INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pohárová motivace v Čáslavi: zápas s Jabloncem ve 3. kole!

A“-muži Jiný druh motivace než v dosavadních čtyřech srpnových zápasech Fotbalové národní ligy bude mít během nadcházející neděle tým Slavoje Vyšehrad. Šemíky totiž čeká zápas 2. kola Poháru FAČR alias Mol Cupu na stadionu třetiligové Čáslavi. Tým trenéra Oldřicha Abrháma je po čtyřech kolech ČFL na 17. místě dvacetičlenné tabulky ČFL se ziskem tří bodů, jež získal díky vítězství nad Benešovem. Naopak v Zápech, v Tachově a naposledy nyní ve středu doma proti Královu Dvoru vyšel naprázdno, prohrál s „cábelíky“ 0:2. Zatím to vypadá, že podobně jako v loňském ročníku půjde Čáslavi především o záchranu v soutěži.

Králův Dvůr nastoupil proti nám posílen o hráče Příbrami, a čelit takovému soupeři je potom pro nás složité,“ komentoval trenér Abrhám středeční zápas ČFL na webové stránce svoboda.info. Na trávník poslal tuto sestavu: Stehno – Vácha (81. M. Výborný), Strnad, Váňa, Pokrovskij – L. Vebr, Tomášek – Suk (75. Jíra), Kučera (46. M. Frejlach), Mlynka (78. Bilinkiewicz) – Hejný (87. Lebduška).

Loňský duel v říjnu Čáslavi pamatují už jen Hendrych a Kabele

Ze složení mužstva je zjevné, že většina těchto fotbalistů nastoupila za Čáslav i v našem posledním vzájemném utkání na Vyšehradě, jež se hrálo 24. května, tedy před třemi měsíci. Šemíci vyhráli tento zápas 4:1, když na vedoucí gól hostujícího Vacka odpověděl ještě do poločasu Kabele a po změně stran přidali další tři góly Macháček z penalty, Kratochvíl a Nosek.

Jenomže ještě předtím na podzim prohráli v Čáslavi po mizerném výkonu 1:2. Tehdejší čáslavské utkání se hrálo loni koncem října, ale ze současného kádru Vyšehradu v něm nastoupili jen dva hráči: kapitán Hendrych a Kabele.

Rozdíl v kvalitě a zkušenostech? Měl by se projevit!

Čáslav trápily v loňském ročníku ČFL nemalé problémy s koncovkou, jako jediná ze všech mužstev měla střelecký průměr méně než jeden gól na zápas. Letos je to už sice lepší, poprvé až právě ve středu proti Královu Dvoru nedokázala skórovat. „Umřeli jsme na neproměňování šancí. Na rozdíl od soupeře jsme je nedali, to se pak špatně hraje. Rozhodl rozdíl v kvalitě a zkušenostech. Králův Dvůr byl kvalitativně prostě jinde,“ zmínil Abrhám.

Rozdíl v kvalitě a zkušenostech snad bude znát především v nadcházejícím nedělním zápase. „V Čáslavi očekávám naše jednoznačné vítězství. Chceme v dalším pohárovém kole přivítat tým Jablonce, účastníka Evropské ligy,“ nepřipustil předem komplikace s postupem asistent Milan Kopřiva.

Přece jen hrajeme nyní vyšší soutěž než Čáslav a máme kvalitní kádr. Nechceme ale nic podcenit, abychom nepřišli o možnost zahrát si v dalším pohárovém kole s Jabloncem,“ zmínil obránce Jakub Šimkovský.

Chytal jsem v minulé sezoně proti Čáslavi ještě v dresu Písku, oba týmy usilovaly o záchranu v ČFL. Tohle bude jiný zápas. Nebude to sice snadné, možná také proto, že jsou od letošní sezony farmou Vlašimi, ale postoupit určitě chceme. Přijít o souboj s Jabloncem, to by byla opravdu škoda. Něco takového nechceme dopustit,“ přidal se brankář Martin Štěpanovský.

Ve Vodrantech se hraje v neděli od 17 hodin

Utkání 2. kola Mol Cupu FK Čáslav – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 30. srpna od 17 hodin na stadionu soupeře ve Vodrantech. Hlavním rozhodčím je Jan Váňa, na čarách mu budou asistovat Kryštof Mencl a Zdeněk Koval.

Šemíci v 1. kole Mol Cupu vyhráli na půdě nováčka pražského přeboru v Braníku vysoko 8:1, zato Čáslav se hodně natrápila na půdě divizního Jablonce nad Jizerou. Zápas skončil 2:2 a až na penalty postupili Abrhámovi svěřenci.

B-tým hraje na Děkance s Čechií Uhříněves

Ve stejný den i hodinu, tedy v neděli od 17 hodin, hraje juniorka Vyšehradu na domácí půdě (což znamená letos na Děkance!) utkání I. A třídy. Tým trenérů Ondřeje Hatiny a Aleše Vydláka vyzve Čechií Uhříněves, jež má svém kádru dva bývalé hráče Slavie a Bohemians: Václava Hrdličku a Tomáše Kuchaře.

Starší dorostenci se utkají již v sobotu v 10 hodin dopoledne na Vyšehradě s béčkem Slavie, nejčastějším vítězem České ligy U 19 posledních let.

Prestižní souboje s Motorletem, naším odvěkým velkým rivalem, čekají v sobotu mladší dorostence. Zápas „sedmnáctek“ začne hodinu po poledni, zatímco utkání „šestnáctek“ má výkop v 15.15 hod.

V neděli dopoledne se představí na Vyšehradě starší žáci ve dvojzápase s Kladnem: U 15 od deseti hodin, U 14 se začátkem čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci hrají v neděli v Mostu.

Starší přípravka (tým U 11) vstoupí do nové sezony nedělním derby na Meteoru, ne však na hlavním stadionu v Libni, ale v areálu Štěpničná v Ďáblicích. Hraje se od 17 hodin.

 

FK Čáslav v domácím poháru

2009/10: Kunice – Čáslav 3:1 (1. kolo)

2010/11: Chrudim – Čáslav 0:1 (1. kolo), Letohrad – Čáslav 1:0 (2. kolo)

2011/12: Nový Bydžov – Čáslav 2:2, pen. 3:1 (1. kolo)

2012/13: Letohrad – Čáslav 0:1 (1. kolo), Čáslav – Táborsko 1:1, pen. 5:4 (2. kolo), Čáslav – Mladá Boleslav 1:1, pen. 3:4 (3. kolo)

2013/14: Svitavy – Čáslav 1:1, pen. 5:4 (1. kolo)

2014/15: Union 2013 – Čáslav 2:1 (1. kolo)

2015/16: Jablonec nad Jizerou – Čáslav 2:2, pen. 3:4 (1. kolo)

 

Soupiska FK Čáslav

BRANKÁŘI: Jakub Stehno, Stanislav Kovařík

OBRÁNCI: Petr Kunášek (CPT), Jan Strnad, Radek Richard, Petr Váňa, Martin Frejlach, Martin Výborný

ZÁLOŽNÍCI: Petr Pokrovskij, Pavel Tomášek, Jiří Suk, Milan Vácha, Radim Jíra, Marek Lebduška

ÚTOČNÍCI: Karel Hejný, Mikuláš Havránek, Tomáš Mlynka, Pavel Bilinkiewicz

 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...