INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci jedou opět na severní Moravu, čeká je třinecká ocel

„A“-muži Po dvou týdnech s pohárovou pauzou pokračuje Fotbalová národní liga pátým kolem. Slavoj Vyšehrad čeká druhá cesta na severní Moravu, v sobotu 5. září dopoledne se představí v Třinci. Půjde o měření sil sousedů v tabulce: oceláři jsou devátí, zatímco šemíci desátí, oba celky mají shodně čtyři body.

„Jakýkoliv bodový zisk z Třince bude plus,“ prohlásil po utkání s Opavou, v němž vychytal čisté konto, brankář Slavoje Martin Štěpanovský. „V Třinci očekáváme samozřejmě těžký zápas na nepříjemné půdě, kde ale budeme chtít vyhrát,“ troufnul si ještě víc stoper Martin Petrášek.

Třinecký fotbalový klub byl založen v roce 1921 a jeho dosud nejvýraznější údobí spadá do první poloviny 70. let, kdy odehrál pět sezon za sebou řadě v nejvyšší soutěži. Hned v té první skončil desátý, to bylo dosud jeho historicky nejlepší umístění. Během svého prvoligového působení se ale také objevil na čele tabulky. Ve svém středu měl tehdy i reprezentanta, kterým byl útočník František Karkó, dále např. obránce Miroslav Pauřík a později dvojčata Karla a Vlastimila Kulu.

Většinou hrál Třinec II. ligu, po roce 1989 ale i nižší soutěže. V sezoně 2012/13 se propadl opět na rok do MSFL, hned se ale vrátil. Rok nato obsadil ve II. lize 9. místo a v uplynulém ročníku 13. místo. Bez problémů se zachránil, s velkým odstupem od sestoupivších Mostu a Kolína.

Nejznámější tváře: trenér Nečas a kapitán Vomáčka

Trenérem Třince je 46letý Radim Nečas, přišel nedlouho před zahájením letošní sezony. „Naším cílem je zlepšit třinácté místo z loňské sezony, nemít potíže se záchranou a pohybovat se uprostřed tabulky. Za jakékoliv lepší umístění budeme rádi. Doplnili jsme sestavu mladými hráči, lídrem mužstva na hřišti i v kabině je zkušený Benjamin Vomáčka,“ prohlásil před startem FNL nový třinecký kouč a mj. doplnil: „Vyšehrad skládá za pochodu nový tým. Pokud si mužstvo sedne, může být úspěšné, pokud ne, potká ho loňský osud Kolína.“

Jak zmínil trenér Nečas, nejznámějším hráčem Třince je jeho kapitán a stoper Benjamin Vomáčka, hráč, který prošel týmy Slovanu Liberec, Bohemians 1905, Viktorie Plzeň, Slovanu Bratislava, Žiliny, Slavie a Baníku Ostrava: celkem 130 prvoligových zápasů a v nich 5 gólů. „V Třinci jsem našel výtečnou partu i skvělé zázemí. Myslím si, že do budoucna by tady fotbal mohl jít nahoru. Tým je na cestě vzhůru a ne opačně. V budoucnu by mohl předvést velké věci,“ prohlásil loni po svém nástupu Vomáčka. Zkušeností se prezentují i další dva obránci, Marek Čelůstka (dříve Zlín) a Tomáš Knötig, ale také brankář Václav Bruk, třinecký odchovanec.

Před nadcházejícím utkáním s Vyšehradem získal Třinec zajímavou posilu: útočníka Jakuba Teplého, který přichází na hostování z Jihlavy. Je tomu téměř přesně rok, co Teplý nastoupil na Vyšehradě proti šemíkům v dresu Viktorie Jirny – a z lavičky koučoval mužstvo Nečas! Teď se znovu sešli v týmu s červenobílými barvami, ale na zcela jiném místě naší země.

Pikantností zápasu může být ovšem start jiného útočníka Daniela Černého, který přišel z Viktorie Plzeň. V červenci zasáhl Černý do přípravy Slavoje Vyšehrad! Odehrál tři zápasy a dal gól Baníku Sokolov v závěru krčského přípravného utkání, jež jsme vyhráli 3:0.

