Hell.

Janda odehrál čtyři divizní utkání v dresu Slavoje

V týmu Vlašimi je rovněž 26letý levý záložník Ladislav Janda, který na jaře roku 2013 nastoupil za Vyšehrad ve čtyřech divizních zápasech: doma s Lovosicemi, v Brozanech, Českém Brodu a doma s Žatcem. Tehdy byl totiž Slavoj farmou Vlašimi.

Tuto roli po nás převzaly Louňovice, jenomže Slavia se odhlásila letos z ČFL a vlašimskou farmou se stala nově Čáslav – mimochodem náš soupeř ve 2. kole Poháru FAČR. Tohle utkání by se mělo hrát během posledního srpnového víkendu (přesný termín dosud neznáme) a jeho vítěz si zahraje s prvoligovým Jabloncem, mj. účastníkem Evropské ligy UEFA.

Vlašim třikrát sahala po postupu do I. ligy

A ještě něco málo z historie. Vlašimský fotbalový oddíl oslaví stoleté výročí za sedm let – založen byl roku 1922. Největší úspěchy měl Spartak BS, který v roce 1966 vybojoval poprvé účast ve II. lize. V letech 1968, 1975 a 1978 sahala Vlašimi po postupu do nejvyšší soutěže, ale ve všech třech případech jí těsně unikl, v tom prvním dokonce jen vinou horšího skóre.

Před devíti lety oddíl zfúzoval s klubem z nedalekého Kácova, jenž hrál divizi. Vznikl tak FC Graffin Vlašim. Od té doby se nadechl ke spanilé jízdě napříč divizí i ČFL. V roce 2009 ji vyhrál o 13 bodů před Pískem, a po 29 letech se tak vrátil do druhé nejvyšší soutěže.

Sedmý ročník blanických rytířů ve FNL v řadě

Tým Vlašimi či také „blanických rytířů“ v roce 2009 vyhrál ČFL pod vedením trenéra Romana Nádvorníka a ve II. lize, nyní Fotbalové národní lize, se zařadil mezi její stálé členy. V šesti sezonách za sebou zde obsadil postupně 7., 7., 11., 13., 13. a 10. místo. V uplynulém ročníku byl nejlepším střelcem Tomáš Matějka (7 gólů).

U trenérského kormidla se vystřídali ve FNL po Nádvorníkovi Milan Matejka, Boris Kočí, znovu Roman Nádvorník, Luboš Urban, Martin Frýdek, Michal Horňák a Vlastimil Petržela (na snímku), jenž přišel koncem roku 2013. Sám předtím rok a půl netrénoval. Pod jeho vedením Vlašim dosud sehrála 45 zápasů ve FNL s bilancí 18 výher – 7 remíz – 20 porážek a skóre 54:74.

Vlašim má od roku 1966 za sebou celkem 15 sezon ve druhé nejvyšší soutěži, letos ji hraje pošestnácté. Kromě toho se dvakrát dostala až do semifinále poháru: v letech 1968 a 1978.

Zápas řídí sudí Dresler z Mankovic u Nového Jičína

Utkání 2. kola Fotbalové národní ligy FK Slavoj Vyšehrad – FC Graffin Vlašim se hraje v neděli 9. srpna 2015 na Žižkově a odřídí je moravské trio arbitrů: jako hlavní Radim Dresler z Mankovic u Nového Jičína, jemuž budou asistovat na čarách Zdeněk Dobrovolný z Třebíče a Valter Boček z Piště u Opavy.

Do hry o body už také zasáhne naše U 19, jež se po roce vrátila do České ligy staršího dorostu. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka (jeho vnuk je záložníkem A-týmu Vyšehradu) rovněž v neděli 9. srpna odcestují do Plzně, kde se představí v půl třetí odpoledne na hřišti Dynama ZČE Plzeň. soupeřem jim bude domácí Senco Doubravka.

 

Soupiska FC Graffin Vlašim

BRANKÁŘI: Viktor Budínský (narozen 1993), Vojtěch Vorel (1996)

OBRÁNCI: Jan Vondra (1995), Martin Toml (1995), Jiří Petrů (1985), Jakub Štochl (1987), Martin Nový (1993), Petr Breda (1993), Michal Hell (1991)

ZÁLOŽNÍCI: Ondřej Brejcha (1994), Ladislav Vopat (1994), Jakub Nečas (1995), Rudolf Reiter (1994), Jakub Moravec (1996), Lukáš Vebr (1983, kapitán mužstva), Adam Kučera (1993), Ondřej Průcha (1983), Ladislav Janda (1989), Petr Hronek (1993)

ÚTOČNÍCI: Karel Hejný (1992), Martin Hašek (1995), Jan Jícha (1985), Tomáš Matějka (1987)

 

Odešli: Verner, Veselý (Slavia Praha), Barák (Příbram), Starý (Slovácko), Gebert, Fendrich, Simerský (Jablonec nad Nisou), Radoš (Dukla Praha). Všichni ukončili hostování.

Přišli: Hronek (Jablonec nad Nisou), Brejcha, Vopat (oba Dukla Praha), Vondra, Hašek, Nečas, Reiter, Toml, Moravec, Vorel (všichni Sparta Praha) – všichni na hostování. Štochl (Jablonec nad Nisou), Kučera (Sparta Praha), oba na přestup.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...