INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kapitán Kučera trefil v Třinci remízu, body ale mohly být tři

„A“-muži Bod za remízu 3:3 si odvezli z Třince v sobotu 5. září fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Šemíci na stadionu Rudolfa Labaje dvakrát vedli zásluhou tref Jana Blažka a Davida Smoláka, domácí pak ale dvěma góly během devíti minut otočili skóre na 3:2. Vyrovnávací branku vstřelil po rohu v 89. minutě Martin Kučera. První bod zvenku tak je na světě, jenomže mohly to být docela dobře body tři. Šemíci jsou nyní na 10. místě tabulky, právě Třinec se jim přeskočit nepodařilo.

Při absenci Hendrycha si podobně jako v utkání s Opavou Kučera navlékl kapitánskou pásku, chyběl ale také zraněný Podrazký. Další tři hráči, Kabele, Cheremisin a Madej, se vydali opačným směrem do Plzně, kde nastoupili v divizním utkání za farmu Aritmu.

Již po pěti minutách třineckého zápasu prokázal někdejší reprezentant a hráč Liberce, Slavie či Dukly Blažek, že by mohl být pro Vyšehrad hodně zajímavou posilou. Domácí útočník Dedič ztratil míč, ten se odrazil od Macháčka přímo doběhu k Blažkovi, jenž mazácky obešel obránce Hlocha i gólmana Palečka a do odkryté brány pohodlně zavěsil: 0:1! O sedm minut později po Kučerově rohu překonal brankáře Palečka také hlavičkující Macháček, pomezní rozhodčí ale odmával současně Smolákovi ofsajd.

V polovině prvního poločasu se po výkopu Štěpanovského znovu protlačil do nadějné situace Blažek, Hloch ale tentokrát zasáhl účinně a odvrátil na roh. Podobně dopadl i další souboj těchto dvou hráčů po půlhodině hry.

Jedinou šanci první půle měli domácí ve 32. minutě, kdy Tomečkovu hlavičku zpacifikoval obránce Egert, odvrátil míč na roh. Dvě minuty nato po souboji s Hlochem skončil na zemi v domácím velkém čtverci Smolák, píšťalka sudího ale nereagovala. Nedlouho před poločasem už byl faul na Smoláka před hranicí vápna odpískán, Šragův trestný kop ale tečovali hráči ve zdi na roh. Těsně před pauzou sice skóroval domácí Dedič, i jemu byl však odmáván ofsajd.

Pět minut po změně stran a Malcharkově hlavičce hasil hodně nebezpečnou situaci před vlastní bránou Macháček, po hodině hry to ale už dopadlo mnohem hůř. Teplý se probil zleva do vápna, kde jej zastavil nedovoleně Egert a Malcharek proměnil v 63. min. penaltu: 1:1.

O tři minuty později odcentroval Macháček a hlavičku t. Krbečka zneškodnil fantastickým zákrokem brankář Paleček. Chvíli nato rozehrál Macháček roh a Jindráček pálil z voleje nad bránu.

Tyto dvě gólové šance šemíci nevyužili, další ale už ano. V 68. min. balon putoval od Macháčka k Blažkovi, dál přes Jindráčka až ke Smolákovi, který si naběhl z pravé strany a přes bránícího Mozola trefil k zadní tyči: 1:2!

Jenomže v 74. min. zapomněli zadáci na volného Dediče a ten hlavou vyrovnal na 2:2. A v 83. min. Černý, který těsně předtím přišel na hřiště za Teplého, získal domácím vedení 3:2. Černý přitom paradoxně strávil část července na Vyšehradě, během přípravného období se ale neprobojoval do kádru pro FNL.

V 89. min. ale měli šemíci roh, ten rozehrál  Mysliveček a Kučera hlavou s odrazem o pravou tyč do sítě vyrovnal: 3:3!

V rámci 6. kola FNL Slavoj Vyšehrad přivítá v neděli 13. září od 10.15 hod. na Žižkově proti Baníku Sokolov, momentálně druhému týmu tabulky.


Asistent Milan Kopřiva: „Zisk jednoho bodu je pro nás, při vší úctě k třineckému týmu, něco jako cena útěchy. Domácí totiž vystřelili třikrát na naši bránu a dali tři góly, jinak nic neměli, většinou jen nakopávali balony dopředu. Před zápasem bychom bod brali, ale po něm je to dvoubodová ztráta. Ale i tak naši hráči zaslouží pochvalu, že se po třetím gólu domácích nepoložili a dokázali ještě alespoň srovnat skóre na 3:3.“

Záložník Michal Macháček: „První poločas měl z naší strany dobré paramatery. Včetně mého neuznaného gólu pro údajný ofsajd jsme ho mohli vyhrát 3:0. Ve druhé půli už to bylo horší, chybovali jsme v přechodové fázi i při bránění a domácí chodili často do brejků. Z nich nás také trestali góly. Nakonec jsme uhráli remízu, podle mě je bod zvenku dobrý.“

Trenér Třince Radim Nečas: „Zklamání z faktu, že jsme si nechali dát v závěru utkání vyrovnávací gól, je velké. Způsobili jsme si to vlastní nedisciplinovaností a nedůsledností při rohovém kopu soupeře, kdy jsme nechali protihráče vběhnout do našeho vápna a ani tam jsme ho nepokryli. Tohle byla situace, která se určitě dala ubránit. Zbytečně jsme se tak připravili o dva body. Rozebereme si to a vyvodíme důsledky.“


Fotbal Třinec – Slavoj Vyšehrad 3:3 (0:1)

FNL, 5. kolo.  

Branky: 63. Malcharek z pen., 74. Dedič, 82. Černý – 5. Blažek, 69. Smolák, 89. Kučera.  

Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Myška. ŽK: Dedič, Salachna – Egert, Smolák, Blažek.  

Diváků: 352.

Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka, Hloch, Janoščín – Malcharek (71. Málek), Salachna, Mozol (87. Motyčka), Tomeček – Dedič, Teplý (82. Černý). Trenér Radim Nečas.

Vyšehrad: Štěpanovský – Šimkovský, Egert (64. Gregora), Petrášek, Šraga –Smolák (90+1. Matějka), Kučera, T. Krbeček, Macháček (76. Mysliveček) – Blažek, Jindráček. Na lavičce byli ještě připraveni brankář L. Krbeček, Schön a Polanský. Trenéři Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci branek (FNL + Pohár FAČR)

4 – Podrazký (z toho 3 v Poháru FAČR)

3 – Smolák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – T. Krbeček (obě v Poháru FAČR)

1 – Blažek, Jindráček (v Poháru FAČR), Kučera, Macháček (v Poháru FAČR), Mysliveček (v Poháru FAČR), Petrášek (v Poháru FAČR), Macháček (v Poháru FAČR)

 

Nahrávači na góly (FNL + Pohár FAČR)

3 – Matějka (vše v Poháru FAČR)

2 – Mysliveček (z toho 1 v Poháru FAČR), Podrazký (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák (obě v Poháru FAČR), Šimkovský (obě v Poháru FAČR)

1 – Gregora (v Poháru FAČR), Jindráček, Kabele (v Poháru FAČR), Macháček, Kučera (v Poháru FAČR), Petrášek


Foto ze zápasu: zde 

Foto: Karla Kulová

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...