INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První body ve FNL! Podrazký trefil vítězství 2:1 nad Vlašimí

A“-muži Reparát za direkt 0:4 v premiéře FNL od Znojma vyšel fotbalistům Slavoje Vyšehrad náramně. Ve svém druhém vystoupení porazili na Žižkově 2:1 tým Vlašimi, přičemž mužem zápasu se stal jednoznačně Miroslav Podrazký. V úvodu zápasu přihrál na vedoucí branku Davidu Smolákovi a po změně stran vstřelil sám druhou a vítěznou branku. Šemíci se tak mohou těšit z premiérového bodového zisku ve druhé nejvyšší soutěži a optimisticky vzhlížet i k dalšímu utkání v Karviné.

Na lavičce našeho týmu si odbyl premiéru nový hlavní kouč Jiří Novotný a jeho přítomnost přinesla Vyšehradu opravdu štěstí. Přitom na poslední chvíli se musel omluvit nemocný Matějka a přišly i další změny v základní sestavě, do níž se tak dostali tentokrát Schön se Smolákem. Oba se objevili na pravém kraji sestavy.

Šemíci začali aktivně a brzy se dočkali historické chvíle v podobě první vstřelené branky ve FNL. Podrazký převzal balon od Jindráčka, nastartoval Smoláka, ten ukázal záda překvapeným zadákům hostí a střelou na zadní tyč překonal brankáře Vorla: 1:0!

Prakticky hned po rozehrání balonu ze středového kruhu mohl vyrovnat Hronek, nicméně neproměnil. Hra se pak většinou odbývala ve středu hřiště, postupem času ale začali přece jen získávat víc půdy pod nohama hráči Vlašimi. Nejprve trefili břevno a po necelé půlhodině hry vyrovnali. Po nedorozumění domácích hráčů propadl míč na vápno, kde jej získal Hronek a skákavou střelou překonal Krbečka: 1:1.

Ve druhé půli měli hosté víc ze hry i šance, a to minimálně dvě vyložené, kdy balon prošel Krbečkovým vápnem. Možná těch šancí bylo i víc. „Blaničtí rytíři“ naštěstí tyto situace nevyužili, v koncovce hodně zaostali za Znojmem. Největší příležitost měl Matějka, ale promáchl balon.

V 79. min. kapitán Hendrych zasáhl hlavou míč, který se dostal k Petráškovi a ten jej rezolutním odkopem poslal do bezpečí. A zdaleka nejen to – míče se zmocnil Podrazký, v souboji jeden na jednoho si vychutnal Štochla a pak i sparťanského brankáře mezi třemi vlašimskými tyčemi: 2:1! Radost hráčů v bleděmodrých dresech neznala mezí. Gól byl odměnou za obrovské nasazení celého týmu.

V závěrečné pasáži zápasu už šemíci těsné vedení uhájili a tři minuty před koncem se dostal na hřiště i úplně nový hráč: záložník Ivo Polanský z Příbrami. Vyšehrad má první druholigové body!

K utkání 3. kola FNL se vydají šemíci do Karviné, která zatím odehrála jen jeden zápas: remizovala 1:1 ve Znojmě. Hraje se v sobotu 15. srpna od 17 hodin.


Trenér Jaroslav Klíma: „Jsme nováčky druhé ligy a navíc jsme v premiéře tady prohráli 0:4 se Znojmem. Měli jsme vůči Vlašimi respekt, ale poučili jsme se, hráli víc zezadu a daleko agresivněji, tak, jak jsme si předem řekli. V mých očích to ale nebyla agresivita založená na hrubé hře, naopak si myslím, že jí mohlo být z naší strany ještě víc, protože jsme mnohdy nebyli včas u balonu. Ve druhé půli nám místy docházely síly a nestíhali jsme s hráči soupeře běhat. Nakonec nám vyšla akce, díky níž jsme získali všechny tři body. Podrazký na první gól přihrál a druhý dal sám, splnil v tomto utkání na sto procent svoji roli. Je to v současnosti náš nejvýraznější fotbalista, budeme se ale ještě chtít o další dva až tři hráče posílit.“

