INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bezbranková partie s Opavou

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad figurují po čtyřech kolech FNL na 10. místě tabulky se ziskem čtyř bodů. Dva týdny po vítězství nad Vlašimí šemíci ve svém žižkovském azylu znovu bodovali v souboji s velmi silným soupeřem, přičemž tentokrát z toho byla bezbranková remíza v duelu s Opavou. Zápas nejlépe vystihují slova maséra Martina Scheibera: Před zápasem s Opavou bych bod bral, po něm se mi však zdá málo…

Oproti předchozímu utkání chyběli v základní sestavě distancovaný kapitán Hendrych a také Kabele se Schönem. Mezi vyvolenou jedenáctku se tak posunuli hned tři obránci: Šimkovský, Egert a také Šraga na postu levého beka – ten nastoupil v mistrovském utkání za Vyšehrad poprvé. A byla to pro něj i pro celý tým hodně náročná zkouška. Hlavně v prvním poločase, kdy hosté lépe kombinovali a měli územní převahu. Do šancí se dostali Schaffartzik a také Jurečka, jenž loni na podzim nastoupil 4x za Vyšehrad. V obou těchto i dalších soubojích s opavskou ofenzivou byl však vítězem především brankář Štěpanovský. Na druhé straně to byly spíš jen náznaky snahy ohrozit branku Slezanů.

Tento obraz hry se ale ve druhé půli zcela změnil. Již tři minuty po návratu ze šaten Smolák sice z úhlu, přesto v nadějné pozici, přestřelil. Vzápětí jeho hlavičku odvrátil před brankovou čarou Dvorník. Šemíci jako by nabrali druhý dech a tah směrem dopředu ještě umocnil po hodině hry příchod úplně nového hráče ve světlemodrém dresu na trávník: Jana Blažka (122 zápasů a 26 branek v I. lize, navíc s Libercem a se Slavií získal mistrovský titul). Osm minut po svém příchodu na hřiště a Macháčkově centru se dostal do šance, ale nestihl účinně zakončit. Jen o pár vteřin později jeho střelu do odkryté části opavské brány zneškodnil zkušený gólman Vašek.

Rozhodnout zápas mohl stoper Petrášek, jeho střela z místa penalty šla ale bohužel nad, a tak se jen chytil za hlavu. Až „do kuchyně“ se tlačil s míčem pět minut před koncem Podrazký, v poslední chvíli ho ale nekompromisně odzbrojili brankář s obráncem Opavy a zraněný hráč Vyšehradu musel střídat.

Zápas mohl nakonec rozhodnout v nastaveném čase Macháček, ale míč, který směřoval k zadní tyči, stihli červenočerní tečovat a vytěsnit do zámezí. Slavoj byl hodně blízko od výhry nad velmi silným protivníkem a spolufavoritem FNL, na rozdíl od zápasu s Vlašimí se ale maximální úsilí podařilo tentokrát přetavit „jen“ do zisku jednoho bodu.

Fotbalová národní liga má nyní pauzu kvůli zápasům 2. kola Poháru FAČR alias Mol Cupu. Tým Vyšehradu čeká v neděli 30. srpna od 17 hodin zápas na půdě účastníka ČFL v Čáslavi – vítěz tohoto souboje vyzve ve 3. kole prvoligový Jablonec, který nyní také válčí s Ajaxem Amsterdam v Evropské lize. V sobotu 5. září hrají šemíci v Třinci a potom v neděli 13. září přivítají na Žižkově tým Sokolova.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Opava měla v první půli převahu, moc jsme jí však toho nedovolili. Ve druhé půli jsme měli dvě až tři obrovské šance zápas rozhodnout, přesto jsem se ziskem bodu spokojen. Máme na co navazovat.“

Zastupující kapitán Martin Kučera: „Těší mě, že při Héňově absenci jsem dostal důvěru a kapitánskou pásku, lepší by to však bylo se ziskem tří bodů, k nimž jsme měli blízko. První půle se nám sice nepovedla, potom už to ale bylo lepší a za druhý poločas jsme si zasloužili vyhrát. V této soutěži si už nemůžeme dovolit zahodit v utkání čtyři gólové šance.“

Brankář Martin Štěpanovský: „Do poločasu dostali hráči Opavy nejméně dvakrát dost prostoru k zakončení, naštěstí však trefili do místa, kde jsem stál. V první půli měl soupeř navrch, přežili jsme to však a ve finále jsme byli lepší my. Měli jsme vyhrát, ale i bod proti tak silnému soupeři není špatný. Nemluvě o prvním čistém kontu.“

Obránce Jakub Šimkovský: „Utkání rozdílných poločasů. Na jednu stranu mě těší, že jsme ho odehráli vzadu poprvé na nulu, na druhé straně jsme mohli ze čtyř velkých šancí ve druhé půli vytěžit alespoň jeden gól a tím i vítězství 1:0. Bylo to však těžké, v první půli jsme měli velké problémy hlavně s křížnými centry. Ve druhé půli se obraz hry změnil příchodem střídajícího Blažka, který je soubojovým typem útočníka. On sám měl jednu z našich šancí, bohužel zůstalo jen při nich. Je to škoda, remíza je podle mne málo.“

Trenér Opavy Jan Baránek: „V prvním poločase jsme byli aktivnější a fotbalovější, naopak po změně stran byl jasně lepší Vyšehrad, a tak bod za remízu beru.“

 

Slavoj Vyšehrad – SFC Opava 0:0

4. kolo Fotbalové národní ligy.

Rozhodčí: Lerch – Kříž, Kožár. ŽK: Kuzmanović (Opava).

Diváků: 722.


Vyšehrad: Štěpanovský – Šimkovský, Egert, Petrášek, Šraga – Smolák (76. Schön), T. Krbeček, Kučera, Macháček – Podrazký (86. Polanský) – Jindráček (60. Blažek). Na lavičce byli ještě připraveni brankář L. Krbeček, Matějka, Mysliveček a Madej. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Opava: Vašek – Pospěch, Simerský, Dvorník, Čelůstka – Žídek – Jurečka (73. Svatonský), Janetzký (57. Mrázek), Schaffartzik – Jursa – Kuzmanovič (90. Machálek). Trenér Jan Baránek.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...