Před týdnem pohárové vyřazení v Prostějově

Třinec pod vedením Nečase vstoupil do FNL ve velkém stylu, doma vyřídil olomoucké béčko 5:1 a pak si přivezl bod z Pardubic, Následně ale doma podlehl 0:1 Dynamu České Budějovice a potom prohrál 2:5 ve Znojmě, přestože ještě v poločase vedl 2:1. Před týdnem neuspěl v pohárovém utkání na půdě třetiligového Prostějova, kde po bezbrankové remíze neuspěl v penaltovém rozstřelu a vypadl. Loni přitom postoupil Třinec až do čtvrtfinále, kde navíc smolně vypadl s Libercem.

V Prostějově nastoupil Třinec v této sestavě: Brych – Velner, Čelůstka, Hloch, Janoščín – Bedecs (64. Mozol), Salachna – Joukl (46. Teplý), Málek, Tomeček – Černý (79. Dedič).

„Jsme zklamáni, že to tak dopadlo,“ prohlásil po utkání pro třinecký web trenér Radim Nečas. „Umřeli jsme na neproměňování vyložených šancí – Málek měl snad tisíciprocentní. Neměli jsme dopustit, aby zápas došel do penalt. Štve mě, že jsme zápas nerozhodli v normální hrací době. Je to nepříjemné, ale i to se favoritům stává. Musíme si to vyříkat, to je pro nás prvořadé. Zároveň jsme si v utkání vyzkoušeli nové věci a teď už nám nezbude nic jiného, než se připravit na Vyšehrad, protože to je pro nás maximálně důležitý zápas,“ upozornil lodivod týmu z města ocele.

Utkání Fotbal Třinec – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 5. září v 10.15 hod. na stadionu Rudolfa Labaje. Hlavním arbitrem je Pavel Franěk z Rakovníku, na čarách mu budou asistovat Pavel Vlasjuk rovněž z Rakovníku a Michal Myška z Libice nad Cidlinou. Dosavadní vzájemná utkání zatím žádná nejsou, s Třincem jsme ještě nehráli.

V sobotu dopoledne hraje i B-tým a dorostenci

V témže termínu jako A-tým v Třinci, tedy v sobotu dopoledne, nastoupí i další dva celky Vyšehradu. Rezerva týmu mužů se představí v rámci I. A třídy od 10.30 hod. v Hostivaři, starší dorostenci v Táboře. V sobotu nastoupí i mladší dorostenci v Kolíně: sedmnáctiletí v deset hodin dopoledne, U 16 šestnáctiletí v pravé poledne.

Starší žáky čeká v neděli derby s Motorletem na hřišti v Radotíně: patnáctileté od 10 hodin, čtrnáctileté s výkopem čtvrt hodiny před polednem. První zápas sezony odehraje až nyní starší přípravka B (věková kategorie U 10), v sobotu v půl desáté dopoledne se představí proti Meteoru na jeho hřišti v areálu Štěpničná v Ďáblicích.

 

Druholigová utkání Třince doma s Pražany

14. 4. 2012: Třinec – Bohemians Praha 0:4

12. 5. 2012: Třinec – Sparta B 0:2

5. 10. 2013: Třinec – Loko Vltavín 4:2

22. 3. 2014: Třinec – Bohemians Praha 3:0

4. 6. 2014: Třinec – Viktoria Žižkov 1:0

18. 10. 2014: Třinec – Viktoria Žižkov 0:0

 

Soupiska FK Fotbal Třinec

BRANKÁŘI: Václav Bruk (narozen 1982), Lukáš Brych (1994), Lukáš Paleček (1980)

OBRÁNCI: Imrich Bedecs  (1991), Marek Čelůstka (1985), Pavel Hloch (1991), Tomáš Knötig (1989), Peter Šenk (1994),  Michal Velner (1991), Benjamin Vomáčka (1978, kapitán mužstva)

ZÁLOŽNÍCI: Miroslav Ceplák (1983), Jiří Janoščín (1992), Petr Joukl (1983), Jaroslav Málek (1991), David Martynek (1995), Martin Motyčka (1985), Václav Mozol (1991), Lukáš Salachna (1992), Martin Samiec (1998), Václav Tomeček (1991)

ÚTOČNÍCI: Daniel Černý (1994), René Dedič (1993), Pavel Malcharek (1986), Jakub Teplý (1993), Pavol Zimka (1997)


 

Foto: Jiří Ipser a Petr Rubal

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...