Asistent Milan Kopřiva: „Po výprasku od Znojma nám byl jasné, že ve druhém zápase doma musíme bodovat – navzdory faktu, že Vlašim je velmi silným soupeřem, což také potvrdila. Byla sebevědomější, většinu času víc na balonu, ale my jsme tentokrát dobře vykrývali prostory. Povedlo se nám rozhodnout zápas z jednoduché akce po Petráškově dlouhém odkopu, kdy Podrazký vyhrál souboj se stoperem i brankářem Vlašimi a vstřelil rozhodující gól. Závěr utkání jsme už takticky zvládli. Máme za sebou všichni zhruba pět týdnů opravdu tvrdé práce. Věřím, že se náš herní projev bude postupně zlepšovat a dostaví se další příznivé výsledky. S takovým přístupem rozhodně nepojedeme do Karviné jako předem poražený tým. Věřím, že tam můžeme bodovat.“

Autor první branky David Smolák: „Před naším vedoucím gólem Jindras vybojoval balon na levé straně, přiťukl Podrazovi a ten mi přihrál do běhu mezi dva obránce Vlašimi. Trefil jsem to na zadní tyč, odrazilo se to od ní do brány. Samozřejmě jsem rád za autorství historicky prvního gólu Vyšehradu ve druhé lize, cením si toho. Vlašim nás postupem času zatlačila, dala břevno a ve druhé půli balon dvakrát proletěl dost nebezpečně naším vápnem, nakonec jsme to ale ustáli a díky gólu Podraze zvládli za tři body, což je vynikající.“

Autor druhé a vítězné branky Miroslav Podrazký: „Hodně těžký zápas. Před prvním gólem mi vyšla přihrávka na Smoliče, proměnil to. Před tím druhým se mi po Petrasově odkopu podařilo dostat k balonu, zrychlil jsem, vyhrál souboj se stoperem Vlašimi, který zakopnul, a prostřelil brankáře. Trefil jsem tam, kam jsem chtěl. Je moc dobře, že jsme tenhle zápas takhle zvládli – nejde jen o body, ale i o posílení sebevědomí. Po výhře s Vlašimí se nám pojede do Karviné dobře.“

Brankář Lukáš Krbeček: „Před vyrovnávacím gólem Vlašimi měl trefil protihráč ve skluzu do stehna, balon se odrazil k dalšímu hráči Vlašimi a ten už neměl problém dostat ho do brány. Ve druhé půli se dlouho projevovaly větší zkušenosti Vlašimi, která byla víc na balonu, dvakrát jsme měli docela štěstí. Těší mě, že jsme zvládli alespoň druhý domácí zápas před cestou do Karviné: budeme-li hrát s takovým nasazením jako dnes, máme šanci bodovat i tam.“

Trenér Vlašimi Vlastimil Petržela: „Přestože jsme měli zápas pod kontrolou a byli mnohem fotbalovějším týmem, ztratili jsme ho. Selhali jsme při zakončení, ani jsem nestíhal počítat naše šance. Vyšehrad skóroval po dvou odkopnutých balonech a pomohly mu chyby našich stoperů. Tři body získal díky neskutečné bojovnosti, která byla až za obvyklou hranicí. S takovou agresivitou jsem se ještě nesetkal. Přesto všechno jsme měli tohle utkání zvládnout.“

 

Slavoj Vyšehrad – Graffin Vlašim 2:1 (1:1)

2. kolo Fotbalové národní ligy.  

Branky: 14. Smolák, 79. Podrazký – 24. Hronek.

Rozhodčí: Dresler – Dobrovolný, Boček. ŽK: Smolák, Jindráček, Schön, Šimkovský – Matějka. ČK: 90. A. Kučera (Vlašim).  

Diváků: 721.


Vyšehrad: L. Krbeček – Schön (83. Šimkovský), Petrášek, Hendrych, Macháček – Smolák (67. Mysliveček), M. Kučera, T. Krbeček, Kabele – Podrazký – Jindráček (87. Polanský). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štěpanovský a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Vlašim: Vorel – Nový, Štochl, Toml, Vondra – Vebr, Tarczal – Reiter (72. Brejcha), Hronek, A. Kučera – Jícha (61. Matějka). Trenér Vlastimil Petržela.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...