INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sokolov zdolali v přípravě, teď by chtěli šemíci i v utkání FNL

„A“-muži Podruhé během dvou měsíců změří fotbalisté Slavoje Vyšehrad své síly s Baníkem Sokolov. Nejprve 10. července v Krči šlo o přípravné utkání, jež skončilo nečekaným rozdílem 3:0 ve prospěch našich barev a až díky tomuto výsledku si některá média všimla, že Vyšehrad už je také účastníkem Fotbalové národní ligy.

Branky v tehdejším utkání vstřelili Michal Macháček, David Smolák a Daniel Černý, nyní už hráč Třince. „Vyšehrad je nováček, druhou ligu dosud nehrál a staví za pochodu nové mužstvo. V sestavě má ale zajímavé hráče a určitě má šanci udržet se v soutěži. Může se také docela dobře stát, že překvapí a boji o záchranu se úplně vyhne,“ řekl již během červencové přípravy trenér Sokolova Daniel Šmejkal.

Teď se už oba celky střetnou naostro o body. Sokolov zatím hraje možná tak trochu nad plán – lodivod žlutozelených si vytkl za cíl obhajobu 5. místa z loňské sezony, úvod té letošní mu ale vyšel parádně: tři remízy, dvě porážky a nula proher. Zajímavý je fakt, že i po pěti kolech zůstává půltucet mužstev bez porážky, jedním z nich je tedy právě Sokolov. Momentálně z toho pro něj vychází druhé místo v tabulce, přičemž od vedoucí Karviné dělí Západočechy jen horší skóre.

Cesta I. A třídy až na nynější úroveň

Baník Sokolov si prožil své lepší i horší časy. Oddíl, který se pohyboval před rokem 1989 mezi třetí ligou, divizí a krajským přeborem, aby se v novém miléniu dostal až na nynější úroveň špičkového druholigového klubu, hrál ještě před třinácti lety pouze I. A třídu. V roce 2003 se vrátil do přeboru, dva roky nato jej vyhrál a v divizi pak obsadil 2. místo. V roce 2006 se klub z občanského sdružení rozšířil o akciovou společnost Sokolovská uhelná, a.s. V témže roce se do města s 23 tisíci obyvateli stěhovala II. liga, již klub odkoupil z Pardubic.

V sezoně 2006/07, premiérové ve II. lize, obsadil Baník 6. místo, následovalo 9., 6., 10., 6., 3., 4., 6. a 5. místo. Nejlepší výsledek zaznamenal klub pod vedením trenéra Aleše Jindry: v roce 2012 skončil třetí, postup do I. ligy mu utekl o pouhé tři body. O rok později byl čtvrtý. Zelenožlutý dres oblékal i současný hráč Vyšehradu Miroslav Podrazký. A byl také u toho, když v říjnu 2010 Sokolov před 6 tisíci diváky vyřadil v domácím poháru Spartu!

V červnu roku 2014 převzal tým od Aleše Jindry nový kouč Daniel Šmejkal, bývalý reprezentant a záložník Slavie. Předtím vedl úspěšně právě slávistickou juniorku. Ve své první sokolovské sezoně přivedl tým na 5. místo, jež tedy letos obhajuje. A vede si zdatně i v tomto ročníku, po pěti kolech je Baník druhý. Zato v Poháru FAČR alias Mol Cupu už skončil, vypadl na penalty na půdě nováčka ČFL v Tachově. Farmou Sokolova jsou divizní Karlovy Vary – přitom v hokeji je tomu naopak.

Známá tvář: Panajotis Kucalas

Z kádru hráčů je nejznámějším fotbalistou 37letý obránce František Dřížďal, který získal se Slavií dva mistrovské tituly a zahrál si za ni také v Lize mistrů. Pro nás je ale nejčitelnější tváří jiný zadák Panajotis Kucalas, který oblékl v několika divizních zápasech dres Vyšehradu, a sice v dobách, kdy hrál za Vlašim – šlo o výpomoc na bázi farmy.

Sokolov vstoupil do nové sezony ve velkém stylu, porazil postupně Pardubice, Varnsdorf a Frýdek-Místek. Potom přišly remízy ve Vlašimi a doma s Českými Budějovicemi. Utkání s exligovým Dynamem skončilo 3:3. „V kontextu s průběhu utkání jsem tímto výsledkem zklamán. Vedli jsme 3:1, měli jsme to dohrát jinak,“ přiznal trenér Šmejkal. V utkání s Budějovicemi postavil tuto sestavu: Belaň – Prošek, Vondráček, Tůma, Urma – Vrtělka, Machek – Kosak (88. Dřížďal), Dvořák II., Pouček (76. Kratochvíl) – Manzia (81. Procházka).

Šemíci mají na svém kontě zatím 5 bodů za výhru s Vlašimí a remízy v posledních dvou zápasech, tedy s Opavou a v Třinci. Průběžně to znamená 10. místo v tabulce. Protáhnout minisérii na tři zápasy bez porážky by bylo příjemné, vytěžit dokonce tři body skvělé. Jak naznačil už vzájemný přípravný zápas, jde to. „Teď to bude něco úplně jiného, v mistrovském zápase bude Sokolov velmi těžkým a nepříjemným soupeřem. Chceme ale uspět, blízko k vítězství jsme už měli jak proti Opavě, tak i před týdnem v Třinci,“ zmínil asistent Milan Kopřiva.

Utkání 6. kola Fotbalové národní ligy Slavoj Vyšehrad – Baník Sokolov se hraje v neděli 13. září v 10.15 hod. na Žižkově. Hlavním arbitrem je Jiří Jech z Kardašovy Řečice, na čarách mu budou asistovat Petr Kotalík ze Sepekova a Matěj Vlček z Prahy.

Béčko mužů s Pragou, U 19 s Kladnem

B-tým Vyšehradu hraje v neděli od 17 hodin na Děkance s vysočanskou Pragou. Již v sobotu v 10 hodin dopoledne se představí na Vyšehradě naše U 19, jež v utkání České ligy staršího dorostu přivítá Kladno. Odpoledne na domácím stadionu přijdou na řadu prestižní souboje mladších dorostenců s Meteorem: U 17 rozehrají své utkání hodinu po poledni, U 16 nastoupí po nich.

Starší žáci hrají v sobotu dopoledne s Viktorií Žižkov na hřišti v Dolních Počernicích, mladší žáci mají stejného soupeře jako A-tým mužů: Baník Sokolov. A navíc ve stejném termínu, tedy v neděli dopoledne. Hrají však v Sokolově.

Starší přípravka B hraje v neděli dvě hodiny po poledni s Admirou na hřišti Hovorčovická, týmy mladších přípravek (osmi a devítiletí kluci) se utkají s Meteorem v sobotu odpoledne v jeho areálu u hřiště Štěpničná v Ďáblicích.

 

Soupiska FK Baník Sokolov

BRANKÁŘI: Jaroslav Belaň (narozen 1981), Jakub Dvořák I. (1987)

OBRÁNCI: Ludvík Tůma (1993), Otto Urma (1994), Zbyněk Vondráček (1984), Jakub Blažek (1989), Panajotis Kucalas (1992), František Dříždal (1978), Jurij Medveděv (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Vít Vrtělka (1982, kapitán mužstva), Vojtěch Machek (1990), David Vaněček (1983), Miloš Kratochvíl (1996), Václav Prošek (1993), Ladislav Takács (1996), Jan Kosak (1992), Jakub Dvořák II. (1989), Karel Koubek (1997)

ÚTOČNÍCI: Lukáš Pouček (1993), Bidje Manzia (1994), Jiří Procházka (1987)

 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...